هم زیستی کرونا و آموزش

مدارس و دانشگاه‌ها از اسفندماه سال ۹۸ ناخواسته تعطیل شدند و این تعطیلی طولانی دانش‌آموزان و دانشجویان را خانه نشین کرده است اما در شرایط کرونایی آموزش خود را با شرایط تطبیق داده و در دشوارترین حالت ممکن آموزش تعطیل نشده است.

خبرگزاری شبستان؛خراسان جنوبی: فاطمه رحیم زاده- مدارس و دانشگاه‌ها از اسفندماه سال ۹۸ ناخواسته تعطیل شدند و این تعطیلی طولانی دانش‌آموزان و دانشجویان را خانه نشین کرده است اما در شرایط کرونایی آموزش خود را با شرایط تطبیق داده و در دشوارترین حالت ممکن، آموزش تعطیل نشده است.

 

شیوع ویروس کرونا، تعطیلی مدارس و اهتمام به امر تعلیم و تربیت بهانه ای برای راه‌اندازی سامانه‌های آموزشی و اجرای طرح مدرسه مجازی و آموزش الکترونیکی دانش‌آموزان توسط وزارت آموزش و پرورش شد این روزها آموزش های غیرحضوری در سامانه «شاد»، واتساپ، تلگرام، نرم افزار ادوب کانکت و ... نشان می دهد که معلمان جریان آموزش را تعطیل نکرده‌اند و با ابتکارات مختلف تدریس دروس و وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان را رصد می‌کنند اما مقوله آموزش غیرحضوری به دغدغه ای برای دانش آموز و معلم تبدیل شده است.

 

متاسفانه فضای مجازی که در گذشته برای دانش‌آموزان یک تهدید جدی محسوب می‌شد امروزه با شیوع بیماری کرونا و تعطیلی مدارس، به فرصتی برای ارائه آموزش‌های درسی و در کنار آن به دغدغه برای معلمان و خانواده تبدیل شده است.

 

یکی از معلمان شمال شهر بیرجند که در مقطع اول ابتدایی تدریس می کند، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند از اپلیکیشن شاد، به عنوان یکی از راه‌های تدریس غیر حضوری یاد کرده و از مشکلات این سامانه به قطع و وصل شدن مکرر در طول کلاس، نیاز داشتن به حجم بالای اینترینت و... اشاره می کند.

 

عبداللهی نبود اینترنت و نداشتن گوشی هوشمند برخی دانش آموزان کم بضاعت را از مشکلات پیش رو عنوان کرد و می گوید: در طول سال تحصیلی با همکاری برخی معلمان و خیران برای تعدادی از دانش آموزان گوشی تهیه شد تا از درس باز نمانند.

 

او که برای دانلود فیلم‌های آموزشی در هر روز حدود چهار تا پنج گیگابایت حجم اینترنت مصرف می کند، یادآور می شود: متاسفانه برای هر بار دیدن فیلم و کلیپ در سامانه شاد نیاز به دانلود مجدد است و این دانلودها نیاز به حجم بالای اینترنت دارد و خرید چهار گیکابایت اینترنت با ارقام 30 تا 35 هزار تومانی برای معلمان و دانش آموزان توجیه ندارد.

 

وی خاطرنشان می کند: پس از بازگشایی مدارس طبق نظرسنجی والدین، از نیمه شهریور ماه تا 22 مهرماه و از ابتدای بهمن ماه تا 5 اسفند ماه سال گذشته از 33 دانش آموز 29 نفر در سه روز (روزی 10 تا 12 دانش آموز) به مدت دو ساعت در کلاس حضور داشتند.

 

وی ادامه می دهد: معلمان در ظاهر دو ساعت در مدرسه حضور داشتند اما در عمل بعد از برگشت از مدرسه برای ارائه تکالیف و تصحیح آن، ارائه فیلم های آموزشی، رفع مشکل دانش آموزان و... حدود 7 تا 8 ساعت درگیر هستند و با وجود این مهم، در عمل بار کاری معلمان با تدریس غیر حضوری چند برابر شده اما با بی مهری برخی خانواده ها مواجه می شویم.

 

یکی دیگر از معلمان دوره متوسطه اول از روستاهای بخش مرکزی بیرجند هم از مشکلات پیش رو به عدم کارایی مناسب سامانه شاد، قطعی آن، نبود اینترنت، عدم آنتن دهی مناسب و... اشاره می کند و می گوید: دانش آموزان روستا نسبت به دیگر دانش آموزان با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم می کنند و برخی اوقات باید فرسنگ ها بپیمایند تا با دسترسی به اینترنت بتوانند در کلاس حضور پیدا کنند.

 

او هم گریزی به مشکلات سامانه شاد، آزمون ساز شاد و آزمون ساز کانون می زند و می افزاید: برای ورود به این سامانه حجم اینترنت بالایی نیاز است و در زمان آزمون دانش آموزان با مشکل جدی مواجه می شوند و برای حل آن باید بسته اینترنی تهیه کنند که با توجه به شرایط اقتصادی خانواده ها توجیه ندارد.

 

وی با اشاره به قطعی اینترنت در زمان آزمون، می گوید: پس از قطع شدن اینترنت، دانش آموز دوباره برای ورود تلاش می کند که متأسفانه ورود دوباره تقلب محسوب شده و در عمل با قطعی اینترنت دانش آموز از دادن آزمون بازمی ماند.

 

 

یکی از دبیران مقطع متوسطه دوم شهرستان سربیشه هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان به عدم حضور دانش آموزان در زمان برگزاری کلاس های غیر حضوری اشاره می کند و می گوید: از 28 دانش آموز در خوش بینانه ترین حالت 20 درصد دانش آموزان در کلاس شرکت می کند و هیچ قانونی برای اجبار دانش آموز در کلاس های غیرحضوری وجود ندارد.

 

وی تدریس های غیر حضوری را با وجود مشکلات مطرح شده مثمرثمر نمی داند و می گوید: این مشکل بیشتر در دانش آموزان خوابگاهی دیده می شود و وقتی علت را جویا می شویم مشخص می شود عده ای برای کمک به خانواده به سرکار می روند و عده ای هم عدم آنتن دهی مناسب، نداشتن قدرت خرید بسته های اینترنت، دور شدن از فضای آموزش و... را مهمترین علت عدم حضور در کلاس های غیر حضوری مطرح می کند.

 

وی به آزمون سازهای ایرانی اشاره دارد و با بیان اینکه آزمون سازها در طول ترم کارکرد قابل قبولی دارند، می گوید: در زمان آزمون با توجه به ترافیک بالای کاری، دانش آموزان و به دنبال آن دبیران با مشکل جدی مواجه می شوند و سامانه، پیام پیک ترافیک و تغییر زمان آزمون را می دهد که خود مشکلاتی را برای دبیران به همراه دارد.

 

وی خواستار استفاده از دیگر اپلیکیشن ها مانند ادوب کانکت می شود و می افزاید: برای جلوگیری از تقلب و مشکلات احتمالی استفاده از دیگر نرم افزارها برای تدریش غیر حضوری ضروری است.

 

وی که 25 سال سابقه تدریس دارد، از دیگر مشکلات در ایام کرونا به نبود اضافه کاری و یا پرداخت حق الزحمه اضافه کاری برخی همکاران با وقفه طولانی اشاره دارد، خواستار رسیدگی بیشتر مسئولان و رفع مشکلات پیش رو می شود.

 

معلمان در شرایط سخت کرونا سختی ها را به جان خریدند

آیت الله «سیدعلیرضا عبادی» نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی در دیدار با مدیرکل آموزش و پرورش استان گفت: معلم در مسیر شناسایی، کشف، پرورش، هدایت و به فعل درآوردن استعدادهای دانش آموزان، سختی های فراوانی را در زندگی فردی و اجتماعی خود تحمل می کند.

 

امام جمعه بیرجند با اشاره به شیوع کرونا و تداوم آموزش به دانش آموزان، گفت: معلمان در ایام سخت کرونا، بسیاری از سختی ها و مشقت ها را به جان خریدند تا لحظه ای فرایند آموزش و پرورش مختل نشود و تا پای جان نیز برای انجام رسالت و ادای تکلیف تلاش کردند.

 

وی از معلمان به عنوان پروش یافتگان مکتب نبوی و علوی یاد کرد و افزود: تربیت انسان همانند احداث یک ساختمان نیازمند مهندسینی متعهد، ماهر و هنرمند است و چنانچه نقصی بر بنا و شخصیت بنای تربیت وارد شود مسئولیت متوجه مهندس آن است؛ به همین جهت گفته می شود یک نصحیت و کلام درست معلم سرنوشت دانش آموز و جامعه را عوض نموده و تغییر می دهد.

 

دغدغه معیشت کار معلم را تحت الشعاع قرار می دهد

«حسین خسروی اسفزار» نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس هم گفت: اگر معیشت معلم مناسب نباشد، تربیت مدنظر محقق نمی شود چرا که معلم حین کار دغدغه های فراوان دیگری دارد که عملا کار او را تحت الشعاع قرار می دهد.  

 

وی بر گسترش فضای آموزشی در سطح استان تأکید کرد و گفت: معلمان به عنوان پدران معنوی جامعه هستند و امیدواریم حل مشکلات معیشتی و مسکن فرهنگیان در حرف و شعار خلاصه نشود.

 

مشکلات شبکه شاد به مرکز منعکس می شود/ پرداخت اضافه کارها به شرط تخصیص اعتبار

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجندبا اشاره به بیماری کرونا و تعطیلی کلاس های حضوری می گوید: رویکرد آموزش کلاس های غیرحضوری متفاوت است و معلم نقش هدایت و تسهیل گری داشته و اثربخشی معلم در این زمینه بر کسی پوشیده نیست.

 

«محمد علی واقعی» با بیان اینکه تولید محتوا زمان بر است، می افزاید: متاسفانه شاهد کم لطفی برخی والدین در این زمینه هستیم در حالی که همکاران فرهنگی برای تولید محتواهای آموزشی و... ساعات زیادی در شبانه روز درگیر هستند.

 

وی با بیان اینکه همکاران فرهنگی زیر ۲۰ سال خدمت باید در هفته ۲۴ ساعت تدریس داشته باشند، می گوید: در عمل همکاران فرهنگی برای تولید محتوا، آموزش، تصحیح تکالیف و.... دانش آموزان ۲۴ ساعت شبانه روز درگیرهستند.

 

مدیر کل آموزش و پرورش استان در خصوص مشکلات سامانه شاد می گوید: در استان امکان مدیریت این سامانه وجود ندارد و مشکلات این سامانه، آزمون ساز شاد و کانون برای پیگیری و رفع به پشتیبانی شاد در مرکز ارایه می شود.

 

واقعی در خصوص دانلود مجدد کلیپ های آموزشی در هر بارمشاهده، تاکید می کند: در این سامانه نیاز به دانلود مجدد فیلم های آموزشی در هر بار مشاهده وجود ندارد و در صورت بروز این مشکل نیاز به تغییر تنظیمات گوشی همکاران و دانش آموزان است.

 

وی با بیان اینکه استفاده از نرم افزار شاد برای کاربران احراز هویت شده شامل مدیران، فرهنگیان، دانش آموزان و... رایگان است، می گوید: سامانه شاد در کشور با توجه به تعداد دانش آموزان و... بالاترین ترافیک استفاده از اینترنت را در کشور را به خود اختصاص داده و به همین علت در برخی مواقع دانش آموز یا همکار با مشکل مواجه می شوند.

 

وی در خصوص پرداخت حق الزحمه اضافه کاری برخی همکاران فرهنگی با وقفه، می گوید: تخصیص اعتبارات ملی در این زمینه با وزارت آموزش و پرورش در مرکز است و در صورت تخصیص اعتبار، پرداخت حق الزحمه همکاران در استان دردستور کار قرار می گیرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1052845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha