به گزارش خبرنگار شبستان، جلسه نقد و بررسی فیلم سینمایی« تلفن همراه آقای رئیس جمهور» با حضور عوامل آن در اتاق کنفرانس مرکز همایشها برگزار شد.
علی عطشانی کارگردان این فیلم در ابتدا در ارتباط با ساخت فیلم و انتخاب فیلمنامه گفت: با آقای جابرقاسمعلی در خصوص فیلم قبلیام صحبت میکردیم در جلسات مشاوره، ایشان درباره فیلمنامه تلفن همراه آقای رئیس جمهور صحبت کردند والبته گفتند که این فیلم فروخته شده .یک روز من در نمازخانه مرکز همایشها با صاحب فیلمنامه (پژمان لشکریپور) صحبت کردم وایشان توضیح دادند که 5 یا 6 سال است که برای فیلمنامه از سوی وزارت ارشاد پروانه ساخت صادر نشده و ساخت آن میسر نیست. اما بالاخره ایشان را متقاعد کردم و فیلمنامه را خریدم. یک ماه بعد نیزبا آقای علیآکبری صحبت کردم و در نهایت با تغییرات کوچکی موفق به ساخت فیلم شدیم.
جابر قاسمعلی نیز درباره فیلمنامه تلفن همراه رئیس جمهور گفت: من معتقد نیستم این فیلمنامه سیاسی است بلکه باوردارم که فیلمنامه نئورئالیستی است . هنگام نگارش نیز به این نوع آثار ایتالیایی از جمله رم شهر بیدفاع توجه داشتم. فیلمنامه براساس اتفاقی که شاهدش بودم نوشته شد این اتفاق واقعی بود و برای یکی از دوستانم رخ داده بود.
وی افزود: تلفن همراه رئیس جمهور ماجرایی است که خود شاهد آن بودم و احساس کردم سوژه نابی است و باید آن را بنویسم. البته فیلنمامه پیش از این قرار بود توسط آقای هنرمند و بعدها توسط آقای تبریزی ساخته شود که میسر نشد. 3 یا 4 بار فیلمنامه جهت دریافت پروانه ساخت ارائه شد اما موفق نبود و باور نمیکردم آقای عطشانی بتواند فیلمنامه را بسازد .اما سرانجام با همکاری آقای علیاکبری فیلمنامه ساخته شد.
رامتین شهبازی منتقد مهمان این نشست در ادامه به سوژه خوب فیلم اشاره کرد و گفت: فیلم در بین فیلمهایی که این روزها شاهد آن هستیم داستان نویی را تعریف میکند و تکراری نیست .اما بحثی که در این میان وجود دارد و آن این است که ایدهها بذات ممکن است جذاب باشد، اما نوع و شیوه روایت نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با اشاره به این نکته که فیلم با سه لحن متفاوت روایت می شود،گفت: از ابتدا تا جایی که قربانعلی با خانم طیبی آشنا میشود یک لحن دارد. از جایی که وارد داستان دختر بیمار خانم طیبی میشویم لحن دیگر را دنبال میکند و قسمت آخر نیز که زندگی قربانعلی دچار بحران میشود لحن دیگری را برای مخاطب روایت میکند که به نظر درست نمیآید.
قاسمعلی در ادامه در پاسخ صحبتهای این منتقد گفت: ضمن احترامی که برای دوستم قائلم اعتقاد دارم ،به عقیده من سینما یعنی لحن. تا مادامی که فیلمساز و در مرحله نگارش فیلمنامه لحن در نیاید، چه در سینمای داستانی و چه در سینمای شخصیتمحور،فیلم شکا مناسبی به خود نمی گیرد. باید لحن رعایت شده و کنترل گردد. معتقد به قسمتبندی فیلم نیستم به عقیده من فیلم براساس شخصیتی که برایش اتفاقاتی رخ میدهد پیش میرود و لحن در آن رعایت شده است.
در ادامه عطشانی در موردانتخاب فیلمنامه ،به روز بودن آن را مهمترین عامل در انتخابش دانست و گفت:من آدم سیاسی نیستم ولی در حال حاضر جامعه ما سیاستزده است و اتفاقات سیاسی که رخ میدهد بر تمام شرایط زندگی از جمله اقتصاد و اجتماع تاثیر دارد. در فضای فعلی کشور فیلمنامه تلفن همراه رئیس جمهور فیلمنامه به روز و متفاوتی است.
بهناز جعفری بازیگر فیلم نیز درباره لهجه شمالی شخصیتش گفت: شاکله کار به گونهای طراحی شده بود که فردی از شهرستان آمده و در تهران مشغول به کار شده است و من تمام تلاشم را کردم که بتوانم این گویش را به درستی ادا کنم و به نظرم انتخاب شهرستانی بودن شخصیتها خوب بود و شمالی بودنشان بیخطر.
پایان پیام/
نظر شما