خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: روستای بسطاق مهد لاله های رنگارنگ و به عنوان اولین روستا بعد از مرکز شهرستان در حاشیه این مسیر به مرکز استان قرار گرفته است و با وجود برخورداری از تمام امکانات شهری، خطرات ناشی از مشکلات جاده و نبود زیرگذر در ورودی روستا، سبب شده تردد اهالی در عرض مسیر با دلهره و کندی مواجه و شیرینی خدمات دولت و نظام در کام اهالی این روستای خوش نام و اهالی با همت به تلخی تبدیل شود و جولانگاه مرگ را معرض دید اهالی این روستا قرار دهد.
دهیار روستای بسطاق در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به مشکلات این جاده بیان کرد: تردد فراوان وسایط نقلیه به ویژه کامیون های عبوری به پایانه های مرزی، آرامش و آسایش را از ساکنان روستاهای حاشیه در مسیر سلب کرده است.
«محمدصادق طاهری» بیان کرد: بیشتر اهالی از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش می کنند و روزانه مجبور به عبور از عرض جاده می باشند که همواره در معرض خطر هستند.
وی از ورودی روستا به عنوان نقطه حادثه خیز یاد کرد و ادامه داد: تاکنون اهالی این روستا علاوه بر مشاهده تصادفات زیاد، هشت تصادف منجر به مرگ را شاهد بودند.
وی تاخیر در احداث پل زیرگذر در ورودی روستا را دلیل براین موضوع دانست که اهالی و رهگذران از این نقطه به عنوان قتلگاهی یاد کنند که همواره روح و روان روستائیان را رنج می دهد.
«رضا طاهری» از اهالی روستای دوست آباد هم احداث کمربندی را برای کاهش تصادفات رانندگی و مشکلات دیگر را از نیازهای ضروری و اولویت دار روستا برشمرد و گفت: تردد فراوان ماشین های سبک و سنگین از وسط روستای دوست آباد، آسایش و آرامش را از ساکنان روستا گرفته است و عبور و مرور دانش آموزان را با مشکل مواجه ساخته است.
وی به سابقه طولانی موضوع کمربندی روستا و نیز ایمن سازی مسیر عبوری از وسط روستا اشاره کرد و ادامه داد: اهالی هر روز با دلهره در روستا کارهای روزمره خود را انجام می دهند.
وی نصب نیوجرسی بلند در وسط روستا را باعث جداسازی قسمت شمالی از جنوبی روستا دانست و گفت: رفت و آمد برخی از اهالی خصوصا کودکان از روی آن همواره خطرساز می باشد و منظره نامناسبی را فراهم کرده است.
به گفته طاهری، احداث طرح کمربندی روستا و یا طرح های مشابه در روستاهای شهرستان دیرتر از طرح های مشابه در سطح شهرها عملیاتی می شود.
یکی دیگر از رانندگان تاکسی تلفنی که هر روز در این مسیر رفت و آمد می کند؛ عرض کم و آسفالت خراب مسیر را متذکر شد و تصریح کرد: در حال حاضر بیشتر خودروهای سواری به دلیل تردد روزافزون کامیونهای سنگین در مسیر، از تردد در این مسیر منصرف و مسیرهای دارای استانداردهای کم ولی خلوتر را برای ایاب و ذهاب به مرکز استان ترجیح می دهند.
به گفته این راننده، تاکنون شاهد شکستن شیشه های زیادی از خودروها به دلیل ریزش سنگ از خودروهای حامل سنگ های معدنی در این مسیر کم عرض بوده ایم و کسی هم جوابگو نیست.
«غلامحسین جهانی» از اهالی روستای بسطاق هم با بیان اینکه حجم تردد وسائط نقلیه به ویژه وسایل سنگین با وضعیت کنونی جاده متناسب نیست از مسئولان درخواست کرد تا با تزریق اعتبار از بروز حوادث بیشتر در این محور جلوگیری کرده و آرامش را به روستائیان برگردانند.
وی افزود: بیشتر خودروها، تردد در مسیرهای فرعی و دارای کمترین علائم استاندارد را بجای عبور در این جاده شریانی ترجیح می دهند.
به گفته وی مسئولان باید هرچه سریع تر احداث باند دوم را در اولویت اعتباری لحاظ و اقدامات عملی را برای بهبود شاخص ها و ترمیم و بهسازی وضعیت موجود را در دست اقدام قرار دهند.
یکی از کارکنان بخشداری سه قلعه نیز با بیان اینکه جاده سرایان به سه راهی روم از مسیرهای شریانی به شمار می رود، گفت: تزریق اعتبار برای احداث باند دوم و بهسازی آن در حد جاده فرعی و روستایی هم نیست.
وی به شروع احداث باند دوم در سال ۸۶ اشاره کرد و ادامه داد: بالغ بر ۱۲ سال از شروع باند دوم گذشته است ولی بدلیل محدودیت های اعتباری هنوز در مراحل اولیه قرار دارد.
نظر شما