به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۲۵ فروردین شبستان به شرح زیر است:
سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۳۸۹ هزار تومان
امروز (چهارشنبه ۲۵ فروردین) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۴۲ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۷۴۴ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۳۹۰ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۳۰۱ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۳۸۹ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۲۳۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۳ میلیون و ۹۱۵ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان است.
امروز چهارشنبه (۲۵ فروردین) در بازار ارز دلار ۲۴ هزار تومان، یورو ۲۸ هزار و ۳۸۲ تومان، پوند ۳۴ هزار و ۶۹۷ تومان، درهم امارات ۶۹۰۵ دلار، یوان چین ۳۸۵۰ تومان و لیر ترکیه ۳۰۸۰ تومان است.
این در حالی است که روز گذشته (سه شنبه ۲۴ فروردین) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۳۹ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۷۳۳ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۳۸۵ هزار تومان بود. همچنین سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۲۹۷ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۰ میلیون و ۴۹۹ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۳ میلیون و ۹۳۵ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۲۶۵ هزار تومان بود.
روز گذشته (سه شنبه ۲۴ فروردین) در بازار ارز دلار ۲۴ هزار و ۲۹۶ تومان، یورو ۲۸ هزار و ۲۸۱ تومان، پوند ۳۴ هزار و ۶۶۵ تومان، درهم امارات ۶۸۹۵ تومان، یوان چین ۳۸۴۰ و لیر ترکیه ۳۰۷۰ تومان بود.
ایرادات مکانیزاسیون توزیع تراکتور، صدای کشاورزان را درآورده است
محمود بازرگان مشاور سازمان نظام صنفی کشاورزی در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما علت بازار سیاه تراکتور در کشور را ایراداتی در حوزه توزیع مکانیزاسیون این محصول عنوان کرد و افزود: ایرادات موجود در مکانیزاسیون توزیع تراکتور در کشور صدای کشاورزان را درآورده است.
او ادامه داد: ورود مرکز توسعه مکانیزاسیون در توزیع، این مرکز را به مرجعی برای توزیع محصول تراکتور تبدیل کرده، در حال حاضر اگر فرد متقاضی تراکتور، به کارخانه تراکتورسازی تبریز مراجعه و تقاضای تراکتور نماید به او تراکتوری تحویل نمیشود، زیرا آن فرد باید رفته و در صف درخواست قرار بگیرد بعضاً پیش آمده که کشاورزان یک الی دو سال پشت درهای بسته قرار میگیرند در حالی که این محصول در بازار آزاد به وفور یافت میشود.
کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در سوی دیگر برنامه بازار مصرف تراکتور، سالانه حدوداً ۱۵ الی ۲۰ هزار دستگاه میباشد که خوشبختانه در دو سال اخیر ۲۷ هزار دستگاه در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
او ادامه داد: به جرأت میتوان گفت حتی ۵۰ دستگاه از بازار تراکتور هم نشت نکرده، روی هم رفته باید گفت مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد هیچگونه مداخلهای در توزیع تراکتور ندارد کار مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد، سنجش اهلیت کشاورزان است.
ابراهیمی مدیرعامل شرکت تراکتورسازی تبریز در ارتباط زنده تصویری با این برنامه، ظرفیت اسمی و ظرفیت تولید این شرکت در سال ۹۹ را ۳۰ هزار دستگاه عنوان کرد و افزود: سال قبل ۲۲ هزار دستگاه تراکتور تولید کردیم که البته حدوداً بالای ۲۶ هزار دستگاه تراکتور وارد بازار کرده ایم این در حالی است که ظرفیت تقاضای تراکتور بیش از ۱۱ هزار دستگاه نبوده است.
حمیدرضا نامی رئیس هیأت مدیره انجمن تولید کنندگان ماشینهای کشاورزی در ارتباط زنده تلفنی با این برنامه گفت: معمولاً آقای عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد همه چیز را کتمان میکنند و معتقدند که هیچگونه نشتی در بازار نیست همه تولید کنندگان گران فروشند و دلال.
او ادامه داد: سهمیه بندی فروش که مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی ایجاد کرده سبب صفهای خرید تراکتور شده و این صفها ایجاد قیمت کاذب در بازار نموده است.
بانک مرکزی با اجرای پروژههای شفاف سازی رشد نقدینگی جامعه را کنترل کند
طهماسب مظاهری، کارشناس مسائل پولی و بانکی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: هیچ فرد عاقلی در پروژهای که از آن شناخت ندارد شرکت نمیکند.
مظاهری که پیش از این رئیس کل بانک مرکزی (۱۳۸۶ تا ۱۳۸۷) و وزیر امور اقتصادی و دارایی را بعهده داشت افزود: سوال دوم اینجاست که علت شراکت به چه علت است و برای چه مدت است. بانک بعنوان وکیل سپرده گذاران ناچار است مشتریان را اعتبار سنجی کند و سپس در پروژههای مختلف با او شراکت کند.
کارشناس مسائل پولی و بانکی گفت: با اجرای پروژههای شفاف سازی و اعتبار سنجی، بانک مرکزی میزان رشد نقدینگی جامعه را کنترل کند.
مظاهری افزود: یکی از آفتهایی که سیستم بانکی به آن مبتلا است وجود ساز و کار تسهیلات تکلیفی، اجباری و دستوری از طرف دولت است.
اجرای ۱۱۰ طرح از سوی بانک مرکزی برای شفاف سازی نظام بانک و اعتبارسنجی مشتریان
مهران محرمیان در گفتگو با تیتر امشب شبکه خبر از اعتبار سنجی مشتریان بانکی گفت و افزود: همزمان ۱۱۰ پروژه با سه هدف راهبردی "ایجاد شفافیت"، "رونق" و "منصفانه بودن" محیط کسب وکار پیگیری میشود.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی افزود: بیش از ۵۰ درصد از این پروژهها برای شفاف در نظام بانکی در ادامه اقدامات جدید بانک مرکزی و شبکه بانکی برای اعتبارسنجی مشتریان است.
محرمیان گفت: پایگاه دادهها را در معاونت تشکیل داده ایم و به تدریج تراکنشهای افرادی که کد ملی ندارند متوقف میکنیم.
او به پروژه نهاب اشاره کرد و گفت: سامانهای یکپارچه سازی "نهاب" حاوی اطلاعات هویتی مشتریان است که تخصیص شماره شناسایی منحصر به فرد برای هر یک از افراد جامعه را در شبکه بانکی میسر میسازد.
از اهداف کلان این پروژه فراهم کردن بستری امن برای انتقال امن اطلاعات هویتی و بانکی مشتریان نظام بانکی به مرکز ریشه گواهی بانکی جهت صدور توکنهای «نماد» بوده و بهعنوان پروفایل مشتریان بانکی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: طرح سامانه ذینفع برای پرداخت تسهیلات، سامانه سمات برای ثبت تسهیلات کل بانکها و قانون چک از طرحهای مهم در راستای شفاف سازی است.
او به تعریفی از اعتبار سنجی مشتریان پرداخت و گفت: خوش حسابی افراد در بازپرداخت تسهیلات بانکی به نوعی اعتبار سنجی افراد و مشتریان بانکی است. نداشتنِ اطلاعات هویتی اشخاص حقیقی در پروژه نهاب مانند نداشتن پلاک برای خودرو است.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی افزود: به تدریج تراکنشهای کسانی که کد شناسایی ندارند، مشخص میشود.
محرمیان گفت: اجرای این پروژهها در مبارزه با پولشویی و شفافیت تراکنشها با تراکنشها "ساتنا" آغاز شد.
محرمیان گفت: «انباره داده اعتبارسنجی» را یکی از مهمترین پروژههای بانک مرکزی دانست و گفت: با ایجاد انباره داده در بانک مرکزی به شرکتهای اعتبارسنجی خدماتدهی میشود.
نحوه افزايش حقوق كاركنان دولت و همسانسازی حقوق بازنشستگان
محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور در جلسه کمیسیون برنامه و بودجه که در محل سازمان برنامه برگزار شد، تاکید کرد: تا آخرین روز کاری دولت، مجدانه با مجلس و همه ارکان و نهادهای کشور برای بسط همکاریها و کاهش مشکلات کشور و مردم همکاری خواهیم کرد.
در بخش نخست این نشست امیر امینی رئیس امور برنامه ریزی، نظارت و آمایش سرزمین، گزارشی از نحوه تدوین سندملی آمایش ارائه داد.
وی به سیر تطور و تکوین آمایش سرزمین در ایران که دوره نخست آن (دهه ۱۳۵۰) با هدف تمرکززدایی از تهران و توجه به محور غرب به عنوان پیشران توسعه کشور بوده است؛ اشاره کرد و گفت: در دوره دوم (دهه ۱۳۶۰) آمایش سرزمین با توجه به محور شرق در مقابل محور غرب و ایده تشکیل مناطق آزاد، توسعه مکران و ضرورت تأسیس قطب دوم انرژی دنبال شد. دوره سوم (دهه ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰) با تأکید بر توسعه درون زا و برون نگر، توسعه مکران و استفاده کشور از موقعیت منطقهای و مزیتهای کشور ادامه یافت که منجر به تصویب ضوابط ملی آمایش در سال ۱۳۸۳ شد. در دوره چهارم (دهه ۱۳۹۰) با تشکیل دائمی شورای عالی آمایش سرزمینی در سازمان برنامه و بودجه کشور، جهت گیریهای ملی آمایش تصویب و سند ملی آن نیز به تصویب رسید.
امینی با تأکید بر این که آمایش ملی، برنامهای بلند مدت و راهبردی، برنامه توسعه سرزمینی و رهیافت برنامه هاست؛ افزود: پس از حدود ۳۴ عنوان مطالعه و گزارش در ۵۰ مجلد، ۱۸ گروه مطالعاتی موضوعی و فرابخشی، مشارکت بیش از ۲۵۰ نفر از صاحب نظران و ۲۰۰ جلسه و ۷۴۰۰۰ نفر ساعت، متن سند آمایش سرزمینی تدوین و تصویب شد. همچنین پس از حدود ۱۱۰۰ جلد مطالعه و گزارش، ۱۳ دانشگاه و پژوهشگاه و ۱۰ مهندسین مشاور، دریافت ۸۶ نامه حاوی درخواست ۶۵۰ نظر اصلاحی و مشارکتیترین برنامه مطالعاتی و ۵۴۲۰۰۰ نفر- ساعت سند آمایش استانها نیز تدوین شد.
این گزارش برای اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بسیار حائز توجه بود؛ تا آنجا که حمیدرضا حاجیبابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، پیشنهاد داد در نشستی در هفته آینده این گزارش مورد بررسی بیشتر مجلس قرار بگیرد.
حمید پورمحمدی، معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه، نیز خطاب به نمایندگان گفت: این بخت فرخنده فرجام شماست که مطالعات آمایش سرزمین در دوره تصدی شما تبدیل به سند آمایش شده و اکنون نیازمند اقتضائات اجرایی است.
نظر شما