خبرگزاری شبستان،گروه جهان اسلام:مساجد بسیار زیبایی در سراسر جهان وجود دارند که ممکن است بسیاری از مسافران و گردشگران هرگز آنها را ندیده باشند.
برخی از خیره کننده ترین ساختمان های مذهبی و اسلامی جهان که در اروپا قرار درند اگرچه به لحاظ شکوه مشابه ساختمان های مسیحیان اما خواه به دلیل ناآگاهی غربی و خواه ناشی از اسلام هراسی باشد به رسمیت شناخته نمی شوند.
این مساجد که به جای تصاویر که در کلیساها به کار برده می شوند با اشکال دقیق و الگوهای هندسی تزئین شده اند ، واقعا بی نظیر هستند.
در اینجا به چند نمونه از زیباترین مساجد در سراسر جهان اشاره می کنیم.
مسجد کتیبه
مسجد کتیبه در مراکش که تحت تأثیر مناره عظیم 250 فوتی خود قرار دارد ، نماد شهری است که در آن قرار دارد.
مناره این مسجد به عنوان یک معیار است تا جایی که قوانین محلی هرگونه پروژه ساختمانی جدید که ارتفاع آن از مناره این مسجد بیشتر باشد را ممنوع کرده اند.
مسجد کتیبه در حدود سال 1158 در دوره سلطنت «الموحاد» ساخته شده است .
این مسجد نمونه ای عالی از معماری مور است و همچنان بزرگترین مسجد در مراکش به شمار می آید.
به لطف یک تکنیک قدیمی مراکشی ، منازه های برنجی در تمام طول سال می درخشد ، زیرا هر سال نیمکره های آن با نمک غنی از مواد معدنی پر می شوند تا از اکسید شدن ان جلوگیری شود.
مساحت این مسجد 5 هزار و 300 متر مربع است و 17 اتاق و 11 گنبد کتیبه کاری شده دارد.
مسجد سلطان احمد
«مسجد آبی» استانبول با شش مناره متعلق به عصر عثمانی، دارای معماری منحصربفردی است.
مسجد آبی که گردشگران بسیاری را با کاشی های زیبای خود جذب کرده است دارای 21 هزار و 43 کاشی در بیش از 50 طرح مختلف است که در اواخر قرن 15 و اوایل قرن 16 تهیه شده است.
50 طرح مختلف در این کاشی ها وجود دارد. از آنجا که رنگ غالب دیوارهای داخلی، آبی است به آن «مسجد آبی» گفته می شود.
نقاشی ها روی دیوار داخلی گنبد اصلی که 43 متر ارتفاع دارد توسط کارشناسان بازسازی کننده صیقل داده شده و نقاشی های اصلی تمیز و احیا می شوند.
مسجد آبی که گردشگران بسیاری را با کاشی های زیبایش جذب کرده است دارای 21 هزار و 43 کاشی در بیش از 50 طرح مختلف است که در اواخر قرن 15 و اوایل قرن 16 تهیه شده است.
مسجد شیخ زاید
هر کسی که در امارات زندگی می کند می داند که مسجد «شیخ زاید» ابوظبی تا چه اندازه منحصر به فرد است اما تنها اماراتی ها نیستند که مسحور شکوه و جلال این مسجد می شوند بلکه بسیاری از گردشگران خارجی هم جذب این زیبایی ها شده اند.
گردشگران بین المللی کماکان مسجد شیخ زاید را یکی از شگفت انگیزترین و دیدنی ترین بناهای جهان می دانند.
شیخ زاید،بزرگ ترین مسجد در امارات است که در سال 2007 میلادی افتتاح شد و «معماری،مرمرهای سفید و باغ های سبزی که به زیبایی نگه داشته شده اند به شدت خیره کننده هستند.
این مسجد که بین سالهای 1996 و 2007 ساخته شده است و مساحت بیش از 12 هکتار را شامل می شود ، شامل ویژگی های معماری از طیف وسیعی از فرهنگ های مختلف اسلامی ، از جمله ترکی ، مراکشی ، پاکستانی و مصری است.
سواحل،موزه ها،جاذبه ها،هتل ها،مقصدها،خطوط هوایی،رستوران ها و مکان های اجاری برای تعطیلات در جهان از جمله مکان هایی هستند که در لیست بهترین مکان ها در جهان قرار دارند و مسجد شیخ زاید در میان همه این ها رتبه سوم را کسب کرده است.
فضای داخلی مسجد ظرفیت پذیرایی از بیش از 40 هزار نمازگزار را دارد و فضای خارجی آن است که واقعا توجه ها را به خود جلب می کند ، به خصوص حیاط وسیع 17 هزار متر مربعی که کاملا از سنگ مرمر ساخته شده است.
مسجد جامع هرات
با نزدیک شدن به مسجد جامع هرات ، بازدیدکنندگان با تزئینات کاشی کاری شده تزئین شده و طاق عظیمی که در دو طرف آن توسط دو مناره سر به فلک کشیده شده و با الگوهای هندسی خیره کننده پیچیده شده است ،شگفت زده می شویم.
این مسجد خیره کننده حداقل با 600 سال قدمت و تجسم های مختلف ، به راحتی بزرگترین مسجد در افغانستان و یکی از بهترین آنها در سراسر آسیا است.
کاشی کاری های فوق العاده ای که اکنون مسجد با آنها پوشیده شده است ،نتیجه ابتکار کارگاه کاشی سازی متعلق به خود مسجد است و بخشی از پروژه بازسازی است که از دهه 1940 آغاز شده و هنوز در حال انجام است.
مرکز دیانت آمریکا
مرکز دیانت آمریکا که به سبک کلاسیک قرن 16 عثمانی ساخته شده است ، یک قطعه برجسته از معماری اسلامی در محله ای است که اگر این مسجد در آن وجود نداشت زیبایی خاصی نداشت .
این مسجد در «لنهام» مریلند که در سال 2015 تکمیل شدتا حد زیادی به جامعه مسلمانان منطقه متروپولیتن واشنگتن خدمت می کند و بیش از 20 هزار فوت مربع مساحت دارد.
این مرکز به عنوان یک مجموعه یادگیری با یک مهمانسرا ، یک سالن اجتماعات و یک ساختمان تفریحی فعالیت می کند.
مسجد نصیرالملک
این مسجد که در شهر شیراز ایران واقع شده است به مسجد صورتی نیز معروف است.
از ویژیگی های قابل توجه این مسجد شیشه های رنگی به کار رفته در آن است که هنگام تابش نور منظره ای زیبا به وجود می آورد.
شیشه های رنگی از ویژگی های این مسجد است که آن را به یکی از زیباترین مساجد جهان تبدیل کرده است.
کار ساخت این مسجد به درخواست «حسنعلی ناصر الملک » حاکم شیراز در سال 1876 آغاز شد.
با بازدید صبح زود از این مسجد از نور خارق العاده مسجد لذت ببرید و ببینید که چگونه خورشید طرح های شیشه های رنگی را در کف زمین منعکس می کند.
مسجد «سن پترزبورگ»
مسجد سن پترزبورگ که یک قرن پیش در سال 1921 تکمیل شد ، هنگام افتتاح بزرگترین مسجد اروپا بود.
این مسجد که هدیه ای از امیر بخارا به شهر سن پترزبورگ است گنبد موزاییکی به رنگ آسمان دارد و مناره های دوقلوی آن از سراسر شهر قدیمی روسیه قابل مشاهده است.
این مسجد توسط بلشویک ها در جنگ جهانی دوم تعطیل شد و مدت زمانی به عنوان انبار تجهیزات پزشکی در طول جنگ جهانی مورد استفاده قرار گرفت.
مسجد سلطان
اگرچه مسجد سلطان از سال 1826 که برای سلطان حسین شاه ، اولین سلطان سنگاپور ساخته شده است در خیابان مسقط سنگاپور وجود دارد ، اما ظاهر فعلی مربوط به سال 1932 پس از خراب شدن اصل آن است. گنبد طلایی بزرگ و مناره های زیبا و واقع در منطقه تاریخی کامپونگ گلام ، تضاد زیبایی با مجموعه آسمان خراش های درخشان سنگاپور است .
نظر شما