خداوند در قرآن کریم حضرت آدم را نمادی از همه زنان و مردان معرفی می‌کند

مدیر حوزه های علمیه خواهران گفت: قرآن کریم برخلاف کتاب مقدس تورات (که زن را عامل انحراف حضرت آدم می داند و او را به عنوان فردی تنبیه شد در خدمت مردان معرفی می کند)، حضرت آدم را نمادی از همه زنان و مردان عنوان می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «عبدالکریم بهجت پور» در هشتمین برنامه فصل همدلی که از لایو معاونت فرهنگی حوزه های علمیه خواهران پخش شد، با اشاره به سیر تدریجی توجه به جایگاه زن و اعتلای جایگاه زن در جامعه معاصر نزول در قرآن، اظهار داشت: سوره اعراف سی و نهمین سورهای است که در سیر نزول به مسائل مربوط به زن و خانواده پرداخته است.

وی با بیان این که سوره اعراف ماهیت خانوادگی زنان و مردان را مورد توجه قرار داده است، افزود: قرآن کریم برخلاف کتاب مقدس تورات (که زن را عامل انحراف حضرت آدم می داند و او را به عنوان فردی تنبیه شد در خدمت مردان معرفی می کند)، حضرت آدم را نمادی از همه زنان و مردان عنوان می کند که ملائک بر او سجده کرده و خضوع تام بر این انسان کردند.

مدیر حوزه های علمیه خواهران با اشاره به برخی آیات سوره اعراف، افزود: خداوند در آیه 10 این سوره می فرماید «وَ لَقَدْ مَكَّنَّاكُمْ فِي الْأَرْضِ؛ یعنی شما را فرصت و مکنت در زمین دادیم»، این فرصت به همه زنان و مردان صادر شده است «وَ جَعَلْنا لَكُمْ فِيها مَعايِشَ قَلِيلًا ما تَشْكُرُونَ؛ ما در زمین برای همه شما اسباب زندگی را فراهم کردیم، کم هستند از شمایی که اهل شکرگزاری باشند».

وی ادامه داد: سپس در آیه یازدهم ادامه می‌دهد «وَ لَقَدْ خَلَقْنَاكُمْ ُثمَّ صَوَّرْنَاكُمْ؛ من شما را خلق کردم، بعد شما را صورتگری کردم»؛ اینکه برخیها زن و برخیها مرد باشند، خطاب به همه است و اینکه همه انسانها چنین بودند، «ثمَّ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَم؛ آن گاه به فرشتگان گفتیم: بر آدم سجده کنید»، سجده به آدم چون در آن زمان فقط آدم بود و تصویر و صورتگری و خلقت آدم خلقت همه ما بود و همه ظرفیت انسان را در همان آدم ایجاد کرد، چه زن و چه مرد.

مدیر حوزه های علمیه خواهران با بیان این که خداوند در قرآن دائما آغاز و ریشه‌های خلقت انسان را مورد توجه قرار میدهد و اینکه زن و مرد در این جریان مشترک بودند، بیان داشت: ادامه آیه می فرماید «فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ لَمْ يَكُنْ مِنَ السَّاجِدِينَ؛ همه سجده کردند به جز ابلیس که از سجدهکنندگان نبود».

وی گفت: بعد از اینکه خلقت آدم و حوا صورت گرفت، در آیه 19 سوره اعراف کیفیت حضور آنها در بهشت مطرح می شود که این گونه است «و َيَا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ؛ و [گفتیم:] ای آدم! تو و همسرت در این بهشت سکونت گیرید»، خطاب به هر دو است یعنی هر دو ساکن بهشت شوید،«فَكُلَا مِنْ حَيْثُ شِئْتُمَا؛ هر دو از بهشت، هر مقدار و از هر جایی میخواهید، تناول کنید».

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور خاطرنشان کرد: ادامه آیه می فرماید «و َلَا تَقْرَبَا هَذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ؛ و از هر جا [و هر نوع میوه ای] که خواستید بخورید و به این درخت نزدیک مشوید که از ستمکاران [بر خود] خواهید شد»، در این جا هر دو منع می شوند از اینکه به آن شجره منهیه، گندم یا سیب نزدیک شوند و هر دو در صورت نزدیکی ستمکار به خود معرفی می شوند.

وی با اشاره به آیه 20 سوره اعراف که می فرماید «فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطَانُ لِيُبْدِيَ لَهُمَا مَا وُورِيَ عَنْهُمَا مِنْ سَوْآتِهِمَا»، افزود: کاری که در اینجا ابلیس کرد، این بود که «فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطَانُ»، سراغ هر دوی آنها رفت، برای این که آنها را وسوسه کند «لِيُبْدِيَ لَهُمَا مَا وُورِيَ عَنْهُمَا مِنْ سَوْآتِهِمَا» تا آنچه از شرمگاه بدنشان بر آنان پوشیده بود نمایان شود و بعد هم توضیح میدهد که کیفیت وسوسه کردن آدم و حوا به وسیله ابلیس چگونه بود که باز خطاب را مستقیماً به هر دو می‌کند.

کد خبر 1049507

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha