انتقاد پذیری سرلوحه کار استانداران

میرمحمدی با اشاره به اینکه مدیریت در استانداری تابع عواملی است که یکی از آنها شناخت و اشراف بر ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، هنری، ورزشی و ... در استان است بر لزوم انتقاد پذیری در سرلوحه کار استانداران تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي مرکز آموزش مديريت دولتي: دومین نشست برخط ارائه تجارب مديران در سال 1400 با هدف انتقال دانش و تجربه به مديران دستگاه‌هاي اجرايي و با حضور مهندس سید محمد میرمحمدی استاندار پیشین یزد، از ساعت 10 تا 12روز شنبه 25 اردیبهشت ماه در مرکز آموزش مديريت دولتي برگزار شد.

مهندس سید محمد میرمحمدی استاندار پیشین یزد، ضمن تبریک عید سعید فطر به همراهان این نشست برخط گفت: «جای تشکر و سپاس از مرکز آموزش مدیریت دولتی هست که در شرایط کرونایی در جهت بهبود روش ها و رشد و تعالی نیروهای انسانی کشور گام برداشته است. این جلسات و نشست ها که برآمده از تجارب مدیران عالی نظام است، می تواند راهگشای مدیران جوان باشد.»

همچنین میرمحمدی افزود: «مدیران با توجه به نقش ها و وظایف و کارکردهایشان دسته بندی می شوند؛ اما آنچه در مدیریت مهم است، چگونگی پیشرفت و پایداری در سازمان ها است. شاید یکی از مدیریت های مهم، مدیریت پیشران باشد که می‌توان برای آن مؤلفه‌های همچون: دانش، تجربه، اعتماد به نفس و هنر و ... را نام برد. در این میانه، شاید یکی از مهمترین مدیریت های پیشران حضور و پذیرش تصدی استانداری باشد که می باید از تمامی ابزارها و امکانات موجود جهت ایجاد وضع مطلوب استانی و پیشرفت و ارتقای دستگاه‌های استانی بهره گرفت.»

وی ادامه داد: «مدیریت در استانداری تابع عواملی است که یکی از آنها شناخت و اشراف بر ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، هنری، ورزشی و ... در استان است. به گونه ای که استاندارد باید در قبال همه اقشار استان، پاسخگو باشد و با تدبیر و امید بتواند کار را جلو ببرد. اساساً نقش مدیر در هر سازمانی همچون نقش کارگردان سینما و تلویزیون است و هنر مدیریت همان هنر همدلی و همراهی و هم افزایی همگانی در بین کارکنان است. از این رو، استاندارد می تواند با هنر مدیریتی خویش همه مسئولان و مدیران را با تدبیر ویژه، همراه و همدل نماید.»

میرمحمدی افزود: «جلسه معارفه استاندار بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا اقشار و نمایندگان مردم مترصد سخنان وی هستند. استاندار در اولین برخورد باید اِشراف اطلاعاتی خود را از ظرفیت ها، مسائل و چالش های استان و حتی انتظارات عمومی استان را کسب کرده باشد. به عبارت دیگر، با ذهنیت سازی مثبت، پاسخگوی انتظارات استانی باشد. به عنوان مثال، در همان جلسه معارفه می‌تواند با ایجاد ذهنیت مثبت، جامعه فرهنگیان، روحانیان، دانشجویان، ورزشکاران، بازاریان و دیگر اقشار استان را همراه خود سازد.»

استاندار پیشین یزد با اشاره به ظرفیت های آن استان گفت: «استان یزد دومین استان معدنی و در زمینه کاری و نساجی رتبه اول کشوری است و از لحاظ ظرفیت جغرافیایی در یک چهارراه مواصلاتی در مرکز کشور قرار دارد. از سوی دیگر، یزد بهشت انرژی خورشیدی است. همچنین این استان به خاطر فرهنگ غنی و معماری بی نظیر و طبیعت ویژه آن بسیار حائز اهمیت است و قابلیت سرمایه گذاری را دارد.»

میرمحمدی استاندار پیشین یزد ضمن اشاره به فعالیت های انجام شده در حوزه گردشگری استان بیان داشت: «برای توسعه صنعت گردشگری استان می‌باید سلسله اقداماتی صورت پذیرد: ساماندهی مناطق گردشگری، تسهیل در دسترسی به مناطق گردشگری، ایجاد شرایط مطلوب فرودگاهی و اخذ ویزا، توسعه راهها و وسایل نقلیه، ایجاد پارکینگ های مناسب و بسترسازی لازم جهت توجه به تنوع علایق گردشگران در ابعاد گوناگون همانند توسعه رستوران ها با غذاهای اصیل ایرانی، سرگرمی هایی مختلف چون کافی نت ها و بازی های الکترونیکی و نیز ایجاد دفاتر گردشگری و تشکل های گردشگری و بازارچه‌های عرصه محصولات بومی می‌تواند مهمترین اقدامات در حوزه گردشگری باشد.»

مهندس میرمحمدی تأسیس «خانه گردشگری» را برای انسجام و توسعه چشمگیر بوم گردی و تشکل های گردشگری دانست و ثبت جهانی یزد را جلب توجه جهانیان به یزد برشمرد و گفت: «یزد تنها بافت خشتی دنیا است که از تیررس گردشگران دنیا دور مانده بود؛ ولی با تلاش و ارتباط و مکاتبه پیوسته با یونسکو توانستیم یزد را ثبت جهانی کنیم.»

استاندار پیشین یزد با اشاره به کمبود منابع آبی یزد گفت: «یکی از مباحث حیاتی استان تأمین آب شرب و منابع آبی است. آب شرب از سرچشمه های کارون و از طریق انتقال آب از زاینده رود تأمین می شود. سهم آبی استان 98 میلیون مترمکعب بوده، ولی هیچ گاه بیش از ۷۰ میلیون متر مکعب آن برای استان محقق نشد. در این دوره برای رهایی از چالش قطع آب شرب با همکاری و توافق وزارت نیرو به حفر 27 حلقه چاه جهت بهره برداری در مواقع اضطراری اقدام شد. در مجموع اقدام شایسته‌ای در زمینه حفظ از حریم منابع آبی در یزد صورت گرفت؛ ایجاد سیستم های نوین آبیاری، تغییر و جایگزینی آبرسانی به فضای سبز، لایروبی قنات ها به طول ۶۶ کیلومتر، انتقال آب خلیج فارس به استان، تصفیه و به کارگیری مجدد پساب شهری از مهمترین اقدامات در حوزه تأمین آب استانی بوده است.»

میرمحمدی در ادامه سخنانش ضمن اشاره به اینکه ما مدیریت منطقه ای نداریم بیان داشت: «ما مدیریت منطقه ای یکپارچه نداریم؛ ولی هماهنگی مدیریت منطقه ای وجود دارد. ما بیشتر با مدیریت استانی روبرو هستیم؛ زیرا فرهنگ سازمانی ما، محلی و استانی است و در فضایی محدود حرکت می کنیم که می‌توان با ایجاد برنامه و آموزش‌های مستمر و کارآمد این مشکل را برطرف کرد.»

سید محمد میرمحمدی در بخش دیگری از سخنانش، جسارت و قاطعیت را از ویژگی‌های استاندار موفق دانست و افزود: «هر چقدر انسان به میز و پست وابسته تر باشد، شجاعت و جسارتش کمتر و هرچقدر این دلبستگی کمتر باشد، شجاعت و جسارت مدیر یا استاندار جهت اخذ تصمیم گیری در شرایط خاص و بحرانی بیشتر خواهد شد. در یک کلام، اساساً باید از منظر خدمت به مردم نگاه کنیم، نه از منظر قدرت.»

استاندار پیشین یزد یکی از موفقیت‌های خویش را تعامل درست با مردم و آزادی اهل رسانه در استان برشمرد و گفت: «در زمان تصدی استانداری همه رسانه‌ها را آزاد گذاشتیم تا آزادانه مسائل و مشکلات و چالش های مدیریتی و استانی را بازگو نمایند و گفتم افکار و نظرسنجی عمومی می تواند ملاک عمل ما باشد. راستی‌آزمایی این نظرسنجی ها را می توان با وجود افرادِ امین و صادقی که در اقشار گوناگون استان حضور دارند و همچنین اهالی رسانه متوجه شد. در حل بسیاری از مسائل استانی - به جز مسائل سیاسی و امنیتی به خاطر حفظ و رعایت ابعادی ویژه- با ایجاد جلسه های مشورتی با نخبگان و اهل فن و مدیران و کارکنان با تجربه در زمانی کوتاه بیشترین بازدهی را شاهد بودیم.»

میرمحمدی در پایان این نشست ضمن برشماری ویژگی‌های شاخص استاندار مطلوب بیان داشت: «به طور خلاصه برخی ویژگی های شاخص را می توان این گونه برشمرد: داشتن پشتوانه تجربه لازم؛ داشتن پشتوانه علمی و فرهنگی؛ نگاه علمی به امور؛ برنامه محور بودن؛ وسعت نظر؛ شجاعت و جسارت در تصمیم گیری ها؛ بردباری و تحمل و داشتن سعه صدر؛ برخورد عقلانی با امور؛ دوراندیشی و جامع نگری؛ برخورد پدرانه با مدیران و کارکنان؛ نقدپذیری؛ استقبال از پرسشگری؛ سیاستمدار بودن؛ توجه ویژه به نظم و انضباط.»

استاندار پیشین یزد در خاتمه به مدیران جوانان توصیه هایی داشت: « شناخت از اوضاع درون و برون سازمانی؛ احصای چالش های مدیریتی استان؛ بررسی راهکارهای خلق فرصت با ظرفیت های جدید؛ برنامه ریزی برای حرکت در مسیر چشم انداز؛ برنامه ریزی برای رفع مشکلات و چالش ها؛ ارتباط صمیمانه با همکاران و مدیران؛ احترام به حقوق شهروندی و آزادی بیان؛ اتکا به خداوند باری تعالی؛ افکار سنجی از طریق نیروهای خبره؛ ارتباط مستمر با مردم؛ ارتباط با مسئولان و مدیران دستگاه ها و اخذ مشورت از اقشار گوناگون و نخبگان متخصصان در روبارویی با مسائل.»

میرمحمدی در فرجام سخن خویش، انتقاد پذیری را سرلوحه کار استاندارد دانست گفت: «انتقاد پذیری سرلوحه کار استاندار باید باشد. همیشه حق را باید بگوید و با سعه صدر، پذیرای انتقاد دیگران باشد و به همه اقشار احترام بگذارد و نظر ارباب رجوع را همواره گرامی بدارد.»

کد خبر 1057136

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha