کانون های فرهنگی هنری خواهران،بستری مهم برای تربیت دینی مادران آینده..

کانون فرهنگی هنری حضرت علی اصغر (ع) کانونی نوپا و فعال در قم است که هنوز هفت هشت ماه از آغاز فعالیت آن نمی گذرد. این کانون در همین مدت کم و به واسطه پشتکار خوب و ارائه برنامه های مناسب با وجود ...

خبرگزاری شبستان//قم

اشاره:

کانون فرهنگی هنری حضرت علی اصغر (ع) کانونی نوپا و فعال می باشد که هنوز هفت هشت ماه از آغاز فعالیت هایش نمی گذرد. این کانون در همین مدت کم و به واسطه پشتکار خوب و ارائه برنامه های مناسب با وجود داشتن امکاناتی در حد صفر توانست رتبه اول کانون های نوپا را در تابستان 90 از سوی دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کسب نماید.

حجت الاسلام دیابی امام جماعت مسجد حضرت علی اصغر (ع) است که از شاخصه های بارز ایشان تاکید بر لزوم کار فرهنگی در جامعه و بخصوص بچه مسجدی هاست.وی حضور نوجوانان و جوانان منطقه خود را در صف نماز جماعت خوب ارزیابی می کند و می گوید: البته بچه های دانش آموز به علت بودن در مدرسه در نماز ظهر حضور پررنگی ندارند ولی این حضور در صف های نماز مغرب و عشاء که این قشر فراغت بیشتری دارند، رنگ و بوی زیباتر و دلچسب تری به خود می گیرد. وی در ادامه در پاسخ به سوالات ما این چنین می گوید:

 

جناب حجت الاسلام نوروزعلی دیابی به نظر شما مهم ترین عامل در این حضور پرشور چیست و بفرمائید دیگر مساجد برای رسیدن به چنین موقعیتی چه راهکاری در پیش بگیرند؟

جوان و نوجوان به واسطه مقتضیان دوران سنی که در آن قرار دارد، طالب توجه و محبت است و خوشبختانه در این مسجد تلاش شده تا با همکاری دست اندرکاران کانون فعال در مسجد حضرت علی اصغر (ع) نسل جوان به واسطه انس و الفت و ارتباط خوب برقرار شده میان طرفین در مسجد حضور یابد و از طریق همین کانال نیز برای شرکت در نماز اول وقت و آن هم به جماعت علاقمند می شود.
 

 شما برنامه های کانون این مسجد را چگونه ارزیابی می کنید؟ به نظرم توانسته اند با توجه به امکانات کم در حد انتظارات عمل کنند و امیدوارم در آینده نزدیک شاهد موفقیت بیشتر و بهتر آنها باشیم. ما برای داشتن جامعه ای سالم نیازمند مربیانی هستیم که در بستر مساجد رشد یافته اند و اعضای کانون خواهران نیز دختران امروز جامعه و مادران آینده ایران اسلامی هستند و می توان از کانون های فرهنگی هنری مساجد خواهران به عنوان مهم ترین مکان برای تربیت دینی مادران و مربیان آینده کشور نام برد. التبه مهم ترین مسئله در این خصوص ادامه داشتن این فعالیت هاست. فعالیت کانون های فرهنگی هنری در مساجد باید مستمر باشد و به هر بهانه ای مثل تعطیلات و یا مسافرت به حال خود رها نشود.


به نظر شما ائمه جماعات چه نقشی در جذب جوانان به مساجد دارند؟ باید بگویم که نقش آنها بسیار موثرتر از محرک ها و عوامل دخیل دیگر است چرا که امام جماعت یک مسجد می تواند با رفتار پسندیده و ارتباط خوب با اهالی محل و بخصوص نسل جوان جامعه را به سوی دین و دینمداری دعوت کند.
امام جماعت مسجد در برخورد با نسل جوان باید چه معیارهایی را در نظر داشته باشد؟ اولین شرط در این مسیر این است که یک امام جماعت خود را از بچه ها جدا فرض نکند و فخر فروشی نکند. در مدت حضور در مسجد و حتی بیرون از آن با بچه ها گفت و شنود داشته باشد و از احوال آنها غافل نماند. البته اصل دیگر در همراهی با جوان و نوجوان این است که امام جماعت با آنها از باب شوخی هم ارتباط برقرار کند که البته اصل اساسی در این خصوص پرهیز از شوخی هایی است که در شان امام جماعت نیست و باید این برخوردها در نهایت رعایت ادب و احترام باشد.


اعضای کانون جیش المهدی در سایه ارتباط خوب با هیئت امنا و امام جماعت مسجد خود کلیددار مسجد هستند
اقدس تیمورزاده نیز مسئول این کانون است و از بین صحبت هایش می توان فهمید که دغدغه بزرگ او این است که به عنوان یک مادر نگران همه فرزندان ایرانی است و کانون فرهنگی هنری فعال در مسجد را پناهگاهی امن برای رفع این دغدغه ها می داند و در ادامه گفتگوهایمان این چنین به سوالات پاسخ می دهد:

 

خانم تیمورزاده بفرمایید، فعالیت این کانون از چه تاریخی آغاز شد و در حال حاضر چند عضو دارد؟ این کانون از اوائل تیرماه سال جاری تاسیس شد و در حال حاضر با 200 نفرعضو در حال فعالیت است که البته با توجه به جمعیت بالای موجود در منطقه سه استان( هفت تیر) باید تعداد بیشتری از جوانان و نوجوانان زیر چتر کانون قرار بگیرند. البته بین این اعضا تعداد دانش آموزان بیشتر از دانشجویان است و همچنین برخی از اعضا را نیز مادران تشکیل می دهند که در برخی دوره های برگزار شده در کانون که متناسب با نیاز آنها باشد، حضور می یابند.

از برنامه های جاری در این کانون به چند مورد اشاره بفرمایید؟ خب با توجه به نوپا بودن این کانون و همچنین فقر فراوان در زمینه امکانات تاکنون دوره های آموزشی همچون کلاس های هنری برگزار شده و همچنین کلاس های آموزشی در قالب طرح زمستانه و همچنین ویژه فصل آینده (طرح بهاره) برگزار می شود.


از طرح ها و برنامه های آموزشی تان در آینده بگویید؟ آموزش کامپیوتر یکی از مهم ترین آنهاست که البته فعلا به علت عدم داشتن امکانات لازم قابل اجرا نیست ولی قول همکاری و دریافت دستگاه کامپیوتر در این خصوص از سوی دبیرخانه داده شده است. مورد دیگر ارائه بازی های اینترنتی (گیم نت) در این کانون می باشد. با توجه به استقبال روزافزون قشر جوان از این بازی ها و با هدف نظارت و همچنین ارائه بازی های پاک به دوستداران آنها تلاش داریم تا در این کانون فضایی برای علاقمندان این نوع بازی ها تدارک ببینیم.


از مشکلات کانونتان بگویید؟ مهم ترین مشکل ما فعلا نداشتن فضا و همچنین امکانات است که البته قول هایی در جهت رفع این موانع از سوی دبیرخانه و همچنین مسجد داده شده است. البته مسجد حضرت علی اصغر (ع) در کل با کمبود فضا مواجه است و حتی حسینیه هم ندارد و در همین راستا دو خانه کوچک از کنار مسجد خریداری شده تا با اضافه شدن فضای آنها هم مشکل نداشتن حسینیه حل شود و همچنین فضای بازتری در اختیار کانون فعال در مسجد قرار داده شود.


آیا کانون شما کتابخانه دارد؟ نه، می شود گفت که در حال حاضر کتابخانه نداریم که خب هم به علت نوپابودن و هم به علت نداشتن فضا امکان آن برای ما تا کنون وجود نداشته است ولی در حال تهیه کتاب هستیم. البته در حال حاضر 150 کتاب اهدایی از سوی دبیرخانه و در موضوعاتی همچون رمان های مذهبی، زندگینامه شهدا و اهل بیت (ع) و همچنین چندین نرم افزار در کانون ما وجود دارد که البته ما برای ارائه این خدمات اول نیازمند فضای مناسب هستیم که امیدواریم در آینده نزدیک این موانع رفع شود.


آیا رابطه اعضای این کانون با هیئت امنا و امام جماعت مناسب است؟ خوشبختانه ارتباطات در این عرصه بسیار خوب است و می توانم بگویم همین ارتباط خوب و دلسوزانه باعث شد تا بخش خواهران کانون حضرت علی اصغر (ع) با وجود همه کاستی ها و در کنار نوپا بودن به موفقیت های چشمگیری دست یابد. البته منطقه ما یکی از مناطق پرجمعیت و نیازمند به کار فرهنگی است و باید در این راستا مراکزی مثل کانون ها و مساجد جهت رسیدن به هدف اصلی در ارتباط ها احوال یکدیگر را مراعات کنند. به نظرم این عرصه جای جنگ و جدال نیست و باید دلسوزانه در این مسیر خدمت کرد.
 

 از نظر شما مهم ترین عامل در جذب جوان و نوجوان در کانون ها و فعالیت در سایه مساجد چیست؟ به نظرم برخورد خوب مسئولین کانون ها مهم ترین راهکار در این راستا می باشد و در همین راستا سفارش جدی به مربیان فعال در این کانون صورت گرفته تا برخورد خوبی با بچه ها داشته باشند. ما با همین روش توانسته ایم عده ای از دخترانی که اصلا از لحاظ پوشش با دختران عضو در کانون یکسان نبودند را جذب کنیم و در ادامه و در سایه نشست و برخاست با این اعضا و همچنین در فضای سراسر نور مسجد خود آنها تلاش کند تا مثل بچه های مسجدی پوشش اسلامی را رعایت کنند.

کانون ها باید برای ساماندهی اوقات فراغت نسل جوان برنامه ریزی داشته باشند.


در ادامه این گزارش با فاطمه صدیقی که به عنوان نخبه این کانون به ما معرفی شده است، صحبت می کنیم و او که اعتقاد خاصی به توانمندی های بچه های فعال در کانون های فرهنگی هنری مساجد دارد، اینچنین پاسخگوی سوالات است:


سادگی مهم ترین شاخصه کانون من!
به عنوان اولین سوال بفرمایید با توجه به فعالیت کمتر از یک سال کانون حضرت علی اصغر (ع) شما از چه زمانی با آن همراه شده اید؟
از همان ابتدای کار در کنار خانم تیمورزاده بودم و در جریان فراهم ساختن مقدمات تاسیس کانون در مسجد محله مان شرکت داشتم و همیشه امیدوارم بودم تا بتوانیم مکانی مطمئن و هم مسیر با سلایق دینی مان برای پر کردن اوقات فراغت کودکان، نوجوانان و جوانان مان ایجاد کنیم.


بفرمایید شما در چه رشته هایی مهارت دارید و آیا این مهارت ها را به اعضا نیز آموزش می دهید؟
عمده گرایش من در فعالیت های اوقات فراغتم در شاخه های مختلف رشته هنر است که البته تلاش کرده ام تا این مهارت ها را در قالب کلاس های آموزشی به اعضایی که علاقمند می باشند در رشته هایی همچون بافتنی، روبان دوزی، نقاشی روی پارچه، شبهه قالی و دیگر رشته ها آموزش دهم و در حال حاضر 36 شاگرد دارم، البته در برنامه هایی همچون طرح کانون و همچنین حلقه های صالحین نیز در سمت مسئول مشغول به فعالیت هستم.
 

به نظر شما مهم ترین کمبودی که در کانون مانع فعالیت های دلخواه شماست، چیست؟ مهم ترین آنها کمبود فضاست. یکی از معضلاتی که ما در سنین نوجوانی و جوانی باید برای ساماندهی آن تلاش کنیم، اوقات فراغت بچه هاست. اگر بچه ها بیکار باشند، امکان دارد تا مرتکب هر کاری بشوند پس امثال ما باید در فضای کانون ها چنان برنامه ریزی داشته باشیم تا از این فرصتی که در اختیار نسل جوان قرار دارد به نحو احسنت و در راستای رشد شخصیت اعضا سود ببریم.

 

و در پایان بفرمایید، به نظر شما مهم ترین مشخصه کانونتان چیست؟ به نظرم کانون حضرت علی اصغر(ع) کانونی پرشور و نشاط است که حتی با وجود کمبودهای فراوان توانسته این طراوت را در میان اعضا و ارتباط های خود حفظ کند.
  

عذری صفری 

کد خبر 105412

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha