معاون فرهنگی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان ایلام در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام با اشاره به اهمیت و جایگاه استحکام نظام خانواده در سطح جامعه، اظهار کرد: کانون خانواده یکی از مهم ترین نهادهای اجتماعی در سطح جامعه است.
«طیبه نقی پور» گفت: کودک از زمانی که متولد می شود در درون و کانون خانواده و در ارتباط با اعضای خانواده است و مهم ترین فردی که کودک، نوجوان و جوان در خانواده با او در در ارتباط قرار دارد، مادر است، شاید اگر بخواهیم عوامل سقوط و موفقیت انسان ها را در زندگی بررسی کنیم باید به این موضوع توجه شود که محیط خانواده و ارتباط آنها در درون خانواده به چه نحوی بوده است، یعنی خانواده می تواند کانون سقوط و موفقیت افراد بشر باشد.
وی با اشاره به عوامل مهم تاثیرگذار در استحکام و یا سست شدن بنیان خانواده، ابراز کرد: امروز کانون خانواده به چالش بزرگی در موضوع فضای مجازی مواجه است، ضمن اینکه می توان از بستر فضای مجازی در راستای تقویت بنیان خانواده استفاده شود، اما اگر نحوه حضور اعضای خانواده به ویژه فرزندان در فضای مجازی مدیریت نشود، به طور قطع آسیب های زیادی را برای خانواده به دنبال خواهد داشت.
معاون فرهنگی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان ایلام یادآور شد: برای استفاده از فضای مجازی باید رژیم استفاده و مصرف فضای مجازی را در بین اعضای خانواده مورد توجه قرار داد، کسی منکر استفاده از فضای مجازی نیست و می تواند نقطه قوت باشد اما استفاده از این نقطه قوت به ویژه در کانون خانواده بسیار حساس است.
نقی پور یادآور شد: اگر اعضای خانواده به ویژه فرزندان، آموزش های لازم را برای استفاده از فضای مجازی کسب نکرده باشند و بدون آموزش وارد این فضا شوند، می تواند ضربات و اسیب های جبران ناپذیری به کانون خانواده وارد کند و باید در گام اول نحوه استفاده از فضای مجازی به فرزندان را آموزش دهیم.
وی با بیان اینکه باید رژیم رسانه ای در خانواده مورد توجه قرار گیرد و اعضای خانواده را آموزش دهیم، گفت: باید به فرزندان آموزش بدهیم که این فضایی که می خواهد وارد آن شود مجاز نیست که هر مطلب و محتوایی را ببیند، بخواند و آنرا دنبال کند چرا که این دنبال کردن می تواند انسان را در لبه پرتگاه های سقوط قرار دهد.
معاون فرهنگی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان ایلام با اشاره به تهاجمات فرهنگی دشمنان برای مخدوش کردن کانون خانواده در جامعه اسلامی و ایرانی، بیان کرد: مهم ترین رکن حفظ فرزندان در برابر آسیب های اجتماعی ناشی از فضای مجازی، آموزش استفاده صحیح از فضای مجازی است.
نقی پور یادآور شد: تقویت باورهای دینی نقش و جایگاه مهمی در استحکام خانواده ها دارد و این باورهای دینی در بحث استفاده از فضای مجازی می تواند خود را نشان دهد، در بحث استفاده از فضای مجازی باید این نکته به فرزندان آموزش داده شود که به چشمانت بیاموز که هر چیزی ارزش دیدن ندارد.
وی با بیان اینکه باید موضوع باورهای دینی در سطح فضای مجازی تقویت شود، خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم که دوره های آموزشی فضای مجازی و سواد رسانه ای برای طلاب خواهر به صورت نهادینه شده در بخش های مقدماتی، پیشرفته و مخاطب شناسی برگزار شود.
نظر شما