کم توجهی به دیدگاه های هنری رهبر انقلاب مهم ترین چالش عکاسی ایران

سید احسان داوری گفت: چالش های هنرعکاسی دینی و انقلابی امروز در اثر کم توجهی به دیدگاه های هنری رهبر معظم انقلاب اسلامی به وجود آمده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،سیداحسان باقری،گفت:به نظر می رسد که هنر عکاسی دینی و انقلابی امروز با دو چالش بزرگ روبه رو است که در اثر کم توجهی به دیدگاه های هنری رهبر معظم انقلاب اسلامی به وجود آمده است و بین مخاطب و هنر دینی ایجاد فاصله می نماید .یکی از این چالش ها مربوط به خود هنرمندان است و دیگری مربوط به آموزش آن ها است.
 

این مدرس دانشگاه مهم ترین ایراد غالب هنرمندان عکاس ارزشگرا را،محصور شدن آن ها در قاب ها و قالب های تکراری و کلیشه ای معرفی نموده و اظهار داشت ،اگر از دیدگاه رهبری به صورت عام به ارزش گرایی و آرمان گرایی نگاه کنیم ، بی شک موضوعات، نگاه ها و زوایای جدیدی را برای ارائه و خلق آثار هنری متعهد می یابیم و می بینیم که وقتی از هنر بیداری و هنر سازندگی و هنر دینی سخن می گوییم ، منظورمان یک کهکشان موضوع و یک آسمان ایده ی جدید و نادیده است ولی در مقام عمل متاسفانه این طور نیست و یکنواختی نمایشگاه ها هم نشان می دهد که هنرمندان ما ،عمدتا یک فرم می بینند و فکر می کنند.


باقری چالش دوم را عدم توجه به تاکیدات رهبری در خصوص تحول کتب درسی معرفی کرده و افزود: در آموزش عالی به ویژه در هنر عکاسی نه کتاب های مناسبی به عنوان هنر دینی و هنر قدسی در سرفصل ها مورد عنایت قرار گرفته و نه اینقدر استاد متعهد و علاقمند داریم که بتوانند زمینه هنر دینی و ارزش مدار را در دانشجویان زنده کنند.
 

وی تصریح کرد:استادی که به دانشجو بگوید برای کار عملی و ژوژمان هنری ات به عنوان مثال بیداری و فطرت را عکاسی کن.به همین دلیل هم می بینیم مثل کشورهایی که با ما هیچ شباهت فرهنگی ندارند ، کار عملی و علایق دانشجویان به سمت عکاسی از آناتومی و پیدا کردن گدا ها و... مصروف می شود.


این عکاس در ادامه ضمن استقبال از حرکت هایی مانند جشنواره عکس بسیج به عکاسان بسیجی پیشنهاد کرد که ضمن مد نظر قرار دادن اصل خروج از کلیشه ها و هم چنین وفاداری به امر مستند نگاری و وفاداری به حقایق با نگاه ابداع و آفرینش نیز به بعضی مفاهیم نگاه کنند و سعی کنند در کنار تجلی حضور اجتماعی برای ارزش ها ، صحنه های فراموش شده را نیز بازسازی نمایند.
 

به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل سازمان بسیج هنرمندان،وی در تکمیل این پیشنهاد خود توضیح داد:در بسیاری از کشورها در کنار ساخت فیلم ، گریم بازیگر و صحنه آرایی سینما تئاتر برای نشان دادن مفاهیمی که ارزش خبری آن از بین رفته ولی همچنان ارزش هنری و نمادی دارند ، صحنه آرایی عکس نیز انجام می شود.


وی ادامه داد: به عنوان مثال امروزه ما از بسیاری از خاطره ها و شنیده های دفاع مقدس خودمان به دلیل تواضع و تقوای رزمندگان عکس نداریم و جامعه هیچ تصویری از این موضوعات (غیر از فیلم هایی که ساخته شده) ندارد . به همین دلیل هم می توانیم خیلی از زوایای نادیده جنگ مثل نیایش ها، انس با مرگ شرافتمندانه و تهجد و پارسایی رزمندگان را از طریق باز آفرینی برای جامعه و نسل های بعدی به صورت عکس روایت کنیم. با این نگاه خلاق ، حتما عکس دفاع مقدس هم زنده است و می تواند به حیات خود ادامه دهد.


گفتنی است ،نخستین جشنواره عکس بسیج همزمان با دهه مبارک فجر با گردآوری 30هزار 240 اثر از سراسر کشور به اهتمام سازمان بسیج هنرمندان در شهر بوشهر برگزار می شود.


پایان پیام/
 

کد خبر 103967

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha