به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «عبدالرضا رضایی»صبح امروز (۲۳ فروردین) در نشست خبری آنلاین با اشاره به اینکه تولید و تنوع فراوان گیاهان دارویی و كیفیت بالای آن این استان را در جایگاه های نخست تولید گیاهان دارویی قرار داده است، اظهار کرد: در حال حاضر ۸۰۰ نوع گونه گیاهی در استان وجود دارد که از نظر کیفیت و ماده مؤثره به دلیل اقلیم خاص استان جزو پنج استان برتر هستیم.
مدیر امور باغبانی جهاد كشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه گیاهان دارویی استان به دلیل شرایط جوی و كویری از كیفیت ممتازی نسبت به سایر مناطق برخوردار است، گفت: در استان زیره، نعناع فلفلی، خاکشیر، زنیان، اسطوخودوس، خارشتر و آنغوزه از جمله مهمترین انواع گیاهان دارویی هستند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین گیاه دارویی «زعفران» در استان کشت میشود، ادامه داد: سال گذشته سطح زیر کشت گیاهان دارویی خراسان جنوبی به جز زعفران بالغ بر پنج هزار و ۶۰۰ هکتار بود که از این سطح زیر کشت ۲ هزار و ۵۰۰ تن گیاه دارویی تولید شد.
رضایی به رویکرد سازمان جهاد کشاورزی در بحث توسعه گیاهان کم آببر و گیاهان دارویی به عنوان طرح ملی اشاره کرد و افزود: امیدواریم در این زمینه گام های موثری برداریم و با توجه به اینکه اقلیم استان خشک و نیمه خشک است کیفیت گیاهان دارویی می تواند به عنوان مزیتی نسبی برای توسعه این محصولات مطرح باشد.
مدیر امور باغبانی جهاد كشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه کشت گیاهان دارویی یکساله و نشایی در دستور کار است، تصریح کرد: سطح زیر کشت گیاهان دارویی یکساله در استان سه هزار هکتار با تولید یک هزار و ۶۰۰ تن بوده است.
وی بیان کرد: سالانه ۲.۵ میلیون نشا گیاه دارویی در استان تولید می شود و پتانسیل خوبی برای توسعه اراضی تحت کشت گیاهان دارویی و تامین کننده نشا برای سایر استان ها مطرح است.
رضایی با اشاره به حمایت های انجام شده برای تولیدکنندگان گیاهان دارویی، ادامه داد: سال گذشته جهاد کشاورزی از تولید نشایی گیاهان دارویی و خرید بذر آنغوزه برای بذرپاشی در مراتع طبیعی حمایت کرده است.
مدیر امور باغبانی جهاد كشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه اعتبار ملی سال گذشته برای کشت گیاهان دارویی را ۲۰۰ میلیون بوده است، گفت:همچنین برای نشاء گیاهان دارویی ۸۰ میلیون یارانه اختصاص یافته است.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات برای توسعه کشت گیاهان دارویی و زعفران در استان، عنوان کرد: سال گذشته ۵۱۰ پرونده به بانک با مبلغ ۳۴۲ میلیارد ریال معرفی شده استکه ۴۸ پرونده با مبلغ ۴۲ میلیارد ریال مختص گیاهان دارویی بوده که تاکنون ۱۷میلیارد رسال آن جذب شده است.
رضایی از پیگیری پرداخت تسهیلات و یارانه در سال جاری برای توسعه و نشا گیاهان دارویی و تداوم بحث آموزش و ترویج در این زمینه خبر داد و گفت: تنوع گیاهان دارویی در استان بسیار ارزشمند است اما مشکل برداشت بی رویه و نامناسب آن است بنابراین برداشت گیاهان دارویی مانند آنغوزه از عرصههای منابع طبیعی باید به صورت منطقی و معقول انجام شود.
مدیر امور باغبانی جهاد كشاورزی خراسان جنوبی در ادامه بیان کرد: رویکرد ما حرکت به سمت توسعه کشت گیاهان دارویی مزیت دار و زراعی کردن و تنوع آن است تا جایگزین محصولات پر آب بر در استان شود.
وی در پایان تأکید کرد: با توسعه کشت گیاهان دارویی در خراسان جنوبی، نیاز است صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز برای تکمیل زنجیره ایجاد شود که سازمان جهاد کشاورزی از سرمایه گذاران در این زمینه حمایت می کند.
نظر شما