به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «یلدا راهدار» امروز (شنبه 25 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس این پژوهش کشوری، فعالان اقتصادی پنج استان شامل اصفهان، البرز، مرکزی، آذربایجان شرقی و قم کمترین تاثیر از بیماری کرونا و استان های اردبیل، خراسان جنوبی، کردستان، چهارمحال و بختیاری و خوزستان بیشترین تاثیرپذیری از کرونا را داشتند.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس افزود: این پژوهش نشان می دهد فعالان اقتصادی استان در دوران شیوع بیماری کرونا توانسته اند تا حدودی کسب و کار و فعالیت های اقتصادی خود را حفظ کنند و برای دوام و فعالیت آن برنامه ریزی داشته باشند.
وی گفت: بر اساس ارزیابی های انجام شده از فعالان اقتصادی در حوزه تاثیر پذیری از بیماری کرونا، استان فارس با کسب امتیاز ۶ و ۱۴ صدم در جایگاه ۱۸ کشور قرار گرفته است.
راهدار همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با ارائه گزارش پایش امنیت سرمایه گذاری استان فارس ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع سرمایه به ویژه برای یک کشور در حال توسعه، تاکید بر سرمایه گذاری و تخصیص آن به بخش های کلیدی اهمیت زیادی دارد.
وی تصریح کرد: در مقوله سرمایه گذاری آنچه حائز اهمیت است برقراری امنیت سرمایه گذاری از طریق ایجاد ثبات در متغیرهای اقتصادی از جمله تورم، نرخ ارز، سیاست ها و قوانین و مقررات است که از این طریق سرمایه گذاران با آرامش خاطر می توانند منابع مالی خود را به کشور منتقل کنند.
راهدار اظهارداشت: عمده نماگرها و مولفه های امنیت سرمایه گذار شامل تعریف و تضمین حقوق مالکیت، ثبات اقتصاد کلان، ثبات و پیش بینی پذیری مقررات و رویه های اجرایی، شفافیت و سلامت اداری، فرهنگ وفای به عهد و صداقت و درستی، مصونیت جان - مال شهروندان از تعرض و عملکرد دولت شناسایی شده است.
وی با اشاره به وضعیت کشور در امنیت سرمایه گذاری اضافه کرد: شاخص کل امنيت سرمايه گذاری در ايران در تابستان 1399 کميت 6 و 46 صدم از 10 (10 بدترين حالت) سنجيده شده است که این میزان بیانگر این است که ارزيابی امنيت سرمايه گذاری در تابستان 1399 نسبت به فصل قبل از آن و برخلاف روند فصل زمستان نا مناسب تر شده است.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: بر اساس این گزارش نامناسبترين نماگر در این زمینه عملكرد دولت و مناسبترين نماگر مصونيت جان و مال شهروندان از تعرض مشخص شده است و این در حالی است که وضعيت تمامي نماگرها در تابستان 1399 نسبت به بهار 1399 نامناسب تر و يا بدتر شده است.
راهدار همچنین با اشاره به وضعیت استان فارس در امنیت سرمایه گذاری عنوان داشت: نماگر عملکرد دولت در تابستان 1399 با كميت هفت و 91 صدم از 10 اولين نماگر در ميان هفت نماگر ديگر ارزيابی شده است كه نامناسبترين وضعيت را دارد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس افزود: این درحالی است که نماگر مصونيت جان و مال شهروندان از تعرض با شاخص چهار و 44 صدم از 10 وضعیت مناسبی را در میان سایر نماگرها دارد.
وی تصریح کرد: بررسی رتبه استان فارس در هریک از نماگرها در تابستان 99 نشان می دهد که تعریف و تضمین حقوق مالکیت با رتبه 27 در بین سایر استان ها به عنوان نامناسب ترین مولفه شناخته شده است.
راهدار افزود: بعد از آن نماگر فرهنگ وفای به عهد و صداقت و درستی با رتبه 24 و شفافیت و سلامت اداری و عملکرد دولت با رتبه 21 در جایگاه های بعدی قرار گرفته و نماگر مصونیت جان و مال شهروندان از تعرض با رتبه 8 و امتیاز 4.44 در میان سایر استان ها وضعیت مناسب تری داشته است.
وی با اشاره به پایش فضای کسب و کار استان در زمستان 99 بیان کرد: در این بازده زمانی امتیاز استان از میانگین کشور پایین تر بوده است و محیط کسب و کار استان نسبت به فصل پاییز 99 در حدود چهار صدم واحد درصد بهبود یافته است و فضای کسب و کار استان مشابه فصل بهار 99 بوده و میانگین امتیاز استان طی این دوره پنج و 80 صدم است.
راهدار مولفه های نامساعد فضای کسب و کار فارس بر اساس یافته های اتاق ایران را غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، دشواري تامين مالی از بانك ها، بی ثباتی سیاست ها، مقررات و رویه های اجرایی ناظر به کسب و کار و تولید و عرضه نسبتا آزاد کالاهای غیراستاندارد و تقلبی در بازار عنوان کرد.
وی همچنین از مولفه های مساعد فضای کسب و کار فارس به محدودیت دسترسی به حامل های انرژی، محدودیت دسترسی به آب، محدودیت های دسترسی به شبکه تلفن همراه و اینترنت و نحوه استقبال مشتریان از نوآوری و ابتکار در ارائه خدمات و محصول اشاره کرد.
نظر شما