به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه «صد سال به از این سال ها» رادیو گفتوگو با دکتر یحیی آل اسحاق وزیر اسبق بازرگانی به صورت تلفنی گفتگو کرد.
یحی آل اسحاق با اشاره به شعار سال گذشته یعنی جهش تولید، گفت: اگرچه در بعضی از حوزههای اقتصادی مانند فولاد، پتروشیمی و برخی از خدمات فنی و مهندسی و همچنین امور زیربنایی در حوزه صادرات موفقیتهایی کسب کردیم اما جهش تولید و اقتصاد اتفاق نیفتاد.
وی ظرفیتهای موجود در کشور برای رشد اقتصادی را بسیار خوب توصیف و اظهار کرد: برخی گمان میکنند جهش تولید یک شعار است اما حقیقت آن است که ظرفیت و شرایط اقتصادی کشور به گونهای است که میتوانیم جهش داشته باشیم.
وزیر اسبق بازرگانی به برخی از شاخصهای اقتصادی کشور اشاره و عنوان کرد: از نظر موقعیت جغرافیایی در شرایطی قرار داریم که با 15 کشور همسایه هستیم و این از نظر اقتصادی اهمیت دارد. این شرایط یک ظرفیت حدوداً هزار و 200 میلیارد دلاری فراهم آورده است و در حقیقت این کشورها با یکدیگر این میزان تعاملات اقتصادی را دارند.
وی افزود: از ظرفیت هزار و 200 میلیارد دلاری، 300 میلیارد دلار برای ایران ممکن است که میتوانیم آن را در تعامل اقتصادی با کشورهای همسایه کسب کنیم.
آل اسحاق نیروی انسانی ماهر و وجود منابع زیرزمینی و تأسیسات زیربنایی را از دیگر ظرفیتهای کشور برای رشد اقتصادی برشمرد و اذعان کرد: متأسفانه حداقل استفاده را از مجموعه ظرفیتهای موجود کشور نمیکنیم و به همین جهت به اهداف اقتصادی دست نمییابیم.
وی در عین حال از محدودیتهایی که برای جمهوری اسلامی ایران وجود دارد گفت و اظهار کرد: در کنار مشکلات داخلی، تحریمها نیز وجود دارند که مانع و محدودیتی در رسیدن به اهداف اقتصادی محسوب میشوند.
وزیر اسبق بازرگانی درباره موانع تحقق شعار سال 1400 گفت: یکی از مهم ترین موانع نبود شرایط مناسب برای فضای کسب و کار است و در واقع محیطی که تولید قرار است در آن شکل بگیرد مناسب نیست و در این راستا ایران جایگاه 120 را در دنیا و میان 180 کشور جهان دارد که اصلاً رتبه خوبی برای تولید ملی نیست.
نظر شما