به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، روستای کمجان از توابع بخش مرکزی شهرستان نطنز واقع در دهستان برزرود و در مسیر رسیدن به روستای تاریخی ابیانه قرار دارد که مردم این روستا به کار کشاورزی و دامداری مشغول بوده و در بین روستاهای اطراف دارای بیشترین مساحت است.
روستا کمجان با 150 خانوار دارای ظرفیت فرهنگی شامل یک مدرسه و ۱۳ باب مسجد، آستان مقدس امامزاده ایوب(ع) و جمیله خاتون(س) است که تاسیس کانون فرهنگی و هنری در این بقعه متبرکه از سال 94 پویایی خاصی این منطقه ایجاد کرده و منفعت آن به مردم رسیده است.
با راه اندازی کانون فرهنگی و هنری امامزاده ایوب و جملیه خاتون اتفاقات فرهنگی و هنری در این روستا رقم خود که جشنواره غذای سنتی و بازی های محلی، مسابقات رسم کتابخوانی، مسابقه حفظ قرآن کریم، برگزاری یادواره شهدا، برپایی نمایشگاه کتب نفیس و گرامیداشت مناسبت ها مثل همایش علی اصغر و فاطمیه از جمله این اقدامات است.
*انس با کتاب و کسب افتخار در این حوزه
مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری امامزاده ایوب و جملیه خاتون نطنز با بیان اینکه مردم روستای کمجان از قدیم با کتاب انس داشته اند، گفت: هیچ یک از مردان روستا بی سواد نیستند و حتی زنانی با سواد قرآنی داریم.
«بهشته ابراهیمی« افزود: انس با کتاب و کسب افتخار در این حوزه از جلوه های فعالیت های فرهنگی و هنری در این روستا است که به همت کانون فرهنگی و هنری رقم خورده است.
وی وجود مکتب خانه های خانم کوچیک و میرزا علی برای گسترش فرهنگ مطالعه و سوادآموزی مهم بیان کرد و اظهارداشت: وجود نویسندگان زیادی در این روستا که در حوزه های مختلف دارای اثر می باشند، مورد توجه که برنامه های کانون همت و تلاش بیشتری در این عرصه اتفاق خواهد افتاد.
ابراهیمی با بیان اینکه کانون در رواق کتاب طرح ملی ایران قوی افتخار کسب کرده است، خاطرنشان کرد: حضور زیبا و شایسته اهالی و اعضای کانون در برگزاری مسابقات کتابخوانی باعث شد تا حرفی برای گفتن در رواق کتاب داشته باشیم تا جایی که برآنیم تا عنوان دهکده کتاب را برای روستایمان ثبت کنیم.
وی ادامه داد: فعالیت های قرآنی، بیان داستان های قرآنی و احادیث و روایات و شعر خوانی در شب های یلدا، نوروز، اعیاد و مناسبت های مذهبی در روستا انجام می شود که حال و هوای خاصی دارد.
*ترویج فرهنگ مطالعه در بین کودکان و نوجوانان
مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری امامزاده ایوب و جملیه خاتون نطنز با بیان اینکه نونهالان و کودکان در برنامه های کانون شرکت می کنند، تصریح کرد: این افراد با شیوه های مدرن مرتبط با کتاب انتخاب مناسبی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی دارند.
وی اضافه کرد: ترویج فرهنگ مطالعه در بین کودکان و نوجوانان از برنامه های این کانون است و کلیه اهالی در امامزاده گرد هم آمده و با ایجاد محفل مطالعه ساعاتی را سپری می کنند.
ابراهیمی با اشاره به اینکه هر یک از اعضای کانون کتاب های به یادگار اجدادشان را همراه دارند، گفت: آنان در حفظ آن کوشا بوده و در هر خانه بروی طاقچه ها کتابی قرار دارد.
*موفقیت بر پایه مشارکت و همکاری
از زمان تاسیس کانون تاکنون هیات امنا امامزاده و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان نطنز از فعالیت های کانون حمایت کرده اند و این همکاری و پشتیبانی از سوی مردم و مسئولان از عوامل موفقیت کانون بوده است.
کانون فرهنگی و هنری امامزاده ایوب و جملیه خاتون نطنز هرساله کانون برتر شهرستان نطنز بوده و در رویداد ملی فهما سال ۹۸ به مرحله نیمه نهایی در رواق کتاب و ایده راه پیدا کرد و در «طرح ملی ایران قوی« کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در سال ۹۹ موفق به کسب رتبه شایسته تقدیر در رواق کتاب شد.
*ضرورت اطلاع رسانی فعالیت های کانون های مساجد
امام جمعه نطنز با اشاره به اقدامات و فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد گفت: این دسته از فعالیت های اطلاع رسانی و عموم مردم از آن برای حضور و بهره گیری از فعالیت ها بهره مند شوند.
حجت الاسلام «محمد یعقوبی» افزود: این اطلاع رسانی و ارسال گزارشات موجب می شود تا دیگر مراکز نیز با کانون های فعال آشنا و فرصت تبادل نظر و همکاری بیشتر و بهره گیری از طرح های همدیگر فراهم شود.
نظر شما