آغاز به کار ایمیل ایرانی

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی با اشاره به اهمیت و لزوم استفاده از ایمیل ایرانی، از آغاز به کار چاپار دات آی آر از هفته آینده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام حمید شهریاری، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، امروز (13 بهمن) در مراسم رونمایی از نرم افزار جامع الاحادیث 5/3 و با تاکید بر درز اطلاعات ایرانی ها در زمان استفاده از خدمات اینترنتی گوگل، خاطرنشان کرد: ایرانی ها سعی کنند مبادله اطلاعات خود را از طریق ایمیل ملی انجام دهند.

 

وی با تاکید بر لزوم تمرکز تلاش ها بر تولیدت ابزار بومی و محلی و همگام با رشد پیشرفت علمی دنیا، گفت: موتورهای جستجویی همچون گوگل همزمان با ارائه خدمات به مخاطب هم درآمدزایی فراوانی برای خود دارند و همچنین اطلاعات مخاطب را برای خود نگه می دارند.

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تصریح کرد: در همین راستا ما موفق شدیم ایمیل ملی را تولید و راه اندازی کنیم و این دستآورد در دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد و البته مردم باید تلاش کنند تا مبادله اطلاعات خود را از این طیق انجام دهند.

 

وی با اشاره به فعالیت موتورهای جستجوی اینترنتی در موضوعات مختلف، ادامه داد: به طور مثال موتور جستجوی گوگل در ارائه گزارش های ماهیانه خود از 10 جستجوی برتر مردم هر کشور نشان می دهد که مردم این کشورها در حال چه کاری و چه نوع جستجوهایی هستند.

 

حجت الاسلام شهریاری با اشاره به نمونه ای از این کاربردهای اطلاعات جستجوهای مردم ایران گفت: تصور عمومی بر این است که آژانس هسته ای نام دانشمندان هسته ای ایران را در اختیار سازمان سیا قرار داده اند ولی یکی از مهم ترین مسئله در این خصوص داشتن آمار جستجوهای جستجوگرانی است که در فضای اینترنت به دنبال اطلاعات جدید در حوزه هسته ای هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: نتایج این جستجوهای صورت گرفته از سوی اندیشمندان ایرانی نشان می دهد که 174 نفر در ایران پژوهش های علمی در دانش هسته ای را دنبال می کنند که متاسفانه این لیست را گوگل در اختیار سازمان سیا قرار می دهد.

 

وی تصریح کرد: ما امروز یک وظیفه سنگین داریم و آن هم ابزار ملی و ایمیل ملی است که باید تولید کنیم چرا که نداشتن همین امکانات پیش پا افتاده کدها اطلاعاتی فراوانی را در اختیار افرادی قرار می دهد که نباید به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.

 

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی با اشاره به فعالیت های یو تیوپ و ویکی پدیا، گفت: یکی از این شبکه های اجتماعی ویکی پدیا می باشد که کاربران اینترنت آن را به عنوان یک کتابخانه مجازی می شناسند.

 

وی افزود: مطالب موجود در این شبکه اجتماعی به 270 زبان زنده دنیا می باشد که البته خود مردم هم در ساماندهی و افزایش این اطلاعات نقش بسزایی داشته اند.

 

حجت الاسلام شهریاری اظهار داشت: این چنین شبکه هایی علاوه بر درآمد زایی ابزار دقیق طراحی شده برای جاسوسی از کشورها و افراد می باشند و اطلاعات کاربر را به تفکیک از لحاظ جغرافیایی با تقسیم بندی استان ها و به تفکیک مقولات علمی مورد علاقه جستجوگر در اختیار صاحبان آن قرار می دهند که البته آنها هم سوء استفاده های لازم را از این اطلاعات انجام می دهند.

 

وی در پایان از امکان عکس برداری از جستجوگران در اینترنت توسط شبکه های اجتماعی و موتورهای جستجو گر خبر داد و افزود: موسسان و گردانندگان این امکانات عظیم اینترنتی می توانند با استفاده از دوربین های نصب شده بر روی کامپیوتر از فردی که در حال جستجوی مطلبی می باشد، عکس بگیرند.

 

پایان پیام/

کد خبر 104430

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha