غفار زاده: باید به کارگردانان فیلم اولی اعتماد کرد

کارگردان فیلم گیرنده که امسال با اولین ساخته خود در جشنواره فجر حاضر بود،بر لزوم اعتماد به کارگردانان جوان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، شب گذشته نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی گیرنده در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست مهرداد غفارزاده کارگردان این فیلم ضمن اشاره به کارنامه هنری خود در تئاتر،مطبوعات و ادبیات تا فیلمسازی گفت: زمانی که به عرصه ادبیات قدم گذاشتم می‌دانستم که پایه اساسی برای رسیدن به هدف اصلی‌ام را که فیلمسازی است، درست انتخاب کردم.

 

وی ادامه درباره بازی سعید راد در نخستین تجربه سینمایی خود،گفت: با وجود این که سه شرط اولیه سعید راد برای حضور برآورده نشد، اما او با حضورش، این فیلم را مدیون خود کرد. ظرافت‌های بازی او باعث شد که روایت داستان به شیوه صحیح اتفاق افتد و حساسیت‌های او در طول زمان ساخت مرا کمک می‌کرد.

 

غفارزاده افزود: بسیاری اوقات او با پیشنهادها و تذکراتش مرا به یاد سینما می انداخت و نقطه اتکای گیرنده بود.

 

کارگردان گیرنده در ادامه گفت: در سینمای ایران این تعبیر برای فیلم اولی‌ها وجود دارد که کارگردانان تازه کار ، شناخت کامل از سینما و فیلمسازی ندارند و معمولا در یک نگاه تحقیرآمیز از او می خواهند که با امکاناتی که به او داده شده، خود را محک بزند و اگر توانی داشت در این راه بماند. در حالی که زمانی که امکاناتی در اختیار یک کارگردان قرار می‌گیرد باید به او اعتماد کرد و چنین نگاه همراه با تحقیری به او نداشت.

 

وی افزود: می‌خواهم از پشت این تریبون به تمام فیلم اولی‌هایی که در آینده برای تجربه این دنیا می‌آیند بگویم که فیلم خود را با اقتدار بسازند و با این برداشت‌ها از خط اصلی و هدف خود جدا نشوند.

 

در ادامه این نشست سعید راد با اشاره به جذابیت و تفاوت‌هایی که این نقش در خود داشت،گفت: بعد از هجرت ناخواسته و 20 ساله‌ام، دومین کار سینمایی پذیرفتن پیشنهاد مهر داد غفارزاده بود.

 

وی افزود: این نقش تعجب مرا برانگیخت و در این حجم نقش‌های پیشنهادی، این تنها کار متفاوتی بود که دارای جذابیت و فضای لازم برای پرداخت متناسب بود. به نظر می‌رسد بعد از شخصیت چند بعدی فیلم «دوئل»، این نقش درست و قابل دفاعی است که می‌شد در تجربه نخست یک کارگردان پذیرفت.

 

سعید راد تصریح کرد: برخی از کارگردان‌های به اصطلاح اولی که توجه ویژه‌ای را می خواهند. در این دوره که با تأسف کارگردانان صاحب‌نام حضور ندارند بهتر است که به این تازه‌ها بپردازیم. گیرنده با توجه به شرایط موجود جزو بهترین فیلم‌هایی است که باعث افتخار سینمای ایران می‌شود و من هم به بازی در این فیلم افتخار می‌کنم.


در ادامه محمد قهرمانی تهیه کننده این فیلم نیز با اشاره به طرح جذاب گیرنده گفت: گیرنده ماحصل کار گروهی بود.

 

محمد باغبانی منتقد مهمان این برنامه نیز با بیان این مطلب که این فیلم به عنوان نخستین سینمایی کارگردان خود بسیار قابل قبول است، گفت: مضمون این فیلم وزنه بزرگی است که کارگردان به راحتی قادر به حمل آن در طول فیلم شده است.اگرچه این فیلم با ذائقه من مطابقت ندارد،اما قابل دفاعاست. کارگردان توانسته در انتخاب بازیگر و استفاده از شخصیت بزرگ سینمایی ایران به شیوه صحیحی عمل کند.ولی یکی از نقاط ضعف فیلم مبهم بودن جغرافیای فیلم است.

 

این منتقد در ادامه افزود: فضای جغرافیایی در گیرنده گم شده است، گویا در زمان تحقیق برای فیلمنامه به این موضوع پرداخته نشده است و نکته مهم دیگر سرنوشت شخصیتهای مجازی یا همان نامه‌هایی است که با وجود اهمیت بالایی که داشت بی‌توجه ماند.

 

مهرداد غفارزاده نیز در پاسخ به حرف‌های منتقد جلسه گفت: جغرافیای مشخص در فیلمنامه وجود داشت، اما در بحث‌هایی که انجام شد و بر اساس نظر تهیه‌کننده و وزارت ارشاد به این نتیجه رسیدم که این موقعیت مشخص جغرافیایی را حذف کنیم تا تاریخ مصرفی نداشته باشد.

 

در ادامه این نشست بابک پناهی طراح صحنه و لباس این فیلم در مورد کار خود گفت: به خاطر این نظر کارگرداندر مورد نداشتن جغرافیای ثابتی برای فیلم، طراحی‌ لباس تغییر کرد و با فضای تازه شکل گرفته همخوان شد.البته کارگردان روی لباس «سعید راد» حساس بود و ما هم لباس محلی انتخاب کردیم.

 

بهزاد عبدی آهنگساز این پروژه نیز در مورد کیفیت صدای برج میلاد گفت: اهمیت موسیقی و صدای فیلم برای یک آهنگساز بسیار مورد توجه است. اما متأسفانه آن چه در سالن شاهد بودم، اکران بی‌کیفیتی بود که صداها را تحت الشعاع قرار داد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 104848

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha