به گزارش خبرگزاری شبستان، علیاکبری سامانی توجه به داستان کوتاه را مهم خواند و گفت: متاسفانه طی این سالها به داستان کوتاه کمتوجهی شده است. این که بعد از این همه سال به داستان کوتاه توجه نشان داده شده و همایشی اختصاصی برای آن برگزار میشود؛ بسیار ارزشمند است. اما نباید این همایش محدود به یک سال و یک روز شود.
وی افزود: ممکن است این همایش در سال اول با کمبودها و مشکلاتی مواجه باشد اما اگر با برنامهریزی درست و به صورت هدفدار در سالهای آینده ادامه داشته باشد، میتواند جریانساز باشد.
سامانی یکی از دلایل کمتوجهی به داستان کوتاه را عدم استقبال خوانندگان دانست و عنوان کرد: چند موضوع دست به دست هم دادند تا داستان کوتاه در ایران با کم توجهی مواجه شود. یکی ناشران هستند که بیشتر رمانهای عامهپسند چاپ میکنند؛ چون فروش بیشتری دارد.
وی ادامه داد: بعضی از نویسندگان هم برای منفعت مالی به نوشتن رمان میپردازند. توقع مخاطب هم پایین میآید و به خواندن همین رمانهای بیمحتوا راضی میشوند. این چرخه باید اصلاح شود. در این همایش باید این مسائل مورد بررسی قرار گیرد و راهی برای برطرف کردن آن اندیشیده شود.
این نویسنده نیاز به یک دیدگاه کلی نسبت به وضعیت داستان کوتاه در ایران را ضروری دانست و تصریح کرد: یکی از اقداماتی که در کشور ما میتواند به بهبود داستان کوتاه کمک کند نگاه کلی به وضعیت داستان کوتاه است. اگر در این همایش آماری از تعداد ناشرانی که بیشتر به چاپ داستان کوتاه میپردازند، نویسندگان داستان کوتاه و مقایسه اینها با ناشران و نویسندگان رمان ارایه شود میتوان علت ضعف داستان کوتاه در کشور را بررسی کرد.
پایان پیام/
نظر شما