همایش بزرگداشت منزلت امام حسن عسکری(ع) در بندرعباس شد

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ولایت یک امر تکوینی است، گفت: کسانی که محور دینداری را در خود حفظ کنند، ولایی هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی همایش بزرگداشت منزلت امام حسن عسکری (ع) در بندرعباس با بیان اینکه اصل دین و گرایش به معنویت و خداپرستی هیچ گاه از زندگی بشر دور نشده است، اظهار داشت: رمز ماندگاری اسلام، قرآن، نهج البلاغه و آثار مکتوب امام حسن عسکری(ع) بیان حقیقت دین است که البته ریشه در فطرت انسان ها دارد.
 

 وی افزود: دین مثل غذا هیچ گاه از زندگی انسان جدا نبوده و بشر همیشه رفتارهای دینی داشته است، بنابراین اصل دین و گرایش به معنویت و خداپرستی نیز هیچ گاه از زندگی بشر دور نشده است.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی بیان داشت: برخی از روشنفکران در بحث امامت و ولایت اهل بیت ائمه معصومین(ع) را تحت عنوان تاریخ مندی دین، اسلام و ائمه شیعه مطرح کردند به نحوی که شخصیت های خاص و اندیشه های آنان تاریخ خاصی دارند.

غرویان ادامه داد: این یک تئوری است که در بین برخی روشنفکران داخلی و خارجی مطرح است که هر دینی تاریخ مند است؛ بنابراین در بحث های هرمونوتیک جدید نیز با این مضمون که یک فیلسوفی یا عالمی در دوره هایی زندگی می کرده که شرایط محیطی خاص در آن حاکم بوده و کتاب ها و مقالاتی نیز که تعریف کرده براساس شرایط زمان و مکان و خود افق معنایی مولف و متناسب با زمان و مکان خودش بوده و امروز کاربردی ندارد.

 

وی با اشاره به اهمیت جایگاه بحث ولایت و امامت، به جایگاه این بحث از زبان امام علی(ع) در نهج البلاغه پرداخت و تصریح کرد: امام علی(ع) در معرفی از ائمه(ع) با عنوان جایگاه علم الهی و گنج های معرفتی یاد می کنند که موضع و مرجع حکم خداوند هستند. بنابراین نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و مکتوبات امام حسن عسکری (ع) برای ما امروز کاربردی هستند.

 

این کارشناس حوزه دین گفت: دین ریشه در فطرت دارد و فطرت در نوع آفرینش انسان است و دین نیز متعلق به منطقه و گروه های خاص نیست، بلکه معتقدیم ائمه ما، پیغمبر(ص) و آموزه های آنها اساس دین اند و حقیقت دین و گرایش های دینی نیز در آموزه های ائمه(ع) تجلی و تبلور یافته است.

غرویان تصریح کرد: دین در فطرت همه انسان هاست و فرامکانی است، پیشوایان دینی که حقیقت دین را بیان می کنند آنها نیز مخاطبی در فطرت انسان ها پیدا می کنند و از آنجایی که فطرت تعطیل شدنی است، اما نابود شدنی نیست، پس ائمه نیز در طول تاریخ مخاطب دارند.

وی افزود: علم و دانش و پیشرفت های علمی براساس همین انگیزه و دانایی و رسیدن به حقیقت(یقین) است و ائمه(ع) نیز می خواهند انسان ها به حقیقت برسند؛ بنابراین کسانی که اهل مبالغه اند به همان جایگاهی که ائمه هستند بر می گردند.

 

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی، موثرترین داروی شفابخش زمان و مکانی را اعتقاد مذهبی دانست و اظهار داشت: ائمه(ع) معیار و محور دین هستند، بنابراین توصیه ما این است کسانی که اهل افراط و تفریط اند خود را باید به این معیارها و محورهای حقیقت برسانند.

 

غرویان ضمن بیان این جمله که «ولایت فقیه» از باب ورثه الانبیاء است، گفت: برخی خیال می کنند ولایت یک امر اعتباری و قراردادی است، درحالی که ولایت یک امر تکوینی است و کسانی که محور دینداری را در خود حفظ کنند، ولایی اند.

وی با اشاره به بیداری اسلامی در کشورهای منطقه، گفت: این نهضت بیداری اسلامی در جوانان این کشورها برای این است که این جوانان تئوری انقلاب اسلامی و انسانی را از این کشور دریافت می کنند.

 

این کارشناس حوزه دین افزود: در کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز به خاطر همین عنصر دینی بودن انقلاب ماست که بر علیه نظام سرمایه داری و جنبش وال استریت تظاهرات می کنند.
 

غرویان گفت: برخی روشنفکران غربزده می گویند ما هیچ وقت حکومت دینی نداریم درحالی که حکومت یعنی مدیریت انسان ها و همانطور که اشاره شد دین فطرتا با انسان است، نمی توان دین را از سیاست جدا کرد.

 

وی ادامه داد: اخلاق، عدالت و امنیت اجتماعی سرمایه هایی هستند که لازمه در به دست آوردن و حفظ آنها نیز ایمان است، برای نماینده شدن دست به هرکاری نزنیم تا به کرسی قدرت برسیم.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ایمان باید در جامعه حرف اول را بزند نه ثروت، اذعان کرد: متاسفانه آن قدر برخی به دنبال باندبازی هستند که از بدیهیات اخلاقی و ارزش های دین غافل می شوند.

غرویان تاکید کرد: اگر غفلت کنیم این انقلاب که میراث امام راحل است متزلزل خواهد شد، پس باید با سلاح ایمان مواظب باشیم و نگذاریم سیاست زدگی آنقدر برما چیره شود که بدیهیات اخلاقی و دینی را فراموش کنیم، هر چند که گاهی هم متوجه نیستیم و ضررهایی را متوجه نظام و انقلاب می کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه آبروی افراد به مثابه احترام انسان به کعبه است، بیان داشت: متاسفانه برخی سایت ها و روزنامه ها با تخریب شخصیت ها و توهین ها به راحتی سخنان افراد را تحریف و چهره ها را تخریب می کنند.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی خاطرنشان کرد: دنیا در حال تغییر جدید است و گرایش بشریت امروز به سمت دین است، بنابراین فرصت خوبی برای ارائه ارزش های دین مبین اسلام به جهانیان است تا دنیا به حقیقت دین برسد.


مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان نیز در این همایش، هدف از برگزاری این همایش را شناخت دقیق از ائمه اطهار(ع) عنوان کرد و افزود: شناخت ائمه اطهار(ع) برای ما یک ضرورت است چون ائمه دارای انواری الهی بوده و برای بشریت الگو هستند.

 

حجت الاسلام و المسلمین سید شکرالله زندوی با اشاره به شناخت کم مردم از جنبه های مختلف زندگی ائمه (ع)، بیان داشت: متاسفانه شناخت ما از امامان عمقی و علمی نیست و باید شناخت و معرفت خود را نسبت به ائمه افزایش دهیم.

 

وی ادامه داد: هدف اصلی ما از برگزاری چنین همایشی شناخت بیشتر از ائمه است که امیدواریم بتوانیم با برگزاری آن به اهداف خود برسیم.

زندوی در ادامه امامت و ولایت را یکی از اصول نظام اسلامی عنوان کرد و اظهار داشت: بحث امامت و ولایت برای ما بسیار اساسی و ضروری است و ما باید بدانیم که ضرورت پیروی از ولایت از کجا نشات می گیرد که با شناخت عمیق از ائمه (ع) می توانیم به این مسئله اساسی دست یابیم.

وی افزود: امامت مد نظر ما چند خصوصیت دارد که هیچ کس در عالم بشریت دارای این خصوصیات نیست که یکی از این خصوصیات مهم انتصاب امام از سوی خداوند متعال است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان، فرصت ارائه مقالات به همایش علمی بزرگداشت مقام و منزلت امام حسن عسکری(ع) را تا روز ولادت این امام بزرگوار اعلام کرد و بیان داشت: پس از بررسی ها، مقالات برتر انتخاب و چاپ خواهند شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 104215

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha