قتل عام مردم غزه و دوربین های خاموش غرب

الجزیره در گزارشی اعلام کرد که بمباران دفاتر رسانه ای در غزه تلاشی گستاخانه برای ساکت کردن روزنامه نگارانی است که حملات مداوم ارتش اسرائیل به این منطقه را پوشش می دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، طرفداران آزادی مطبوعات بمباران ساختمانی در غزه که محل استقرار دفاتر رسانه هایی از جمله الجزیره بود را به شدت محکوم کردند و آن را تلاشی گستاخانه برای ساکت کردن روزنامه نگارانی دانستند که  حملات مداوم ارتش اسرائیل به غزه را پوشش می دهند.

 

ساختمان یازده طبقه الجلاء که تعدادی اقامتگاه و دفاتر دیگر نیز در آن قرار در حمله اخیر رژیم صهیونیستی تخریب شد.

 

آیدان وایت، بنیانگذار شبکه روزنامه نگاری اخلاقی ، شبکه ای از روزنامه نگاران و گروه های حقوق مطبوعات جهانی در این باره گفت: حمله به ساختمانی که ما دیده ایم یک تلاش تکان دهنده و به نظر من تلاش فاجعه آمیز برای تعطیلی رسانه ها ، خاموش کردن انتقادات و بدتر از همه سرپوش گذاشتن بر این درگیری است.

 

از زمان آغاز حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه دست کم 140 فلسطینی از جمله 39 کودک کشته و حدود 950 نفر دیگر زخمی شده اند.

 

این خشونت ها پس از آن رخ داد که اسرائیل قصد داشت خانواده های فلسطینی را به اجبار از قدس شرقی اشغالی آواره کند و حملات آن به نمازگزاران فلسطینی در محوطه مسجدالاقصی اعتراضات گسترده ای را در قدس ، کرانه باختری اشغال شده و داخل اسرائیل برانگیخت.

دکتر مصطفه سوآگ ، سرپرست مدیر کل رسانه های الجزیره  در بیانیه ای به دنبال این حمله گفت: ما از جامعه بین المللی می خواهیم که چنین اقدامات وحشیانه و هدف قرار دادن روزنامه نگاران را محکوم کند و خواستار یک اقدام فوری بین المللی هستیم تا اسرائیل را به دلیل هدف قرار دادن عمدی روزنامه نگاران و نهادهای رسانه ای مسئول بداند.

 

گری پرویت ، مدیرعامل آسوشیتدپرس نیز گفت که این خبرگزاری از این حمله شوکه و وحشت زده شده است.

 

وی افزود: این یک تحول فوق العاده نگران کننده است. ما به سختی توانستیم از فجایع این اتفاق وحشتناک جلوگیری کنیم. دوازده خبرنگار در داخل ساختمان بودند و خوشبختانه ما توانستیم آنها را به موقع تخلیه کنیم.

 

این اولین بار نیست که اسرائیل در حملات نظامی خود به نوار غزه سازمان های رسانه ای و روزنامه نگاران را هدف قرار می دهد.

 

در سال 2014 ، گروه حامی حقوق فلسطینی الحق گفت: حملات بی رویه به ساختمان های رسانه ای از ویژگی های مهم حمله نظامی اسرائیل به سرزمین فلسطین است.

 

در حمله آن سال رژیم صهیونیستی به غزه به گفته سازمان ملل بیش از 1500 غیرنظامی فلسطینی ، از جمله بیش از 500 کودک کشته شدند.

 

الحق در آن زمان گفت: با توجه به اینکه مختصات ساختمانهای رسانه ای به منظور حراست از آنها در اختیار اسرائیل قرار گرفته است ، هرگونه حمله مستقیم علیه چنین ساختمانهایی نقض قوانین بشردوستانه است.

 

مروان بشاره، تحلیلگر ارشد سیاسی الجزیره در این باره گفت: این بمباران فقط علیه روزنامه نگاران یا ساختمان الجزیره نسیت بلکه حمله به روزنامه نگاری ، حمله به اطلاعات است و آزادی مطبوعات و اطلاعات است.

 

وی افزود:خاموش کردن رسانه های خبری بین المللی غزه با چنین شیوه غم انگیز نشان می دهد که همه ادعاهای اسرائیل درباره آزادی بیان ، دموکراسی ، حقوق بشر  و آزادی اطلاعات کذب محض است.

 

جوئل سیمون ، مدیر اجرایی كمیته حمایت از روزنامه نگاران (CPJ) ، گفت كه این حمله روشن می کند كه ارتش اسرائیل به طور عمدی تاسیسات رسانه ای را هدف قرار می دهد تا اخبار انسانی در غزه را مختل كند.

 

در همین حال « جرمی عزیز »، معاون دبیرکل فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران ، گفت که توجیهات اسرائیل برایبمباران دفاتر رسانه ای به هیچ وجه قابل قبول نیست و ما معتقدیم این تلاش عمدی برای خاموش كردن ماجرای نقل شده در مورد غزه است.

کد خبر 1056858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha