برنامه تروریست‌ها برای نسل کشی شیعیان افغانستان

حملات تروریستی ضد شیعیان افغانستان یک برنامه نسل کشی برای حذف آنها یا کاهش تعداد شان است تا بتواند به تدریج برنامه تکفیری خود را در این کشور اجرا کنند و بی ثباتی و ناامنی را در منطقه حکم فرما کنند.

خبرگزاری شبستان، جهان اسلام:«تروریست ها به اینجا می آیند و چشمان ما و دست هایمان را از پشت می بندند و به ما شلیک می کنند. ما هدف قرار می گیریم، چون شیعه هستیم، مردم ما هر روز می میرند،» این سخنان فریاد شیعیان هزاره به مسئولان خود برای توجه به حضور تروریستها در منطقه شیعیان و کشتار آنهاست.

 

زمانی از دو حمله خونین دانشگاه و مدرسه کابل نمی گذرد که صدها نفر کشته و زخمی برجا گذاشت، این بار تروریست ها مدرسه سید الشهداء در محله شیعه نشین دشت برچی در غرب کابل را هدف قرار دادند که نزدیک 68 نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند.

 

این حمله خونین نشان می دهد که یک برنامه نسل کشی در پشت این حملات تروریستی وجود دارد. برنامه ای که علیه یک مذهب خاص و یک قوم خاص اتفاق افتاده است.

 

قوم هزاره تنها در افغانستان به طور دایم مورد هدف نیست، بلکه در پاکستان نیز مورد هدف تروریستی قرار می گیرند. به نظر می رسد برنامه ای از پیش طراحی شده برای حذف شیعیان وجود دارد.

 

برهمین اساس، نگاهی اجمالی به وضعیت شیعیان افغانستان داریم. شیعیان 30 درصد از جمعیت کل این کشور را تشکیل می دهند.

 

تاریخ شیعیان این سرزمین مملو از کشتار و ظلم و ستم و قتل است. شیعیان در طول 250 سال اخیر مورد تبعیض نژادی و فرقه ای قرار گرفته اند و از نظر فرهنگی و اقتصادی به شدت ضعیف شدند. دولت هر سهم آنها در ادارات دولتی را مصادره کرد و آنها را از تحصیل دور کرد. همچنین برخی از آنها دستگیر شدند و به زندان افتادند.

 

باوجود اینکه شیعیان افغانستان در صحنه وطنی پرستی و احترام به دیگران نمونه اند و ماهیت مسالمت آمیز و صلح آمیز شان بر کسی پوشیده نیست. اما هنوز دولت های مختلف و گروه های تکفیری از القاعده تا داعش آنها را مورد ظلم و آزار و بی عدالتی و تبعیض قرار داده اند.

 

شیعیان این کشور با سقوط رژیم طالبان تاریخ جدیدی را آغاز کردند. زیرا در دوره طالبان افغانستان در بی ثباتی و ناامنی غوطه ور بود. قانون اساسی جدید افغانستان همه قوانین تبعیض آمیز فرثه ای را لغو کرد. دین اسلام به عنوان دین کشور تصویب شود و قوانین آن براساس فقه شیعه قرار گرفت.  اما شیعیان از نظر فرهنگی و فکری با چالش های خطرناک و بزرگی رو به رو است. قرن هاست که آنها از بی عدالتی، آوارگی ، محرومیت و ظلم رنج می برند که همه آنها با بی ثباتی و حذف نقشه سیاسی، اجتماعی و حتی انسانی مرتبط است.

 

به نظر می رسد بی توجهی دولت ها و مقامات نسبت به وضعیت شیعیان و حضور گروه های تکفیری در مناطق شیعه نشین مرکز و شمالی افغانستان از جمله کابل تلاشی برای کاهش تعداد شیعیان است.

 

شیعیان هزاره بزرگ ترین گروه قومی شیعه در این کشور است و بیشتر قومی شیعه در جهان است که مورد تبعیض و آزار و اذیت قرار گرفته است.  به طوری که بی عدالتی، کشتار و آوارگی در حق آنها قابل مقایسه با شیعیان کشورهای دیگر حتی نیجریه نیست.

 

شیعیان افغانستان در طی دهه های طولانی در معرض بی عدالتی و ظلم سیستماتیک قرار گرفتند، بدون اینکه اقدامی در قبال انفجارها، ترورها، آدم ربایی ها و سربریدن هایی که توسط طالبان و داعش انجام می شود، صورت بگیرد. به گونه ای گویی وجدانی برای مقامات افغانستان و وجدان انسانی وجود ندارد.

 

مناطق شیعه نشین مانند بامیان و وردک فقیرترین و محروم ترین مناطق افغانستان به شمار می آیند. جایی که حداقل ترین امکانات زندگی نیز وجود ندارد. این مناطق شاهد هیچ پروژه توسعه ای از دو دهه پیش تاکنون نبوده اند. این مسئله خشم شیعیان را برانگیخته است. شیعیان مقامات این کشور را به اتخاذ سیاست تبعیض علیه آنها متهم کردند.

 

باوجود تلاش ها برای منزوی کردن شیعیان و محروم کردن آنها از امکانات، آنها در گسترش فرهنگ شان و فرهنگ اهل بیت(ع) فعال هستند. شیعیان تلاش کردند تا در این وضعیت تبعیض آمیز به انتشار روزنامه و مجله و تاسیس ایستگاه های رادیویی برای روشن کردن افکار عمومی اقدام کنند.

 

شیعیان برای رساندن صدای خود به جهانیان گام در مسیر علم و دانش گذاشتند تا  کشورشان را از عقب ماندگی و محرومیت به سمت شکوفایی و ارتقا هدایت کنند. اگرچه گروه های تکفیری تروریستی با انفجار مکان های علمی قصد ترساندن دانش پژوهان و جویندگان علم شیعه را دارد و می خواهد به آنها بگویند که تنها گروه خاصی از مردم افغانستان می توانند طلب علم کنند.

 

اما شیعیان به علم و دانش توجه دارند و بر نقش علم و دانش در روند توسعه و پیشرفت در همه زمینه ها تاکید دارند؛ اما به جای اینکه این مسئله یک نشانه مثبت برای سیاستمداران کشور باشد و آنها را تشویق و تکریم کند. می بینیم که به طور کامل برعکس عمل می کنند و در میان برخی از آنها نسبت به این مسئله نگاه تفرقه افکنانه و طایفه گرانه وجود دارد.

 

برهمین اساس می توان گفت که حملات تروریستی ضد شیعیان برنامه ای برای حذف آنها یا کاهش تعداد شان است و بی توجهی مسئولان افغانستان نسبت به وضعیت شیعیان باعث شده است تا تروریست ها در اجرای این برنامه موفق شوند

کد خبر 1055606

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha