گیاه دارویی «مورینگا» در مزرعه دانشگاه پیام نور جهرم کشت شد

قناعتیان گفت: گیاه دارویی با ارزش «مورینگا» در مزرعه آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه پیام نور جهرم زیر کشت رفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جهرم، «محمد قناعتیان»، امروز (چهارشنبه ۲۵ فروردین) در جمع خبرنگاران گفت: در ادامه توسعه کاشت گیاهان دارویی در دانشگاه پیام نور جهرم، با نظارت مسئول توسعه و تحقیقات کشاورزی این دانشگاه، تعداد ۲۰۰ اصله درخت دارویی با ارزش «مورینگا» در مزرعه تحقیقاتی پیام نور جهرم کشت شد.

 

رئیس دانشگاه پیام نور جهرم با اشاره به اینکه این گیاه علاوه بر ارزش غذایی بالا، دارای ارزش اقتصادی نیز است، افزود: گیاه «مورینگا» را درخت معجزه می شناسند و با توجه به اهمیت زیاد دارویی، درکشورهای دیگر سرمایه گذاری خوبی روی کاشت این درخت انجام می دهند.

 

وی بیان کرد: طرح بلند مدت کاشت گیاهان دارویی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم ماه گذشته با کاشت گیاه دارویی آویشن آغاز شد و با کاشت دیگر گیاهان ارزشمند دارویی در آینده نزدیک  ادامه می یابد.

 

قناعتیان ادانه داد: علاوه بر درآمد زایی، برگزاری  دوره های آموزش عملی در خصوص کاشت گیاهان دارویی و بسترسازی برای کارهای پژوهشی از جمله اهداف این طرح است.

 

به گزارش شبستان، درخت «مورینگا اولیفیرا» شناخته شده ترین گونه از خانواده مورینگاسه است؛ «مورینگا والیفیرا» بومی هندوستان و جنوب نپال بوده که قرن هاست که در آفریقا، آمریکا و نواحی مختلف آسیا بومی شده است.

 

نیازمند شرایط آب و هوایی نیمه خشک با حداقل بارش ۳۰۰ میلی متر سالیانه است و بقای آن به نور آفتاب بستگی زیادی دارد؛ رشد «مورینگا والیفیرا» در مناطق مناسب رشد بسیار سریع بوده و تا ۳ متر در سال اول نیز می رسد.

 

مورینگا اغلب در کشورهای مختلف در میان مردمان با نام هایی همچون: درخت ترب کوهی (به خاطر ظاهر ریشه) درخت طبل (بخاطر ظاهر میوه) شناخته می شود.

 

هزاران سال است که برای درمان بیماری ها و مراقبت های بهداشتی از «مورینگا» استفاده می شود؛ در ایران و کتب سنتی درخت بان اشاره به درخت «مورینگا» دارد که توسط حکمای بزرگی همچون «زکریای رازی»، «اسماعیل جرجانی» و دیگر حکما به خواص و مفاد آن اشاره شده است.

 

در مصر باستان و رومیان و همچنین یونانیان برای ساخت عطر و درمان بیماریهایی استفاده می شده است؛ در طب آیرودا برای درمان ۳۰۰ بیماری از مورینگا استفاده می کنند.

 

 در بین ایرانیان برای مراقبت های بهداشتی و درمان بیماری ها از این درخت معجزه مورینگا استفاده می شده و در کشورهای آسیای شرقی به عنوان سبزی خوردن از برگ ها بهره می برند.

 

کد خبر 1046061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha