باید به بشار اسد فرصت اعمال اصلاحات را داد

صالحی با اشاره به اینکه بشار اسد اعلام آمادگی کرده که اصلاحات انجام دهد و قانون اساسی جدیدی تدوین شود و با فساد مبارزه کند، گفت: باید به او فرصت بدهیم که تا این وعده ها را عملی کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اکبر صالحی، وزیر امورخارجه که به سوالات خبرنگار شبکه تلویزیونی المنار پاسخ می داد در خصوص وقایع سوریه گفت: بشار اسد اعلام آمادگی کرد که اصلاحات انجام دهد و قانون اساسی جدیدی تدوین شود و با فساد مبارزه کند. باید به او فرصت بدهیم که تا این وعده ها را عملی کند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا ایران آنچه را که در سوریه رخ می دهد، توطئه علیه محور مقاومت می داند؟ افزود: تنها کشور عربی که در منطقه به مقاومت در برابر اسرائیل ادامه می دهد، سوریه است. ما در جنگ سی و سه روزه در لبنان و نیز حتی در حمله اسرائیل به غزه حمایتهای سوریه مهم بود و در همه مسایلی که مربوط به مقاومت و مبارزه با اسرائیل است، حمایتهای سوریه وجود دارد. این مسئله برای همه برادران عرب و مسلمانان روشن است.
صالحی ادامه داد: هیچ کشور دیگری به جز سوریه باقی نمانده است که در برابر اسرائیل مقاومت می کند. اکنون سوریه در حال دادن تاوان مقاومت خود است. البته بشار اسد نسبت به این مسئله آگاهی دارد و با شجاعت ایستاده است. او اعلام کرد که سیاست مقاومت در سوریه ادامه خواهد داشت. اگر بشار اسد از مقاومت دست می کشید، فردای آن روز غربیها و دیگر طرفها می گفتند بهترین حکومت در سوریه وجود دارد و هیچ مشکلی در آن نمی دیدند.

صالحی در مورد ارجاع پرونده سوریه از اتحادیه عرب به شورای امنیت با حمایت غرب گفت: از اینکه اتحادیه عرب این پرونده را به سازمان ملل منتقل کرد، شگفت زده شدیم. زیرا دولت سوریه سفر هیئت ناظران اتحادیه عرب به این کشور پذیرفت و ناظران پس از یکماه فعالیت در سوریه گزارش متوازنی از اوضاع این کشور به اتحادیه عرب ارائه کردند. اما زمانی که گزارش آنان منتشر شد ، اتحادیه عرب دستور توقف فعالیت ناظران را بدون هیچ دلیلی صادر کرد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: ما هیچ دلیلی برای این اقدام نشنیدیم. حتی اگر ناظران به طور مناسب به ماموریت خود عمل نکردند، خود این اتحادیه بود که این ناظران را تعیین کرد.
صالحی در پاسخ به این سوال که آیا از طرح اتحادیه عرب در مورد واگذاری اختیارات بشار اسد به فاروق الشرع حمایت می کنید؟ گفت: این مسئله ای داخلی است و اولین اصل در سیاست خارجی دخالت نکردن در امور داخلی دیگر کشورهاست. روسها هم در شورای امنیت اعلام کردند که این شورا نباید به جایی برای تعیین روسای جمهور کشورها تبدیل شود.
وی در مورد موضع روسیه در برابر سوریه و تماسها بین تهران و مسکو در این باره تصریح کرد: ما با روسها، چینی ها، ترکها و بسیاری از کشورها از جمله بعضی کشورهای عربی رایزنی می کنیم. برداشت من آن است که روسها احساس کرده اند که کشورهای غربی با دخالت مستقیم در کشورهای منطقه می خواهند نقشه خاورمیانه در آینده را ترسیم کنند. در این باره آگاهی و هوشیاری سیاسی در مسکو و پکن وجود دارد. همه طرفهایی که با حسن نیت با تحولات منطقه برخورد می کنند، این مسئله را درک کردند که غرب حسن نیت ندارد و می خواهد اوضاع منطقه را بر اساس خواست خود اداره کند.
صالحی در پاسخ به سوالی درباره قاچاق سلاح از ترکیه به سوریه تصریح کرد، ما هم می دانیم که قاچاق سلاح وجود دارد و راههای زیادی است که از آنها سلاح به سوریه قاچاق می شود. ما احساس نکردیم که ترکیه از دخالت نظامی در سوریه حمایت می کند. ترکها در زمینه سیاسی حرفه ای و محتاط هستند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا هیچ تصمیمی از سوی بعضی طرفها برای حمله نظامی به سوریه وجود دارد و در این صورت ایران چه موضعی اتخاذ خواهد کرد؟ گفت: بر اساس اطلاعاتی که وجود دارد، دخالت نظامی در سوریه مطرح نیست. این مسئله در رایزنیها در شورای امنیت هم مشخص است. اتحادیه عرب هم مخالف دخالت نظامی در سوریه است. هر نوع دخالت نظامی در سوریه بیش از آنکه مشکلی را حل کند، مشکلاتی را به وجود خواهد آورد. مسئله سوریه با لیبی به طور کامل متفاوت است. من اطمینان دارم که هر اقدام نظامی علیه سوریه باعث انفجار اوضاع در منطقه خواهد شد و همه کشورهای منطقه تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت.
پایان پیام/

کد خبر 105221

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha