اجرای طرح مطالعاتی اندیشمندان مسلمان در کانون های مساجد زنجان

توجه به فرهنگ کتاب و کتابخوانی از دیرباز دغدغه مسئولان کشور است و در همین راستا طرح مطالعاتی اندیشمندان مسلمان در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی در استان زنجان اجرا می شود.

خبرگزاری شبستان//زنجان
 

ارائه آمار سرانه مطالعه همواره ما را به این تامل وا می دارد که با وجود آگاهی از نیاز بشر به مطالعه و تغذیه روح به عنصری به نام کتاب همواره به چالشی با عنوان سرانه مطالعه روبه رو هستیم.
 

بشر از دیرباز پیشرفت خود در عرصه های مختلف بالاخص تکنولوژی را مدیون کتاب و مطالعه است، چرا که برای اطلاع از میزان پیشرفت و توسعه کشورها به سرانه مطالعه آن کشور رجوع می شود.
 

برنامه ریزی برای توسعه کتابخوانی باید دقیق و مناسب انتخاب شود، مانند ایجاد امکانات مناسب در منزل، تشویق فرزندان به مطالعه، تهیه کتاب ها و مجلات مفید برای کودکان و دادن جایگاه خاص به مقوله کتاب و مطالعه درخانه که می تواند در ایجاد انگیزه مطالعه در افراد مؤثر باشد.
 

همچنین انتخاب کتاب مناسب برای کودکان قصه گویی و کتابخوانی، آشنا کردن کودکان با مشاهیر ادب و هنر و ایجاد کتابخانه خانگی از راهکارهای علاقه مند کردن به مطالعه است.
 

کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور نیز در راستای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین اعضای کانون های اقدام به ایجاد کتابخانه های مساجد کرده است که همین مقوله می توان زمینه گرایش جوانان به مطالعه را در مساجد فراهم سازد.
 

کتابخانه های مساجد به 2 شکل مخزن دار و باز در کانون های مساجد ایجاد شده است که با تجهیز آن به کتاب های روز می تواند بستر مناسبی برای افزایش سرانه مطالعه در بین جوانان باشد.
 

کانون های فرهنگی وهنری مساجد استان زنجان نیز به سهم خود دارای 120 کتابخانه باز و 40 کتابخانه مخزن دار می باشد که این کتابخانه ها در مجموع به 200 قفسه و 800 صندلی مجهز هستند.


سرپرست دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان نیز امروز در جلسه نهضت مطالعه مفید در استان با ارائه گزارشی از عملکرد کتابخانه های مساجد استان زنجان گفت: کتابخانه ها نقش بسیار مهمی در فرهنگ و تاریخ ما دارند و هر جا حکومتی دارای تمدن بالایی بوده، شاهد کتابخانه ها و فرهنگ کتابخوانی در آن حکومت می باشیم.
 

مرتضی مقدمی با اشاره به اینکه از دیرباز دشمنان پس از تسخیر یک کشور برای از بین بردن تمدن و فرهنگ آن کشور اقدام به کتاب سوزی می کردند، یادآور شد: این مساله بیانگر اهمیت و جایگاه کتاب در جوامع است.
 

وی بر افزایش سرانه مطاله در کشور با تقویت فرهنگ کتابخوانی تاکید کرد و گفت: کتابخانه های مساجد نیز در راستای تعمیق فرهنگ کتابخوانی و ایجاد علاقه در بین جوانان برای افزایش مطالعه ایجاد شده است.
 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه قرآن کریم به عنوان کتاب الهی مهم ترین منبع و ماخذ ما در ایجاد یک فرهنگ دینی و اسلامی است، ادامه داد: با رجوع به این کتاب الهی می توانیم بسیاری از مشکلات جامعه را حل کنیم.
 

مقدمی به تعداد کتابخانه های مساجد استان زنجان اشاره کرد و افزود: استان زنجان دارای 40 کتابخانه مخزن دار می باشد که با استقبال جوانان مسجدی روبه رو شده است.
 

وی به تشکیل کتابخانه تخصصی کتابخانه ای در کانون کرامت شهرستان خدابنده اشاره کرد و ادامه داد: این کانون اطلاعات جامعی را از کتاب های موجود در اختیار کانون های دیگر قرار می دهد.
 

این مقام مسئول با تاکید به منویات رهبری در خصوص ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور اشاره کرد و گفت: به فرموده ایشان در حکومت 50 ساله پهلوی از ترویج فرهنگ مطالعه در کشور جلوگیری شده است که همین مسئله همت متولان فرهنگی را در خصوص ایجاد فرهنگ کتابخوانی در کشور می طلبد.
 

وی در ادامه به طرح مطالعاتی اندیشمندان مسلمان در کانون های مساجد اشاره کرد و گفت: در این طرح به بررسی کتاب ها هر یک از اندیشمندان و مفاخر کشور پرداخته خواهد شد.
 

مقدمی به آغاز طرح مطالعاتی سیره شهید مطهری در کانون های مساجد استان زنجان اشاره کرد و یادآور شد: در این طرح حاضران پس از مطالعات آثار شهید مطهری به تحلیل و بررسی نقطه نظرات ایشان می پردازند.
 

سرپرست دبیرخانه کانون های مساجد استان زنجان به بیمه 25 کتابدار مساجد اشاره کرد و گفت: امید می رود با تلاش مسئولان و متولیان فرهنگی استان بتوانیم گام بلندی در افزایش سرانه مطالعه در استان برداریم.
 

پایان پیام/

کد خبر 105716

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha