به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از انزلی، «ساسان کفایی» امروز( چهارشنبه، ۱۸ فروردین) در آیین رونمایی از نخستین دستگاه دروگر سنبل آبی که با حضور مقامات کشوری و استانی در صنایع شهید تمجیدی انزلی برگزار شد، اظهار کرد: جوانان ساعي و تحصيلكرده صنایع دریایی شهید تمجیدی در انزلی با حمایت اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان توانستند طی مدت شش ماه با هزینه کمتر از نصف مبلغ مشابه نمونه خارجی، آن را بسازند و با ساخت آن و عدم خرید نمونه خارجی ( که 90 هزار دلار قیمت دارد) در شرایط تحریم ظالمانه بالغ بر 50 درصد از لحاظ ارزی صرفه جویی کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به اینکه این دستگاه در تستهای اولیه نظر کارشناسان را جلب کرده است، تاکید کرد: دستگاه مذکور با کیفیتی همتراز با نمونه خارجی موجود، توان جمع آوری سنبل آبی را از سطح تالابهای استان دارد.
وی بیان کرد: گیاه غیربومی و مهاجم سنبل آبی در سال 1390 وارد بومسازگانهای آبی استان شده و در حال حاضر 18 پهنه آبی در 11 شهرستان با مساحتی بالغ بر شش هزار و 67 هکتار را آلوده کرده است و بیم آن میرود زیستگاههای آبی بیشتری در این استان به این گیاه مهاجم آلوده شود.
کفایی به اقدامات مناسبی که برای حذف سنبل آبی در برخی مناطق آلوده استان انجام شده، اشاره کرد و افزود: وسعت زیاد مناطق آلوده به ویژه در تالاب بینالمللی انزلی و قدرت تکثیر بالای این گیاه خرید یا ساخت دستگاه دروگر را در اولویت برنامههای این سازمان قرار داد تا به صورت مکانیکی و با سرعت بیشتری با این گیاه مقابله شده و آن را از پهنههای آبی کشور حذف کرد.
وی با تاکید بر منویات مقام رهبری در سالی که به شعار تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها مزین شده است، گفت: با پيگيری اداره كل حفاظت محیط زیست، اراده سازمان حفاظت محيط زيست كشور و استانداری گيلان، از قابليت و توانمندی داخلی به ويژه صنایع دریایی شهید تمجیدی در ساخت این دستگاه دروگر استفاده شد.
گفتنی است، اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با امضاء قراردادی با صنایع دریایی شهید تمجیدی در سال 1399 ساخت دستگاه دروگر سنبل آبی را با استفاده از توان و دانش متخصصین داخلی در دستور کار خود قرار داد و برای نخستينبار در کشور دستگاه دروگر سنبل آبی با همت و تلاش جوانان ساعی و تحصيلكرده صنایع دریایی شهید تمجیدی در استان گیلان ساخته شد.
نظر شما