ارزش تجارت ایران در سال گذشته ۷۳ میلیارد دلار بود

رئیس کل گمرک گفت: سال گذشته در مجموع ۱۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۷۳ میلیارد دلار از مبادی کشور صادر و وارد شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی میراشرفی در مصاحبه خبری با اشاره به این که سال گذشته ۱۱۲ میلیون تن کالا از کشور صادر شده است ارزش صادرات را در مجموع ۳۴ میلیارد و ۲۵۶ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: مهمترین اقلام صادراتی کشور به ترتیب بنزین، گاز طبیعی، پلی اتیلن، پروپان و محصول پسته و بازار‌های عمده صادراتی هم به پنج کشور چین، عراق، امارات، ترکیه و افغانستان بوده است.

 

وی گفت: ارزش صادرات کالا‌ها به کشور چین ۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار با وزن ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن، عراق به ارزش ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار و ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن، امارات عربی متحده با ارزش ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار و وزن ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن، ارزش صادرات به کشور ترکیه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار با وزن ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تن و مجموع صادرات در سال گذشته به کشور افغانستان نیز با ۷ میلیون تن به ارزش ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن بوده است.

 

رئیس کل گمرک ایران ارزش مجموع کل صادرات را به پنج کشور چین، ترکیه، عراق، افغانستان و امارات ۲۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: سال گذشته بیش از ۸۰ میلیون تن کالا به این کشور‌ها صادر شد.

 

میراشرفی گفت: از مجموع ۱۴۵ میلیون تن کالا‌های صادراتی و وارداتی، ۳۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا با ارزش ۳۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار به بخش واردات اختصاص داشته است.

 

وی افزود: سال گذشته در مجموع ۲۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن کالای اساسی شامل ذرت، گوشی تلفن همراه، برنج، کنجاله، دانه‌های روغنی، گندم و روغن خام به ارزش ۱۲ میلیارد دلار وارد کشور شد.

 

رئیس کل گمرک گفت: واردات کالا‌های اساسی به ترتیب از کشور چین با ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن و ارزش ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار، امارات ۵ میلیون تن با ارزش ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار، ترکیه - ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، هند - ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار و کشور آلمان با یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.

 

میراشرفی افزود: ارزش کل تجارت کشور در سال گذشته ۷۳ میلیارد دلار بود که ۳۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارزش صادرات و ۳۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار نیز ارزش واردات است.

 

وی گفت: تراز تجارت سال گذشته با تفاوت ۴ میلیارد دلار در واردات منفی بوده است.

 

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان صادرات را ۱۱۲ میلیون تن به ارزش ۳۴ میلیارد و ۵۲۶ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: صادرات پسته به عنوان پنجمین رقم صادراتی کشور به ارزش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.

 

میراشرفی تصریح کرد: تجارت خارجی در سال گذشته به علت تحریم‌ها و تبعات بیماری کرونا ۲۵ میلیون تن کاهش داشت.

 

رئیس کل گمرک گفت: کاهش هزینه‌های صادرات و به حداقل رساندن زمان ترخیص کالا‌ها از مهم‌ترین برنامه‌های سال ۱۴۰۰ برای رفع موانع و حمایت از تولید است.

 

میراشرفی به حداقل رساندن زمان ترخیص کالا‌ها را از مهم‌ترین اولویت‌ها در سال جدید دانست و افزود: زمان ترخیص کالا‌ها از سال گذشته تاکنون با اجرای قوانین و دستورالعمل‌های جدید و تسهیل روند‌ها به کمتر از ۷۲ ساعت رسیده است.

 

وی گفت: از ابتدای ثبت سفارش اقلام دارویی بهداشتی و واکسن تا زمان بارگیری و ترخیص فقط ۷۲ ساعت زمان می‌برد.

 

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران افزود: امروز ۲۰۰ هزار دوز واکسن از هواپیما به صورت یکسره بارگیری و حمل شد.

 

میراشرفی ترخیص کالا با استفاده از ضمانت نامه را از دیگر اقدامات برای مانع زدایی دانست و افزود: به منظور پشتیبانی از تولید از امسال کالا‌ها با اخذ ضمانت نامه به صورت قرض الحسنه و بازپرداخت تا ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ انجام می‌شود.

 

وی گفت: به منظور تسریع در واردات، پیش از مشاهده اسناد نسخ اصلی؛ کالا‌ها به کشور وارد خواهد شد و بدون اخذ کد رهگیری تا ۹۰ درصد کالا‌ها ترخیص می‌شود.

 

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران استفاده از ماده ۴۲ قانون گمرکی را از دیگر اقدامات برای مانع زدایی اعلام کرد و افزود: براساس این قانون کالا‌ها با حداقل اسناد به گمرک اظهار می‌شود و صاحبان کالا ملزم می‌شوند در اسرع وقت برای ارائه مدارک اقدام کنند.

 

میراشرفی گفت: با توسعه گمرک موبایل و هوشمندسازی؛ فرایند صادرات در کمتر از یک روز انجام می‌شود.

 

وی افزود: در روش جدید کالا به صورت سیستمی و نظام‌مند به گمرک اظهار و از محل تولید بارگیری و به مبادی خروجی کشور هدایت خواهد شد.

 

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: کالا‌های صادراتی که در تولید آن‌ها مواد اولیه وارداتی به کار می‌رود تا سه سال چنانچه در فرایند تولید قرار گیرد، گمرک موظف است حقوق گمرکی را بازپرداخت کند و گمرک با استرداد حقوق ورودی به کمک صادرات خواهد رفت.

 

میراشرفی همچنین از اختصاص تسهیلات به فعالان اقتصادی مجاز خبر داد و افزود: این گروه از فعالان اقتصادی به عنوان صاحبان کالا‌ها می‌توانند از ضمانت‌های سررسید یک ساله استفاده کنند و در مسیر سبز گمرک قرار گیرند.

 

وی استفاده از دستگاه‌های کنترل غیرملموس و تجهیز مسیر‌های ترانزیت به دستگاه‌های پیشرفته را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: با استفاده از دستگاه‌ها با فناوری‌های پیشرفته، ایمنی افزایش می‌یابد و میزان قاچاق به حداقل خواهد رسید.

 

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران افزود: از امسال به منظور کاهش آسیب بازدید‌های فیزیکی به کالا‌ها استفاده از پرنده‌های بدون سرنشین در بازرسی از کانتینر‌ها افزایش می‌یابد.

 

میراشرفی پلمب هوشمند را از مهمترین برنامه‌ها برای کاهش تخلفات در مسیر‌های صادرات و واردات دانست و گفت: امسال همچنین ارتباط گمرک از طریق سامانه جامع تجارت با پلیس برقرار می‌شود و سرعت و دقت بیشتری در زمینه نظارت و کنترل ایجاد خواهد شد.

 

کد خبر 1040474

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha