مسایل حاشیه ای و دست دوم مانع تحقق اهداف اصلی انقلاب نشود

رییس دانشگاه باقرالعلوم با اشاره به بهرگیری صحیح از فرصت ها و نعمت های انقلاب اسلامی بر لزوم پرهیز از مسایل حاشیه ای و کم اهمیت تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین دکتر شمس الله مریجی با بیان این مطلب که با نگاهی اجمالی به وضعیت پدیداری انقلاب اسلامی، شناخت و آگاهی وسیع و عمیقی نسبت به ملت ایران اسلامی به دست می‌آید، اظهارداشت: اساسا متن و توده مردم در جامعه ایرانی، خواستار جامعه‌ای دینی بوده و درون مایه این ملت دین اسلام است و نمی‌توانند از آن دور باشند.


این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد:البته در گذشته و در زمان پادشاه هان مختلف دین در سطوح بالای جامعه و در بین مسئولین صوری بود، زمان مشروطه به صورت مستقیم و بعد از آن در زمان استبداد محمد رضا پهلوی دین در جامعه نیز کم رنگ شد چراکه در ساختارهای اجتماعی دیگر جایی برای دین نبود ، رژیم پهلوی نیز کاملاً سکولار شده بود و مردم که دین درون شان ریشه کرده بود دریافتند که جامعه نیازمند یک انقلاب دینی است.


وی دغدغه اصلی مردم ایران را دین عنوان کرد و افزود: امام خمینی(ره) در سخنرانی‌های مختلف بر این مطلب صحه گذارده و انقلاب اسلامی ایران را انقلابی دینی معرفی نمودند ، البته مشکلات و مسائل اقتصادی، تبعیض‌ها ، ظلم و ستم‌ها و مسائل سیاسی هم عوامل تشدیدکننده این انقلاب بودند ولی آنچه انقلاب را به حرکت درآورد دغدغه دین بود.


رییس دانشگاه باقرالعلوم(ع) عناصر اصلی انقلاب را مدنظر قراردادو یادآورشد:روحانیون و علما یکی از عناصر اصلی و تاثیر گذار این انقلاب بودند و ازآنجایی که این قشر فرهیخته در طول تاریخ همواره طلایه دارامور دینی در جامعه بودند بنابراین مردم درزمان انقلاب شان که انقلابی دینی بود بیش از سایر گروه و حزب ها به سراغ روحانیت آمدند.


وی با اشاره به جایگاه رهبری در پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کرد: هرگز نمی‌توان از نقش امام خمینی(ع) به عنوان رهبر و مرجع تقلید مردم در پیروزی این انقلاب غافل شد چرا که ایشان اساسی‌ترین نقش را در پیروزی انقلاب اسلامی بر عهده داشتند و اگر هم امروز این انقلاب در عرصه بین الملل داری جایگاهی بوده و به الگوی عدالت خواهان و خیزش های اسلامی تبدیل گردیده ، به خاطر مجاهدت های این عالم ربانی و تاکید وامر ایشان بر مبانی دینی و ارزش های ناب نبوی بوده است.


معاون آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به برجنبه های مختلف انقلاب، یادآورشد: مسئله دین به قدری برای ایرانیان مهم است که در باره اندیشمندان سیاسی آمریکا و غرب اذعان دارند تا زمانی که مسلمانان حاضرند برای اسلام جان بدهند نمی توان بر آنها غلبه کرد .


حجت الاسلام والمسلمین دکتر مریجی در ادامه سخنان خود با اشاره به برخی از دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی گفت:در طول دوره پهلوی جامعه غربی واستعمار در صدد بودند تا ایران فقط مصرف کننده باشد و تولید علم درآن مطرح نباشد در صورتیکه انقلاب اسلامی علم و دانش د رکشور دارای جایگاه ویژه ای شد.


وی با بیان خاطر ه ای از دوران قبل از انقلاب اسلامی ادامه داد:در این زمینه به یاد دارم، زمانی که کلاس پنجم ابتدایی بودم، استاد هرچه تلاش می‌کرد یکی از مسایل ریاضی را آموزش دهد نمی توانست ،در همین حین یکی از دانش آموز با بیانی شیوا مسئله را به خوبی برای دانش آموزان تشریح کرد، همه انتظار داشتند استاد او را تشویق کند ولی او را اخراج کرد، این مسئله در دانشگاه ها نیز وجود داشت و همه سطوح را در بر گرفته بود چون چیزی به نام شکوفایی علمی ، پژوهشی و تولید علم نبود و اگر در دانشگاه ها نخبه ای هم وجود داشت او را به خارج می بردند ،در حقیقت فرار مغز های واقعی قبل از انقلاب بود.


وی اضافه کرد: اما امروز با عنایت اهل بیت(ع) و با تلاش متخصصان،کشور ما جز چندین کشور سطوح بالای علمی جهان است و به لحاظ تولیدات علمی جز 11 کشور برتر دنیا هستیم، جامعه‌ای که معروف بود که توان تولید سوزن راندارد ، امروز به لحاظ علمی ، تفکر و پژوهش حرف‌های گفتنی زیادی برای دنیا داشته و در عرصه‌های مختلف، حضور شگفت انگیزی دارد .


این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با بیان این مطلب که مهم‌ترین امری که برای بشر اهمیت دارد منزلت اجتماعی است ابراز داشت: امروز ایران به برکت انقلاب اسلامی از نظرمنزلت اجتماعی در جوامع بین الملل جایگاه رفیعی پیدا کرده است، قبل از انقلاب اساتید در خارج از کشور نمی‌توانستند بگویند ایرانی هستند ولی امروز همه مورد احترام قرار می‌گیرند و به ایرانی بودنشان افتخار می کنند.


وی پیشرفت های دانشگاهی کشور را مدنظر قرار داد و گفت:گسترش رشته‌های مختلف علمی در کشور همه از برکات انقلاب اسلامی است بطوریکه امروز برخی رشته‌های نو و جدید در دانشگاه‌ها شکل گرفته و ما مصرف کننده صرف نیستیم، گرچه برخی دانشگاه ها برخی علوم را وامدار غرب هستند ولی تلاش به سمت خودکفایی و تولید علم در کشور شروع شده و نتیجه آن گسترش رشته های علمی ، امور صنعتی و پیشرفت هسته‌ای است که استکبار جهانی هرگز طاقت این پیشرفت ها را ندارد.
وی خاطرنشان ساخت: البته در کنارتمام این مزیت هایی که انقلاب اسلامی دارد،خطرات فراوانی نیز آن را تهدید می‌کند،جراکه استکبار جهانی،حاکمیت دینی را برنمی تابد چون آن را مخالف منافع خود می‌داند،به همین جهت تلاش مضاعف می کند تا آن را در ایران متزلزل کرده و جوامع اسلامی دیگر را نیز مایوس کند.


رییس دانشگاه باقرالعلوم(ع) در همین راستا به حوادث انتخابات سال 88 اشاره کردو بیان داشت: یکی از مباحثی که در این فتنه باید مورد توجه قرار گیرد اینست که مرکز ثقل این حرکت دانشگاه های کشور بود!چرا که دشمن می خواهد از پیشرفت‌های علمی ما جلوگیری نماید،اگر دانشجو فکرش درگیر نباشد به دنبای فعالیت های علمی می رود ولی متاسفانه امروزدانشجویان را درگیر اموری کردند تا ایران از هسته‌ای شدن و پیشرفت در قلمروهای دیگر علم بازماند.


وی اذعان داشت:دشمن که از نفوذ در بین مسئولین و رهبری نظام مایوس گشته، راه را از مسیر دیگری شروع کرده و از جایی که علم تولید می‌شود رخنه نموده است لذا حوزه و دانشگاه ما با توجه به فضایی که انقلاب برای آن‌ها ایجاد کرده ، نباید مجال رخنه کردن به دشمن دهد تا اختلالی در پیشرفت‌ها ایجاد شود.


این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: هرچند با رهنمودها و بصیرت افزایی مقام معظم رهبری تمام این دسیسه ها به شکست منجر شده و است ولی باید توجه داشت که کار تمام شدنی نیست و آن‌ها هرگز دست از اهداف خود نخواهندکشید.


وی تاکید کرد : البته دانشجویان باید توجه داشته باشند که درگیر مسائل جزئی و دسته دوم نشوند هرچند برخی دغدغه‌های دانشجویان و حوزویان کاملا درست است ولی این مسائل در درجه دوم اهمیت است و نباید مسئله با اهمیت تر را فراموش کنیم.


عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دانشگاه باقرالعلوم(ع) نهادی است که در مسیر اهداف انقلاب تشکیل شده است،به تشریح فلسفه تشکیل چنین مراکز علمی در دل حوزه علمیه پرداخت و خاطرنشان ساخت: باید توجه گردد که این مرکز و امثال آن خلاهایی را احساس کرده و برای پر کردن انها تشکیل شده اند و اگر می‌خواستیم همان چیزی که در دانشگاه‌های دیگر اتفاق می افتد در اینجا نیزصورت گیرد،کاری عبث می شد.


وی تاکیدکرد:مبانی علمی غرب با مبانی علمی اسلامی و با مبانی ارزشی ما متفاوت است، دانشجو وقتی آن مبانی را می‌آموزد واز مبانی خود بی خبر باشد هویت خود را از دست می د هد، بنابراین دانشگاه باقرالعلوم(ع)،گشترش علوم اهل بیت و تولید علم بومی را با توجه به نیازهای جامعه در دستور کار قرار داده و به دنبال مبانی ارزشی است.


معاون آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی گفت:امروز شاید در آغاز راه بوده و هنوز به نقطه اصلی نرسیده باشیم ولی باید با تلاش وافر این مراکز نهادینه گردد .


رییس دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به برخی از فعالیت های این دانشگاه ابرازداشت: امروز معاونت آموزش دفتر تبلیغات توانسته رشته های جدیدی از جمله فلسلفه علوم اجتماعی ،، نظریه پردازی در علوم اجتماعی ،دانش اجتماعی مسلمین، فقه سیاسی و دیگر دوره های مورد نیا زجامعه از جمله حکمت و عرفان اسلامی را راه اندازی نماییدکه این‌ رشته ها درصدد تولید علم بر اساس مبانی اسلامی هستند و دانشگاه آنرا رسالت خود می داند و خوشبختانه در این مسیر گام های بسیار خوبی برداشته شده است

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، وی در بخش پایانی سخنان خود باتاکید براین مطلب که یکی از ثمرات مهم انقلاب اسلامی ،ایجاد رفاقت بین حوزه با دانشگاه است تصریح کرد: قبل از انقلاب دانشجویان، حوزویان را انسان‌های خرافاتی می‌دانستندو حوزویان نیز دانشجویان را در زمره افراد بی دین قرار می دادند ولذا ارتباط چندانی با هم نداشتند ولی به برکت انقلاب این ارتباط پررنگ گردید .


این استاد حوزه و دانشگاه ابراز امیدواری کرد که تمام طلاب و دانشجویان کشور از فرصتی که انقلاب اسلامی برای تحصیل برای آنها فراهم کرده است بهترین استفاده را برده و درراستای ترویج علوم اهل بیت(ع) از هیچ تلاشی دریغ ننمایند.


پایان پیام/
 

کد خبر 105567

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha