تصویرفرماندهان در ادبیات دفاع مقدس با واقعیت فاصله دارد

جواد اردکانی کارگردان فیلم «شور شیرین» گفت: متأسفانه محبت ما نسبت به فرماندهان جنگ موجب شده در سال‌های گذشته ذهنیتی نه‌چندان واقعی و ملموس از این عزیزان در ادبیات جنگ به عنوان مبنای فیلمنامه ها شکل بگیرد.

جواد اردکانی، کارگردان فیلم "شور شیرین"، برشی از زندگی شهید محمود کاوه در سال هایی ابتدای انقلاب، در پاسخ به این پرسش که چرا تصویر شهید کاوه در این فیلم در مقایسه با تصویری که در ادبیات و خاطرات دفاع مقدس از این فرمانده پرداخته شده منفعل‌تر است، به خبرنگار شبستان گفت: در طول دوره تحقیق درباره شهید کاوه وقتی با دوستان و نزدیکان او گفت‌وگو می‌کردم متوجه این نکته شدم که میان تصویر ذهنی موجود در جامعه از کاوه با واقعیت او فاصله‌ای وجود دارد، اتفاقی که در پروسه نگارش فیلمنامه "به کبودی یاس" درباره شهید عبدالحسین برونسی نیز رخ داد.

 

وی ادامه داد: کسانی که از نزدیک و بی‌واسطه با برونسی آشنا بودند به کبودی یاس را تأیید می‌کردند اما آنها که با واسطه او را می‌شناختند چنان تصویری از او ساخته بودند که نه با "به کبودی یاس" که شاید با هیچ فیلم دیگری هم نمی‌شد آن را محقق کرد؛ البته این معضل درباره شهید محمود کاوه به شکل جدی‌تری مطرح بود.

 

اردکانی درباره نحوه مواجهه با این دوگانگی در هنگام نگارش فیلمنامه گفت: تصمیم گرفتیم از تصویر موجود در اذهان جامعه فاصله بگیریم و چهره‌ای باورپذیر از محمود کاوه به نمایش بگذاریم. متأسفانه محبت و دوستی ما نسبت به فرماندهان جنگ موجب شده که در سال‌های گذشته ذهنیتی نه‌چندان واقعی و ملموس از این عزیزان در جامعه شکل بگیرد.

 

گفتنی است، فیلم سینمایی شور شیرین به کارگردانی جواد اردکانی به مبارزات شهید محمود کاوه در سال‌های 59 و 60 با حزب دموکرات کردستان می‌پرداخت.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 105461

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha