به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان در هفتمین نمایشگاه قرآن کریم در غرفه خانه مطبوعات و رسانه های استان، قرآن کریم را کتاب جامعی دانست و گفت: این کتاب شریف، کتاب علمی محض نیست زیرا مخاطبان آن انسان های معمولی بودند.
حجت الاسلام دکتر علی عارفی با اشاره به بهره گیری انسان ها به اندازه توان و ظرفیت خود از این کتاب، گفت: این بهره گیری مراتبی دارد که برای انسان های بی سواد استفاده از صوت و نورانیت قرآن و برای افراد باسواد، بهره گیری از مفاهیم، تفسیر و تخصص های مختلف از جمله فیزیک، شیمی، ریاضیات و... است.
وی با بیان اینکه یکی از دانشمندان قریب به 400 اعجاز علمی از قرآن کریم استخراج کرده است، افزود: قرآن برای همه انسان ها و همه ظرفیت ها حرف برای گفتن دارد اما باید دانست که بعضی از مسائل قرآن را باید از متخصص آن دریافت.
این مسئول با اشاره به نهم ربیع الاول، سالروز آغاز امامت امام عصر(عج)مهم ترین وظیفه منتظران نسبت به آن حضرت را توجه به دستورات ایشان خواند و افزود: یکی از مهم ترین این دستورات نسبت به ولی امر مسلمین جهان و فقهای جامع الشرایط است که در توقیعات آن حضرت مورد اشاره است.
وی ادامه داد: ولایت و امامت نصب الهی است که هم در قرآن و هم در روایات به آن تصریح شده است و آیات قرآن گواه آن است که ولایت انتخابی نیست.
دکتر عارفی، موضوع ولایت فقیه را مربوط به زمان پیامبر اکرم و آن هنگامی دانست که حضرت با تربیت فقها، فقهایی از جمله حذیفه بن یمان را به یمن اعزام کرد و از او پرسید اگر مردم درباره امری از تو سوال کردند، چگونه پاسخ می دهی؟ او گفت بر اساس قرآن و سنت و حضرت دوباره پرسید اگر در این دو نبود؟ حذیفه گفت: اجتهاد می کنم.
وی افزود: در زمان امام علی(ع) فقهایی چون مالک اشتر، عثمان بن حنیف و محمدبن ابی بکر از سوی آن حضرت به بلاد محتلف اسلامی اعزام می شدند که این خود گواه سبقه موضوع ولایت فیقه است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان با اشاره به ولایت فقیه در عصر غیبت صغری که مصداق آن مشخص بوده است، ادامه داد: در دوران غیبت کبری ولایت فقیه بر وجه عام آن است به این معنا که صفات او همان است که قرآن، اهل بیت و پیامبر فرموده است اما مصداق را خبرگان تعیین می کند.
دکتر عارفی با ذکر این نکته که 12 روایت وجود دارد که بر ولایت فقیه در عصر غیبت کبری صحه می گذارد، صحیحه ابی خدیجه، توقیع امام عصر(عج)در احتجاج طبرسی و مقبوله عمربن حنظله را از جمله این روایات برشمرد.
وی افزود: مهم ترین این روایات همان مقبوله عمربن حنظله است که یکی از اصحاب از امام صادق(ع) در خصوص این مطلب که در زمان عدم حضور امام معصوم(ع)چه کسی بر انسان ها ولایت دارد پرسیده بود و آن حضرت پاسخ دادند: صاحبنظران کسی را انتخاب کنند که فقیه تر، عالم تر، با ورع تر، باتدبیرتر، سیاست مدار، مدیر و مدبر است.
دکتر عارفی با اشاره به اینکه حضرت در ادامه این روایت می فرمایند: "من انتخاب این خبرگان و اهل نظر را تنفیذ می کنم" تصریح کرد: بر همین اساس، ولایت فقیه گرچه در تعیین مصداق توسط خبرگان انتخاب می شود اما در تنفیذ حکم از طرف ولی خدا و امام معصوم است.
پایان پیام/
نظر شما