کالاهای مصرفی مردم بر مدار افزایش قیمت

گرانی و افزایش قیمت کالاهای مورد نیاز خانوار این روزها با پوست وخون مردم عجین شده است بگونه ای که در افزایش قیمت از یکدیگر سبقت می گیرند و متاسفانه هر روز شاهد افزایش قیمت و یا کمبود برخی اقلام پر مصرف شامل خرما، حبوبات، روغن و... هستیم.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ فاطمه رحیم زاده- زمزمه گرانی های کاذب کالاهای اساسی و مورد نیاز خانوار این روزها با گوشت و پوست جامعه عجین شده و مردم و اقشار ضعیف با آن خو گرفته‌اند. در همه جای دنیا وقتی کالایی گران می‌شود مردم از خرید آن خودداری می‌کنند، اما در کشور ما این مسئله برعکس است و با شنیدن زمزمه گرانی شاهد هجوم مردم برای خرید می شویم و همین استقبال گرم مردم از خرید، باعث دو برابر شدن قیمت آن کالا می شود و جالب آنکه این مشکل به همین جا ختم نمی شود و ممکن است در طول ماه دو یا چند بارشاهد کمبود و به دنبال آن افزایش قیمت کالاها باشیم.

 

به گفته شهروندان با قرار گرفتن در مناسبت های مختلف نوروز، ماه مبارک رمضان و... اقلام مورد نیاز مردم بیش از پیش گران می شود. رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان ۱۶ فروردین امسال در گفتگو با رسانه به طرح ویژه نظارتی سازمان با همکاری دستگاه‌های مربوطه برای ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: با توجه به اقدامات انجام شده برای تامین کالا‌های مورد نیاز ماه مبارک رمضان، مشکلی وجود ندارد و با تدارکات انجام شده همه کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم تامین و در شبکه توزیع قرار گرفته است.

 

 عباس تابش در بخشی از سخنانش از خرما به عنوان یکی از کالاهای پرمصرف در ماه رمضان یاد کرده و افزوده است: قیمت خرما در این ماه افزایش نخواهد یافت. این در حالی است که یکی از شهروندان ضمن گلایه از افزایش بی رویه قیمت خرما در آستانه ماه مبارک رمضان، می گوید: حدود یک ماه و نیم گذشته خرما را کیلویی 27 هزار تومان خریدم اما متاسفانه امروز که برای خرید مراجعه کردم همان خرما کیلویی 40 هزار تومان شده است.

 

ایجاد شکاف طبقاتی

«علیرضا احمدی پور» ضمن گلایه از مسئولان مربوطه می گوید: متأسفانه وقتی از گرانی گلایه می شود مسئولان مدعی می شوند مردم فرق گرانی و گرانفروشی را نمی دانند و گرانی ریشه کشوری دارد و به مسئولان استانی مرتبط نیست.

 

وی ادامه می دهد: با این افزایش بی رویه قیمت ها شکاف طبقاتی بزرگی بین خانوارها به وجود آمده است و کسی هم جوابگو نیست.

 

 

افزایش قیمت حبوبات

شهروند دیگری هم به افزایش قیمت حبوبات اشاره می کند و می گوید: با توجه به قرار داشتن در آستانه ماه مبارک رمضان برای خرید حبوبات به یکی از مغازه های سطح شهر مراجعه کردم و با افزایش قیمت حبوبات مواجه شدم.

 

«حسن محمدی» با بیان اینکه قیمت حبوبات در چند ماه گذشته بارها افزایش داشته است، قیمت لوبیا قرمز و چیتی را در مغازه کلی فروشی 35 هزار تومان، لپه 45 هزار تومان و عدس را 34 هزار تومان اعلام می کند و می افزاید: با این افزایش قیمت‌ها، باید حبوبات را هم در ردیف خوردنی‌های گران قیمتی قرار داد که از سفره اقشار کم‌درآمد جامعه کنار گذاشته خواهد شد.

 

او در ادامه به این نکته هم اشاره دارد که در چند ماه اخیر برای چندمین بار شاهد افزایش نرخ حبوبات هستیم و در عمل وقتی علت را جویا می شویم تنها پاسخ مسئولان مربوطه این جمله است که کار ما مبارزه با گرانفروشی است و گرانی کالاها به ما مربوط نیست و اگر شهروندی متوجه گرانفروشی شد مراتب را به سامانه 124 اعلام کند.

 

محمدی ضمن گلایه می گوید: بارها پس از مشاهده گرانفروشی مراتب به سامانه اعلام شده گزارش شد اما دریغ از پیگیری و پاسخ مناسب!

 

 

کمبود روغن

شهروند دیگری از کمبود روغن می گوید و اینکه روز گذشته برای خرید روغن به چندین مغازه مراجعه کرده و در آخر با معرفی یکی از دوستانش موفق به خرید روغن شده است.

 

«علی افشاری» با توجه به کمبود روغن، گریزی به خبر یکی از رسانه های استانی مبنی بر کشف روغن می زند و به استناد این خبر می گوید: به گفته رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت فردوس بیش از ۲ تن روغن مایع خوراکی خارج از شبکه در کارخانه ای واقع در شهرک صنعتی این شهرستان کشف شده است.

 

در ادامه یکی از فروشندگان هم ضمن گلایه از افزایش قیمت ها، می گوید: افزایش قیمت اقلام ضروری و مورد نیاز مردم باعث کاهش قدرت خرید مردم شده و این به ضرر فروشندگان است.

 

«محمد حسن ابراهیمی» گریزی به قیمت برخی اقلام در یک ماه اخیر می زند و می افزاید: قیمت هر کارتن رطب از 20 هزار تومان به 28 هزار تومان، عدس از 24 به 35 هزار تومان، لوبیا قرمز از 25 به 35 هزار تومان، قند از 70 به 82 هزار تومان (5 کیلوگرمی)، هر کیلو گرم خرمای خشک از 27 به 40 هزار تومان رسیده است.  

 

وی خواستار رسیدگی و کنترل بیشتر مسئولان بر بازار عرضه و فروش شد.

 

معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان  سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند از تشکیل بیش از 500 پرونده تخلف به ارزش 300 میلیارد و 374 میلیون و 502 هزار ریال در طرح نظارتی نوروز امسال خبر می دهد.

 

«علی تهوری» با اشاره به اجرای طرح نظارتی ویژه نوروز، می افزاید: در این طرح با اولویت نظارت بر شبکه تولید کالاهای اساسی و رسیدگی به گزارشات رسیده به ستاد خبری 124  و شکایات مردمی، بازرسان و کارشناسان سازمان به صورت مداوم بازار را مورد رصد و پیگیری قرار دادند.

 

به گفته وی در این طرح  تعداد 21 هزار مورد بازرسی از واحد صنفی و غیر صنفی انجام شد و در نهایت پس از بررسی های صورت گرفته 577  پرونده تخلف به ارزش 300 میلیارد و 374 میلیون و 502 هزار ریال تشکیل و جهت سیر مراحل قانونی به تعزیرات حکومتی ارسال شد.

 

معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشترین پرونده های تشکیل شده در گروه کالایی مواد پروتئینی، پوشاک، کیف و کفش، میوه و خدمات عمومی بوده است، تأکید می کند: عرضه خارج از شبکه، عدم درج قیمت، عدم ارائه فاکتور خرید و گران‌فروشی از عمده تخلفات واحدها شناسایی شده بوده است.

 

تهوری ضمن قدردانی از همکاری شهروندان در اعلام گزارش تخلفات اقتصادی به سامانه 124 یادآور می شود: در این مدت بیش از 870 مورد گزارش مردمی از طریق ستاد خبری سازمان دریافت شده که 473 گزارش در دستور ثبت و پیگیری قرار گرفت و در نهایت از این تعداد 90 مورد تخلف شناسایی شد.

 

وی با بیان اینکه قیمت بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می شود، می گوید: چنانچه شهروندان با گرانفروشی مواجه شدند باید مراتب را برای رسیدگی به سامانه 124 گزارش کنند و در صورت درخواست، نتیجه به شاکی اعلام می شود.

 

تهوری با توجه به قرار داشتن در آستانه ماه مبارک رمضان در خصوص کمبود برخی اقلام مورد نیاز مردم، می افزاید: تدابیر لازم برای تأمین کالاهای اساسی شامل روغن، شکر، برنج، مرغ و.... برای ماه مبارک رمضان اندیشیده شده است.

 

نکته پایانی

در حال حاضر شیوع بیماری کرونا از یک سو و گرانی های بی سابقه از سوی دیگر باعث بروز مشکلات فراوان و کاهش قدرت خرید مردم شده است هر روزه شاهد افزایش قیمت اقلام ضروریو غیر ضروری مورد نیاز مردم هستیم و به ظاهر کسی هم پاسخگو نیست و اعلام می شود گرانی ریشه کشوری دارد به راستی این سبقت قیمت کالاهای ضروری و غیر ضروری خانوارها تا کی و کجا ادامه دارد!

 

 

کد خبر 1043227

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha