موسیقی مقامی، بستر قدرتمندی در مقابله با تهاجم فرهنگی است

پژوهشگر موسیقی مقامی در خراسان شمالی گفت: معرفی و ایجاد زمینه ظهور و بروز این هنر بستر مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن را فراهم می آورد.

 مهدی رستمی، یکی از  پژوهشگران موسیقی مقامی در خراسان شمالی با اشاره به جایگاه و اهمیت موسیقی مقامی و ثبت جهانی بخشی از این موسیقی به عنوان میراث معنوی، به خبرنگار شبستان در بجنورد، گفت: با توجه به اینکه موسیقی در تمام لحظات زندگی با ما همراه است اما اکثریت با آن بیگانه هستند و برگزاری این جشنواره ها می تواند به معرفی هر چه بیشتر این هنر کمک کند.
 

وی با تأکید بر توجه مسئولان نسبت به تداوم برگزاری جشنواره موسیقی مقامی در استان، نقش هنرمندان را در رشد و توسعه این هنر بسیار مهم و اساسی خواند.
 

رستمی اظهارداشت: تشخیص سره از ناسره، پیگیری اصالت ها، نوآوری در کار و خارج شدن از تکرار زمینه را برای رشد این هنر بیش از پیش فراهم می کند.
 

وی با اظهار تأسف از اینکه در مواجهه با هجمه فرهنگی که انواع نغمه های وارداتی را با خود به همراه آورده است، به نوعی تکرار در حوزه سنت رسیدیم، بیان داشت: زمانی می توانیم در مقابل این تهاجم بایستیم و موفق عمل کنیم که شناخت عمیقی نسبت به هنر موسیقی مقامی و ارزش های اثرگذار آن بدست آوریم و زمینه برای ظهور و بروز آن فراهم شود.
 

رستمی در ادامه مطلب فوق توجه به شخصیت های هنری و شناخت مقام های مختلف موسیقی را در رفع این مشکل موثر دانست.
 

وی خاطر نشان کرد: برگزاری جشنواره ها و دعوت از شخصیت های برجسته این هنر ناب راهکار ارزنده و خوبی برای آشنایی و آگاهی دادن به قشر جوان در خصوص موسیقی سنتی و اصیل است.
 

یادآوری می شود، دومین جشنواره موسیقی مقامی خراسان شمالی 19 و 20 بهمن جاری در تالار گلشن شهرستان بجنورد به اجرا در می آید.
 

پایان پیام/

کد خبر 104757

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha