به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان؛ دگر بار، رمضان مبارک نزدیک است؛ با شبهای الهام بخش، روزهای آموزنده و فضای آکنده از شمیم خاطرات و عبرتهایش که مایۀ جدیت و نظم است. دگر بار، روزه میگیریم، شب زندهداری میکنیم، شعایر را دو چندان میکنیم و سرانجام عید را با شادمانی و خشنودی جشن میگیریم و پس از آن به زندگی عادی باز میگردیم. بدین سان سالها تکرار و بر حجم خاطرات افزوده میشود.
اما بیم آن میرود که روزه به عادتی بیروح و شعایر آن به سنتهایی سرگرم کننده بدل و ماه رمضان از همۀ معانی اصیلیاش تهی شده باشد. با نگاهی سریع در مییابیم که این مشکل، یعنی مشکل و مسئلۀ روزه و رمضان، مسئلۀ همه عبادات و همۀ مناسبتهاست. این آفت به همۀ عبادات و ایام راه یافته و اماکن مقدس و شعایر دینی و همۀ آموزههای آسمانی را در برگرفته است.
آیا نقش راهبری دین در هدایت آدمی به آخر رسیده است؟ و به آیینها و خاطرات و تجمل بدل شده است؟ یا اینکه اساساً آموزههای دینی برای تخدیر آدمی آمدهاند و از آنجا که سختیها فرا گیریند این آموزهها نیز همۀ زندگی آدمی را فرا گرفتهاند. آیا اکنون که آدمی بر بسیاری از مشکلات و سختیهایش چیره گشته، باید از نقش دین بکاهیم؟
بنابراین گزارش حجت الاسلام هادی اسلامی، دانش پژوه دکتری مرکز تخصصی تفسیر در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره به نزدیکی حلول ماه مبارک رمضان گفت: با ماه مبارک رمضان به فرموده پیامبر الهی، ماه ضیافت الهی است. یعنی خوان رحمت الهی در ماه رمضان بیشتر از سایر ایّام گسترده است.
وی افزود: این مهمانی خاص خداوند است که خداوند همه ی بندگانش را به این مهمانی دعوت فرموده است. البته مقدار پذیرایی از مهمان بستگی به ظرفیتی است که با اعمالش در وجود خویش ایجاد کرده باشد؛ یعنی هرکس همان قدر که لیاقت نشان داده باشد بیشتر مورد اکرام خداوند قرار می گیرد.
حجت الاسلام اسلامی تصریح کرد: اولیای الهی در طول سال مراقبت می کنند تا در شب قدر از فیوضات الهی بیش از پیش بهرمند شوند، همان شبی که شب مقدّرات الهی است. ماه رجب و ماه شعبان فرصتی خاص و ویژه است برای کسانی که نتوانسته اند از فرصت ها استفاده کنند و ظرفیت هایشان را افزایش دهند. علاوه بر اینکه هر کدام از این دو ماه شریف اهمیت و جایگاهی بلند برای قرب الهی دارند؛ موجب آماده تر شدن انسان برای مهمانی و ضیافت الهی در ماه مبارک رمضان می شوند.
وی افزود: به همین منظور رسول خدا (ص) در ماه رجب و شعبان روزه می گرفتند تا با آمادگی بیشتری وارد ماه مبارک رمضان شوند. در روایات آمده است که پیامبر اکرم ماه شعبان را به روزه و عبادت می گذراندند و روزه این ماه را به ماه مبارک رمضان وصل می کردند و می فرمودند شعبان ماه من است.
نظر شما