به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری چهارمین جشنواره داستان انقلاب صبح امروز ( 17 بهمن) در تالار اندیشه حوزه هنری با حضور امیرحسین فردی مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری برگزار شد.
در آغاز این مراسم، امیرحسین فردی، مدیرمرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره داستان انقلاب و تبریک ایامالله دهه فجر، گفت: هفته گذشته داوری آثار این دوره به پایان رسیده و نتایج مشخص و برگزیدگان حوزههای مختلف انتخاب شدند که در مراسم اختتامیه این افراد معرفی خواهند شد.
وی بابیان اینکه جشنواره داستان انقلاب جشنواره بی سابقه ای است ،افزود: روز24 بهمن ماه پرونده چهارمین دوره این جشنواره بسته خواهد شد.
فردی ادامه داد: پیش از این چنین جشنوارهای با این مضمون نداشتیم، در واقع این جشنواره مسیری را طی میکند که پیش از آن تجربهای در آن راستا وجود نداشت از این رو ما از تجربهای استفاده نمیکنیم بلکه خودمان در حال تجربه هستیم.
مدیرمرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری با اشاره به این نکته که ما از جشنوارهای سخن میگویم که در اولویت ادبیات داستانی کشور ما است؛ یعنی هر نویسندهای وقتی موضوعی را برای نوشتند میخواهند، انتخاب کنند قطعاً در برابر چند گزینه قرار میگیرند.
وی تصریح کرد: حوادث اجتماعی که در زندگی تک تک ما تاثیر دارد و به نوعی در تاریخ تاثیرگذار است و میتواند در اولویت انتخاب یک نویسنده باشد و دست مایه نوشتن قرار گیرد؛ پرداختن به حوادث شگفتانگیز و بزرگ انقلاب اسلامی میتواند در اولویت کاری نویسندگان قرار گیرد.
وی تصریح کرد: گمان میکنم برای یک نویسنده که میخواهد تعهد خود را نسبت به حوادث کشور تاریخ و سرزمین خود ادا کند انتخاب مضمونی باعنوان داستان انقلاب میتواند در اولویت قرار گیرد که کار پسندهای هم است.
وی یاد آور شد: فراخوان این جشنواره ماهها پیش داده شد و از نویسندگان برای شرکت در چهارمین جشنواره داستان انقلاب دعوت به عمل آمد؛ تعدادی از نویسندگان به این دعوت پاسخ مثبت داده و آثاری را ارسال کردند.
مدیر مرکز آفرینش های حوزه هنری خاطر نشان کرد: روز 24 بهمن ماه یعنی پس از راهپیمایی باشکوه 22 بهمن، مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره داستان انقلاب در حوزه هنری از ساعت 16 برگزار خواهد شد وطبق روال سالهای گذشته جوایز این جشنواره را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت کرده است که به عنوان دبیر از آنها تشکر میکنم.
زود است بگویم که شاهکارهای در حال خلق شدن است ،در ابتدای راهیم
فردی با بیان اینکه مسیر حرکت ما مثبت است و کارهای خوبی در این زمینه نوشته شده است ،عنوان کرد:معتقد نیستم که شاهکارها در حال خلق شدن هستند، چرا که زود است از این حرفها بزنیم .
وی عنوان کرد: بخش بینالمللی نخواهیم داشت؛ اما امسال 5 نویسنده خارجی دعوت شدهاند تا در مراسم اختتامیه حاضر شوند، هدف از این دعوت تبادل نظر با این نویسندگان است تا بدانیم آیا این جشنواره ظرفیت بینالمللی شدن را دارد یا نه اما هنوز نمی توانیم ادعا کنیم که جشنواره بین المللی است .
وی درباره ورود میهمانان اضافه کرد: مهمانان طی چند روز آینده وارد ایران خواهند شد و طی نشستی رسانهای به سوالات خبرنگاران پاسخ میدهند این میهمان از کشورهای چون ترکیه، لبنان و فلسطین به کشور ما می آیند.
فردی درباره همچنین درباره آثار ارسالی نیز اظهار کرد: 375 داستان دست نویس و نه کتاب، به دبیرخانه جشنواره واصل شده است که اگر صلاحیت لازم را احراز کنند، تعدادی از آنها مبدل به کتاب خواهند شد.
وی ادامه داد:این جشنواره در دو بخش نوجوان و بزرگسال برگزار میشود که در بخش نوجوان 25 داستان کوتاه و 15 داستان بلند یا رمان و در بخش بزرگسال 80 داستان کوتاه و 30 داستان بلند و یا رمان به دست ما رسیده که همگی مورد بررسی و داوری قرار گرفتند.
مدیر مرکز آفرینش های حوزه هنری درباره اسامی هیات داوران نیز گفت: یکی از سختترین مراحل برای ما انتخاب داوران بود چرا که قصد داشتیم داوران کارشناس و تکراری نباشند و... از این رو تعداد کارشناسان ادبی در کشور ما زیاد نیست که دستمان برای انتخاب باز باشد؛ اما در بخش ادبیات داستانی بزرگسال ،مصطفی جمشیدی، حمیدرضا شاهآبادی و محمد مهدوی شجاعی به عنوان داور انتخاب شدند.
وی ادامه داد: تعداد داوران باید فرد باشد تا در مراحل پایانی رایگیری این فرد بودند کار را سهل میکند؛ اما در بخش ادبیات داستانی نوجوان: خسروباباخوانی، حمید گروگان و سمیرا اصلانپور داوریها را بر عهده دارند.
فردی با اشاره به اینکه قطعاً برگزیده خواهیم داشت اضافه کرد: در زمینه رمان بزرگسال نامهای آشنایی را میبینم اما در میان برگزیدگان اسامی جدیدی ندیدم که امیدوارم در سالهای آینده چنین اتفاقی بیفتد.
پایان پیام/
نظر شما