به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «ارسلان زارع» در حاشیه نشست با مجمع نمایندگان گیلان که امروز (پنجشنبه، ۱۹ فروردین) در سالن اجتماعات استانداری گیلان برگزار شد، به برگزاری مستمر این جلسه در طول سال پیرامون موضوعات توسعهای استان اشاره و اظهار کرد: در جلسه امروز، اولویت با موضوع تأمین آب کشاورزی برای فصل زراعی جاری بود.
استاندار گیلان به مشارکت خوب مردم در موضوعات اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: افزایش تولید برنج به عنوان یک محصول راهبردی در حوزه کشاورزی، نقش بسزایی در تولید ناخالص ملی و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی دارد.
وی بررسی و شناسایی مشکلات و چالشهای پیشروی افزایش تولید این محصول را مورد تأکید قرار داد و گفت: انسجام در مدیریت توزیع و مصرف، نیازمند تعامل مدیران مرتبط و کشاورزان است.
زارع با اشاره به کاهش نزولات جوی در سال گذشته و امسال نسبت به مدت مشابه سال ماقبل و نگرانیهای موجود برای تأمین آب کشاورزی ادامه داد: در نشست روز جاری، برنامهریزی برای مدیریت بهینه مصرف آب و تمهیدات لازم بحث و تبادل نظر شد.
استاندار گیلان با بیان اینکه دو دستگاه اجرایی جهادکشاورزی و آب منطقهای باتوجه به تأکیدات صورت گرفته از ماههای گذشته تمهیدات مورد نیاز را اندیشیدهاند، خاطرنشان کرد: امیدواریم سال زراعی جاری را با همکاری خوب مردم به ویژه کشاورزان در صرفهجویی و مدیریت مصرف، پشت سر بگذاریم.
وی با اشاره به رشد هشت درصدی تولیدات انواع محصولات کشاورزی در سال گذشته نسبت به سال ماقبل، افزود: از همه ظرفیتهای موجود به ویژه مکانیزاسیون کشاورزی در این مسیر بهره گرفته شده و در استمرار این روند نیازمند توجه بیشتر به این حوزه هستیم.
زارع ادامه داد: در روند کاشت، داشت و برداشت، استفاده از ماشین آلات کشاورزی با استقبال کشاورزان و حمایت دولت به ۷۰ درصد رسیده است.
استاندار گیلان بر ضرورت ترویج بیمه محصولات کشاورزی به عنوان یک فرهنگ تأکید و ابراز امیدواری کرد که با تجهیز و نوسازی اراضی و آموزش های ترویجی و روشهای علمی، شاهد توفیقات بیشتر در بازده و بهرهوری نسبت به سال قبل باشیم.
وی توجه به ارقام اصلاحی برنج مقاوم، زودبازده و با کیفیت و کمیت بهتر و مصرف آب کمتر با استفاده از ظرفیت مرکز تحقیقات را مورد تأکید قرار داد.
زارع به نقش ارزشمند کشاورزی گیلان در تأمین معیشت، اشتغال و اقتصاد ملی و استانی اشاره کرد و گفت: نیمی از ۶۰۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی سال گذشته مربوط به بخش کشاورزی بوده است.
نظر شما