به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «آبتین حیدرزاده» امروز(شنبه، ۲۱ فروردین ) در جمع خبرنگاران با اشاره به بیماری فصلی فاسیولا در گیلان اظهار کرد: هر ساله در فصل بهار شاهد شیوع بیماری انگلی فاسیولا در گیلان هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: این بیماری که از طریق آب آلوده به انگل فاسیولا وارد بدن انسان می شود تا کنون ۵۰نفر را در گیلان آلوده کرده است.
حیدرزاده اذعان کرد: فاسیولا بیشتر در شهر رشت و اطراف آن که مصرف نعنای وحشی زیاد است شایع می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با اشاره به اینکه این بیماری قابل درمان و کنترل است افزود: برای درمان این بیماری نیازی به بستری وجود ندارد و بیماران با مراجعه به موقع و مصرف دارو درمان می شوند.
حیدر زاده با تأکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در مصرف سبزیهای محلی و معطر نظیر چوچاق و درار، خاطر نشان کرد: برای پیشگیری از فاسیولا باید سبزیهای محلی را یا به صورت خشک، جوشانده و یا ضدعفونی شده در سرکه سفید مصرف کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به قشر دامدار گیلان اشاره و اظهارداشت: دامداران به توصیه های سازمان دامپزشکی توجه کرده و برای کم کردن تخم انگل فاسیولا در محیط زیست، دامهای کوچک و بزرگ خود را سالی دو بار درمان کنند.
وی تاکید کرد: برای استفاده از درار هم بهتر است ابتدا آنرا به مدت پنج روز در فریزر نگهداری کرد.
نظر شما