به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام علیرضا اعرافی امروز(16دی) در چهارمین گردهمایی دانش آموختگان جامعه المصطفی العالمیه که در سالن شهید عارف حسینی مدرسه عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، چالش های پیش روی دنیای اسلام را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: یکی از آسیب هایی که می تواند ما را تهدید کند ناتوانی علمی و یا بضاعت علمی ما در دنیاست، جامعه المصطفی در سال های اخیر هیچ گاه به تحصیلات سطحی نگاه نکرده است.
وی افزود: باید اندیشه های تابناکی تولید شود و دانش های مختلف علوم اسلامی باید تحقیق شود در عرصه رقابت با مسیحیت نیاز به یک ذخیره عظیم علمی داریم و باید از لحاظ علمی و دانشی ارتقا پیدا کنیم.
رییس جامعه المصطفی العالمیه با بیان این که جامعه المصطفی العالمیه ضمن این که به آموزش های اهل سنت نیز توجه دارد اما معتقد به مبدا وحدت و تعامل خوب با اهل سنت در سراسر عالم است، اظهار داشت: هر حرکت تندی که به وحدت جهان اسلام لطمه ای وارد کند از تشیع و از قم و انقلاب اسلامی نیست.
حجت الاسلام اعرافی تاکید کرد: این آتش می تواند شیعه و سنی و همه مسلمانان را بسوزاند ما اهل گفتمان با همه ادیان و اندیشه هایی که در عالم است هستیم با فکر می شود گفتگو کرد و متوسل به شیوه های ناصحیح نشد.
وی اختلافات شیعه شیعه و درون مذهبی، میل به خرافه و روشنفکری های التقاطی و افکاری که در قالب اسلام می آید اما اساس اسلام را تخریب می کند را از دیگر خطرات پیش روی جهان اسلام برشمرد.
رییس جامعه المصطفی العالمیه در ادامه با بیان این که شما برای ما و اسلام افتخار هستید، تصریح کرد:شما پرچم های هدایت و برافراشته هستید، ما هم احساس می کنیم که باید تلاش کنیم خادمان خوبی برای حرکت بزرگ اسلام و نشر معارف الهی در عالم باشیم.
وی با تاکید بر مسئولیت های سنگین عصر امروز خاطرنشان کرد: جامعه المصطفی العالمیه جز نشر اندیشه های الهی و معارف بلند اسلام و آشناساختن جامعه بشری با اندیشه های اسلام چیز دیگری را تعقیب نمی کند اما همین وظیفه مهمی است.
رییس جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: جمعیت یک ونیم میلیاردی مسلمان جهان هنوز با معارف بلند اسلام و قرآن و مکتب اهل بیت(ع) آشنا نیستند، بیرون از جامعه اسلام بیش از چهارمیلیارد جمعیت داریم که آن ها هم نیازمند شنیدن معارف اسلام و اهل بیت هستند.
حجت الاسلام اعرافی با طرح این پرسش که برای پاسخگویی به نیازهای بزرگ فکری و معرفتی، علمی و فرهنگی دنیای امروز چه کرده ایم، اظهار داشت: آیا توان علمی، معرفتی، رسانه ای و مهارتی ما متناسب با پاسخگویی به این نیاز عظیم جهانی هست یا نه؟ هر یک از شما و ما در جایی به انجام رسالتی مشغول هستیم اما آیا نقشه جامعی داریم و آیا طرح کلانی وجود دارد؟
وی با بیان این که وظیفه یکایک ما عرضه اسلام و اندیشه های نجات بخش بشر است، گفت: ما دنبال هیچ هدف خاص سیاسی یا برنامه ریزی در مسایل سیاسی نیستیم، فکر می کنیم بشر امروز با سوالات و پرسش های مهم فکری مواجه است و چالش های بزرگی در دنیای امروز است که با دین و عقلانیت و فکر و منطق و معارف الهی قابل پاسخ است.
رییس جامعه المصطفی العالمیه اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی و بیداری امت اسلامی زمینه های جدیدی فراهم شده و ما وظیفه داریم معارف الهی را به شکل صحیح به دنیای امروز منتقل کنیم.
حجت الاسلام اعرافی ابراز امیدواری کرد: در این نشستقصد داریم تاملی جامع و نگاهی فراگیر نسبت به دنیای امروز و شناخت آسیب هایی که داریم وقوف پیدا کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به محتوای سوره آل عمران عنوان کرد: در این سوره به امر به معروف و نهی از منکر اشاره شده و ساختار این سوره یک سوره اجتماعی است و آخرین آیه چنین سوره ای که شالوده آن اندیشه های اسلام است با چهارفرمان پایانی اختتام پیدا می کند.
رییس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به این که علامه طباطبایی بحث اجتماعی بودن اسلام را در تفسیر آیه پایانی سوره آل عمران بیان کرده اند، ابراز داشت: مسلمانان یک بار در سختی های فردی قرار می گیرند و باید صبر و استقامت داشته باشند اما امت اسلام برای حفظ کیان خود با دشواری های اجتماعی، امواج و طوفان های فکری، اخلاقی و معنوی اجتماعی مواجه می شود این جاست که باید امت مثل یک پیکره باشد.
حجت الاسلام اعرافی تاکید کرد: دومین فرمان آخرین آیه سوره آل عمران به این حقیقت اشاره می کند که باید جامعه مقاوم، صبور و بردبار تشکیل داد.
وی داشتن رابطه را فرمان سوم آیه پایانی سوره آل عمران دانست و اظهار داشت: حضور در مسجد، اقامه نماز، انتظار امام زمان(عج) مرابطه و عالمان دین مرابطان هستند.
رییس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به ابعاد گوناگون مرابطه فکری و معنوی و مرزبانی تصریح کرد: رسالت ما نگهبانی مرزهای اخلاقی، فکری و معنوی امت اسلام است، اگر امروز هم خودمان را در صحرای منا ببریم و خودمان را مخاطب سخنان امام حسین(ع) قرار دهیم بسیاری از مسایل معلوم می شود.
حجت الاسلام اعرافی ادامه داد: هجوم اخلاقی و ضد ارزشی که امروز به ضد بشریت روان است وظیفه ما را سنگین می کند و ما جز اندیشه و فکری که برای بشر مفید است چیزی نداریم و در این مسایل چیزهای زیادی داریم.
وی با تاکید بر این که نخ تسبیح تمام دستورات اسلام تقوا و توحید است، گفت: اگر ما به درستی به وظایف خود عمل نکنیم باید منتظر مجازات های الهی باشیم.
رییس جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: حضور شما در قم باید یک تجدید قوای معنوی و روحی و اتصال قوی تر به منبع فیاض حوزه و ارزش های متعالی خاص حوزه باشد.
حجت الاسلام اعرافی در پایان بر ضرورت بهره گیری از رسانه و هنر برای نشر اخلاق اسلامی تاکید کرد و گفت: در این مساله ضعف داریم البته اقدامات خوبی صورت گرفته اما کم است.
پایان پیام/
نظر شما