کارآفرینی محور فعالیت کانون اهل بیت(ع) بیارجمند

کانون اهل بيت(ع) بيارجمند، که به عنوان کانون شايسته تقدير در رواق کارآفريني طرح ملي ايران قوي شناخت شده است، با توسعه مهارت‌افزايي و حمايت از صنايع دستي، ميان قشر جوان و فعاليت‌هاي مسجدي پيوند برقرار کرد.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان؛ چنانچه قبول کنیم که در قرن حاضر اقتصاد جهان و سرعت رشد اقتصادی بر پایه نوآوری استوار است باید بستر لازم را برای رشد کسانی که ایده را به محصول، علم و دانش را به صنعت تبدیل می‌نمایند، فراهم سازیم. اینجاست که نقش کارآفرین و نیاز به کارآفرین در جامعه مشخص می‌شود.

 

مساجد باید در کارآفرینی و اشتغال نقش اساسی ایفا کنند، اگر مردم با حضور در مساجد تعامل و مشارکت داشته باشند و با اقدامات جمعی و کارهای گروهی  بتوانند در راستای حل مشکلات مردم قدم بردارند، قطعا حضور مردم در مساجد افزایش می یابد.

 

کارآفرینی صرفاً یک امر اجتماعی‌ نیست؛ بلکه یک کار دینی و عبادت نیز قلمداد می‌شودو لذا مناسب است مساجد در این زمینه البته به شرط مهیا بودن وضعیت ورود پیدا کنند.

 

رواق کارآفرینی یکی از اقدامات ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور بوده است که در تمام کانون‌های کشور و در ذیل شبستان نوآوری ایجاد شده است.

 

این رواق با هدف آموزش کارآفرینی ایجادشد که این مهم با تهیه محتوای آموزشی و بارگذاری آن در سامانه بچه‌های مسجد دنبال شد.

 

کانون فرهنگی هنری اهل بیت (ع) بیارجمند استان سمنان در رواق کارآفرینی رتبه شایسته تقدیر را کسب کردو گفتگویی با مدیر این کانون داشتیم که نظر شما را به آن جلب می کنیم.

 

کارآفرینی را نباید با کاریابی یکی دانست

«علیرضا باقری» ضمن تقدیر از برگزاری طرح ملی ایران قوی توسط ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور کارآفرینی را امری بسیار مهم و تأثیرگذار دانست وگفت: از مهم‌ترین محورهای اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری اهل بیت (ع) بیارجمند با بیان اینکه  کارآفرینی ایجاد وضعیتی است که افراد یک جامعه، بتوانند در آن جامعه فرصت شغلی ایجاد کنند و کارآفرینی را نباید با کاریابی یکی دانست اضافه کرد: یک شرکت یا فرد برای فرد دیگری به دنبال کار باشد با اینکه خود آن فرد یک فرصت کاری ایجاد کند، با هم تفاوت دارند.

 

وی با اشاره به اینکه اولین مؤلفه کارآفرینی این است که در آن، ایده، حرکت، محصول یا خدمتی جدیدی وجود داشته باشد  اظهارداشت: در مؤلفه بعدی فرد با شناسایی فرصت‌ها و موقعیت‌های بدیع، از آنها استفاده خلّاقانه‌ کنندو در مؤلفه سوم در کارآفرینی ریسک‌ وجود دارد.

 

افراد باانگیزه وشوق  وارد عرصه کارآفرینی شود

باقری با تأکید براینکه کلاس‌های آموزشی، مهارتی و انگیزشی در مساجد جهت استفاده از ظرفیت‌های موجود برگزار شود تا با آموزش افراد، برای آنها انگیزه‌ای ایجاد کنند که وارد عرصه کارآفرینی شوند ادامه داد: کارآفرینی با توجه به وضعیت جامعه قطعاً یکی از واجبات دینیِ است و نباید مسجد در حل این مشکل بزرگ، منفعل باقی بماند.

 

مساجد مأمن مردم و محل سازماندهی

مدیر کانون فرهنگی هنری اهل بیت (ع) بیارجمند با اشاره به اینکه مساجد باید جایگاه خود را بازیابی کنند اظهارداشت: مسجد از آغاز، نه تنها محل عبادت و ذکر و تجمع مؤمنان در ساعات خاص بلکه جایگاه قضاوت و دادرسی و ستاد مردمی برای رفع مشکلات مردم نیز بوده است.

 

وی تصریح کرد: در روزهای سخت جنگ تحمیلی مساجد کشور، مأمن مردم و محل سازماندهی کمک‌های جدی و چشمگیر به جنگ بوده‌اند.

 

باقری با بیان اینکه همچنین این جمله را بارها و بارها شنیده‌ایم؛ مساجد سنگر هستند، سنگرها را پُر کنید اضافه کرد: اما امروز که جنگ، جنگ اقتصادی است، وقتش شده که نقش مساجد باز تعریف شده و نیروهای فعال در مساجد از آن پایگاه مردمی مستحکمی برای اشتغال و کارآفرینی جوانان محله بسازند.

 

کانون فرهنگی هنری اهل بیت (ع) بیارجمند فعالیت‌های متعددی را در کارنامه خود ثبت کرد

مدیر کانون فرهنگی هنری اهل بیت (ع) بیارجمند در ادامه به فعالیت‌های کانون فرهنگی هنری اهل بیت(ع) بیارجمند در طرح کارآفرینی این کانون اشاره و اظهار کرد: با تلاش شبانه‌روزی اعضا به عنوان کانون شایسته تقدیر در رواق کارآفرینی شناخته شدیم، همچنین این کانون در دو رواق ترنج و شعر نیز موفق ربه کسب رتبه شد.

 

وی افزود: اعضای کانون با کار گروهی خود در مناسبت‌های مختلف مذهبی تا پیش از شیوع کرونا برنامه‌های حضوری و پس از آن با رعایت پروتکل‌های بهداشتی یا در سطح فضای مجازی فعالیت‌های متعددی را در کارنامه خود ثبت کردند.

 

باقری گفت: همچنین با همکاری مجمع خیرین و اعضای کانون کمک‌های مومنانه در قالب بسته‌های غذایی و بهداشتی در چند مرحله  میان آسیی‌دیدگان کرونایی و مستضعفین توزیع شد؛ ضمن اینکه در زمینه تولید محتوا نیز آموزش‌های متعددی داشتیم.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری اهل بیت (ع) بیارجمند افزود: کانون اهل بیت(ع) بیارجمند در زمینه کارآفرینی با برگزاری دوره‌های مهارتی و مهارت‌آموزی با همکاری مرکز فنی وحرفه‌ای در بحث اشتغال و کارآفرینی اقدامات مختلفی داشت، ضمن اینکه در بحث صنایع دستی با توجه به منطقه گردشگری اشتغال پایداری را ایجاد کردیم.

 

طرح ملی ایران قوی رویکردی نوین و موثر در عرصه فعالیت‌های مسجدی است

این فعال مسجدی که در حال حاضر دانشجوی دکترای رشته DBAمدیریت کسب و کار است، در ادامه اظهار کرد: طرح ملی ایران قوی رویکردی نوین و موثر در عرصه فعالیت‌های مسجدی است که منجر به کشف استعدادها و استفاده بهینه از فضای مجازی شد؛ کانون ما در سه رواق کارآفرینی، شعر، ترنج رتبه کسب کرد که افتخاری برای استان، شهرستان و منطقه بود.

 

وی با بیان اینکه اعضای کانون روزانه حداقل چهار ساعت در سامانه بچه‌های مسجد حضور جدی داشتند، افزود: با کار گروهی، مشارکت اعضا و همراهی حجت الاسلام احمدی امام جماعت و هیات امنای مسجد توانستیم در این طرح ملی موفق شویم.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری اهل بیت(ع) بیارجمند در ادامه به راهکار ترویج فعالیت‌های مسجدی اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مسایل توسعه آموزش در عرصه‌های مختلف است، همچنین باید ارتباط مستمر با امام جماعت و هیات امنا به منظور پیشبرد و هماهنگی در راستای بهتر برگزار شدن فعالیت‌ها وجود داشته باشد؛ در این میان همان طور که اشاره شد نقش ائمه جماعات بسیار اهمیت دارد؛ معتقدم این قشر باید در جلسه‌ای با همکاری و حضور مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی، اداره اوقاف و امور خیریه و ستاد نماز جمعه هم‌افزایی بیشتری به منظور گسترش فعالیت‌های مسجدی به ویژه در عرصه کانون ها داشته باشند.

 

بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چراغ راه برای نوجوانان و جوانان خواهد بود

باقری در  بخش دیگری از مباحث خود در مورد نقش کانون‌های مساجد در جریان‌سازی نسبت به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: مطالعه و اجرای این بیانیه از سوی بچه‌های مسجد تاثیر بسزایی داشته و چراغ راه برای نوجوانان و جوانان خواهد بود.

 

گفتنی است رویداد ملی فهما در سال ۱۳۹۹ با محور طرح ملی ایران قوی، در سه شبستان و ۱۲ رواق در کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد.

 

 کانون های فرهنگی هنری مساجد تا ۲۲ بهمن فرصت بارگذاری برنامه های اجرایی خود در قسمت های مختلف در سامانه بچه های مسجد را داشته اند که پس از بررسی هیئت داوران کانون های برتر در رواق های مختلف معرفی شدند.

 

در استان سمنان کانون فرهنگی هنری اهل بیت (ع)بیارجمند موفق به کسب رتبه شایسته تقدیر در رواق کارآفرینی شد.

 

طرح ملی «ایران قوی در گام دوم انقلاب اسلامی» با ایجاد بستر مشارکت و نقش آفرینی، رقابت سالم، تولید و اشتراک محتوا، هماهنگی و انسجام فعالیت کانون‌ های فرهنگی هنری مساجد کشور، تلاش کرد در راستای تقویت مؤلفه‌ های استحکام فرهنگی نظام اسلامی بر محور مسجد، گام بردارد.

کد خبر 1045442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha