افزایش ۴۰ درصدی صدور جوازهای تاسیس صنعتی در سال ۹۹/ ظرفیت تولید در صنعت پتروشیمی ۲۵ میلیون تن افزایش یافت

عرضه هرگونه مرغ قطعه‌بندی شده ممنوع است، افزایش ۴۰ درصدی صدور جوازهای تاسیس صنعتی در سال ۹۹، پیش‌بینی ثبات قیمت طلا و سکه در شش ماه اول ۱۴۰۰، برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز جمعه ۱۳ فروردین شبستان به شرح زیر است:

عرضه هرگونه مرغ قطعه‌بندی شده ممنوع است

در نخستین جلسه قرارگاه ساماندهی مرغ کشور که به ریاست وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، ‌ عرضه مرغ تکه‌ای (قطعه شده) در کلیه واحدهای صنفی ممنوع شد.

بر این اساس، قیمت مصوب مرغ گرم برای مصرف کننده جهت عرضه در واحدهای صنفی، ‌کیلویی ۲۴ هزارو ۹۰۰ تومان تعیین شد و صرفا واحدهای صنعتی منتخب، مجاز به بسته بندی مرغ قطعه شده هستند.

بر اساس این گزارش، ‌ بازرسان سازمان حمایت از مصرف کنندگان نیز واحدهای بسته‌بندی بزرگ را به طور مستمر پایش و حجم تولید آنها را به طور پیوسته رصد خواهند کرد تا از سقف مصوب قرارگاه استانی فراتر نرود.

بر اساس ابلاغ اتاق اصناف ایران، ‌ با متخلفان این مصوبه از روز شنبه ۱۴ فروردین به شدت برخورد خواهد شد، ضمن اینکه نظارت و بازرسی توسط نمایندگان سازمان تعزیرات حکومتی، بازرسان سازمان حمایت از مصرف کنندگان و اتاق‌های اصناف و سایر نهادهای مسوول، برای اجرای دقیق دستورالعمل ابلاغی در دستور کار قرار گرفته است.

 

افزایش ۴۰ درصدی صدور جوازهای تاسیس صنعتی در سال ۹۹

در ۱۱ ماهه سال ۹۹، تعداد ۳۶ هزار و ۱۶۲ فقره جواز تاسیس صنعتی صادر شد که با احتساب صدور ۲۵ هزار و ۸۳۰ جواز تاسیس در مدت مشابه سال ۹۸ افزایش ۳۸.۶ درصدی را در این حوزه داشته ایم.

همچنین تعداد پروانه‌های بهره برداری صادره ۶ هزار و ۴۹۱ فقره بود که با احتساب صدور ۶ هزار و ۶۸ فقره پروانه بهره‌برداری در مدت مشابه سال ۹۸ افزایش ۷ درصدی داشته است.

براساس این گزارش؛ اشتغال مجوزهای صنعتی صادر شده در ۱۱ ماه سال گذشته ۸۱۰ هزار و ۱۷۸ نفر و در ۱۱ ماهه سال ۹۸، ۵۷۶ هزار و ۲۶۴ نفر بود.

همچنین اشتغال پروانه های بهره برداری صادره در ۱۱ ماهه سال ۹۹، ۱۲۱ هزار و ۲۴۸ نفر و در ۱۱ ماهه سال قبل از آن ۸۵ هزار و ۷۱۹ نفر بوده است.

بر این اساس،‌ افزایش ۳۷.۶ درصدی اشتغال جوازهای تاسیس صادره و افزایش ۲۸ درصدی اشتغال پروانه های بهره برداری صادره را در ۱۱ ماهه سال ۹۹ داشته ایم.

گفتنی است که سرمایه گذاری مجوزهای صنعتی صادر شده در بازه زمانی مشخص، افزایش ۷۲.۸ درصدی و سرمایه گذاری پروانه های بهره برداری نیز افزایش ۲۳۵.۱ درصدی را نشان می‌دهد.

 

پیش‌بینی ثبات قیمت طلا و سکه در شش ماه اول ۱۴۰۰

محمد کشتی آرای، نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: با توجه به ثبات نسبی بازار ارز در کشور و کاهش اونس جهانی پیش‌بینی می‌شود در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ تغییرات خاصی در قیمت‌های طلا و سکه نداشته باشیم. در سال گذشته شاهد افزایش شدید قیمت طلا نسبت به سال‌های قبل از آن بوده‌ایم به طوری که چنین افزایشی در بازار طلا و سکه بی‌سابقه بوده است.

وی گفت: علت افزایش شدید قیمت طلا بیماری کرونا بود که اقتصاد جهانی را با نوسانات بسیار شدیدی روبرو کرد و باعث شد تا ارزش برابری ارزها کاهش پیدا کند و به نوعی اقتصاد جهانی با رشد منفی روبرو شد و همین مسئله عاملی شد برای افزایش قیمت طلا.

نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر افزود: قیمت اونس جهانی در سال گذشته به حدود دو هزار دلار رسید و قیمت سکه در کشور تا مرز ۱۶ میلیون تومان افزایش پیدا کرد که نسبت به اول سال ۹۹ تقریبا دو ونیم برابر شد.

کشتی آرای گفت: در روزهای پایانی سال ۹۹ و اسفندماه بازار مقداری با ثبات روبرو شد و قیمت اونس جهانی با توجه به تولید واکسن در سطح جهانی و بهتر شدن اوضاع اقتصادی جهان با کاهش روبرو شد.

وی افزود: یکی دیگر از عوامل ثبات قیمت در پایان سال ۹۹ تمهیدات بانک مرکزی بود که باعث شد قیمت ارز کاهش پیدا کند و همین امر هم باعث شد تا قیمت طلا با کاهش روبرو شود.

نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: در اسفندماه با کاهش قیمت اونس جهانی روبرو بودیم و باید قیمت طلا هم در کشور ما پایین می‌آمد، اما به یکباره در پایان سال با افزایش خرید ارز روبرو شدیم و همین امر باعث شد تا قیمت ارز دوباره کمی بالا برود و ترمزی شد برای کاهش قیمت طلا در کشور.

 

صندوق بین‌المللی پول به درخواست قانونی ایران پاسخ دهد

«عبدالناصر همتی» در جلسه مجازی که در ادامه سلسله نشست‌های جانبی اجلاس بهاره صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی و با حضور رئیس صندوق بین‌المللی پول، وزرا، رؤسای کل بانک‌های مرکزی و روسای موسسات مالی منطقه‌ای حوزه مناپ (MENAP) برگزار شد، افزود: از زمان شیوع کرونا، اقتصاد کشورها به ویژه کشورهای در حال توسعه به شدت آسیب دیده و ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین آسیب را از این بیماری همه‌گیر در منطقه تجربه کرده است.

وی با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه کشورمان اظهار داشت: با این حال و با وجود تحریم‌های اعمال شده توسط آمریکا و سیاست فشار حداکثری، ایران توانسته بر مشکلات غلبه کرده و تدابیر مناسبی را اتخاذ کند و آخرین رشد اقتصادی کشور در ۹ ماهه سال ۱۳۹۹، در سطح ۲.۲ درصد بوده است اما مانند بیشتر کشورهای در حال توسعه، برای پیشبرد سیاست‌های خود به منابع مالی نیاز دارد.

عالی‌ترین مقام بانک مرکزی با اشاره به اقدامات موسسات مالی بین‌المللی یادآور شد: در این راستا، موسسات مالی بین‌المللی برای کمک به کشورهای نیازمند نسبت به ارائه برخی تسهیلات مالی اقدام کردند تا آثار منفی بیماری یاد شده را کنترل و رشد اقتصادی‌شان را احیا کنند.

همتی با بیان اینکه صندوق بین‌المللی پول تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار به ۸۵ کشور وام ارائه کرده، افزود: صندوق به کشورهای منطقه مناپ نزدیک به ۱۶ میلیارد دلار وام داده اما ایران که از نخستین کشورهایی بود که تقاضای وجوه اضطراری کرد، تاکنون هیچ‌گونه تسهیلاتی را بدون ارائه هرگونه دلیل منطقی دریافت نکرده است.

وی افزود: متاسفانه در یادداشت اداری ۱۵ اکتبر ۲۰۲۰، به مدیر اجرایی گروه آمریکا دستور داده شده با درخواست ایران برای دریافت تسهیلات مخالفت کند. به این ترتیب، تمایل یک کشور موجب سلب دسترسی کشور دیگر به منابع مالی مورد نیاز برای مقابله با تأثیرات بیماری کووید-۱۹ می‌شود.

 

ظرفیت تولید در صنعت پتروشیمی ۲۵ میلیون تن افزایش یافت

بیژن زنگنه پس از پایان پانزدهمین نشست وزیران نفت و انرژی اوپک‌پلاس عنوان کرد: سال ٩٩ برای صنعت پتروشیمی درخشان بود زیرا کمتر سالی است که بتوانیم بگوییم در تاریخ این صنعت ٢۵ میلیون تن ظرفیت تولید کشور را افزایش دادیم.

وی ادامه داد: همچنین تولید گاز خام را به هزار میلیون متر مکعب در روز رساندیم.

وزیر نفت با بیان اینکه ایران تعهدات اوپک و غیراوپکی خود را خوب انجام داده است اظهار داشت: برخی از کشورها به‌ تعهدات خود عمل نکردند که مورد اعتراض دیگر اعضا بود و قرار شد تا سپتامبر به آنها فرصت داده شود تا تعهداتشان را به طور کامل انجام دهند.  

زنگنه تاکید کرد: با توجه به اینکه ٩.۶ میلیون بشکه از تقاضای جهان در سال ٢٠٢٠ نسبت به ٢٠١٩ کم شده بود، هنوز هم به تقاضای جهان در سال ٢٠١٩ نرسیده‌ایم.  

وی یادآور شد: سندی را متناسب با شعار امسال "تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها" تهیه کرده‌ایم که در دست اقدام است و به‌زودی آن را ابلاغ خواهیم کرد.  

زنگنه خاطر نشان کرد: بیشتر سعی می‌کنیم بر مواردی تمرکز کنیم که اقداماتش دست خود وزارت نفت است و بتوانیم از افزایش تولید و رفع موانع آن پشتیبانی کنیم.  

۲۳ تولیدکننده عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به اوپک‌ پلاس امروز (پنجشنبه، ۱۲ فروردین‌ماه) در پانزدهمین  نشست وزیران نفت و انرژی این ائتلاف از طریق ویدیوکنفرانس با افزایش تولید روزانه ۳۵۰ هزار بشکه‌ای تولید برای ماه مه، ۳۵۰ هزار بشکه‌ای برای ماه ژوئن و ۴۵۰ هزار بشکه‌ای برای ماه ژوئیه موافقت کردند.

 

 

کد خبر 1042117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha