سازمان بورس پروژه جلب اعتماد مردم به بورس را در اولویت قرار دهد

فرهادی از سازمان بورس و نمایندگان مجلس تقاضا کرد که پروژه جامع برگرداندن اعتماد را بنویسند و اجرایی کنند چراکه با تصمیمات جزیره‌ای و محکوم کردن یکدیگر هیچ اتفاقی در بازار رخ نخواهد داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،‌ آرش فرهادی مدیر حقوقی سابق بورس درمورد چالش‌های آئین نامه تعیین مصادیق مجرمانه در بورس با برنامه «گفتگوی اقتصادی» مصاحبه کرد.

فرهادی گفت: معمولاً در بازارهای مالی، مجموعه مقرراتی توسط متولیان و سازمان‌های ناظر تصویب می‌شود تا ضمن کنترل اتفاقات این بازارها و جلوگیری از سوء استفاده‌های احتمالی و پیشامدهای ناگوار، بازار را به مسیر صحیح خود هدایت کنند.

وی افزود: اگرچه بخشی از هجوم غیرقابل باور مردم به سمت بورس به دلیل حفظ ارزش پول و سرمایه خود بود اما این موضوع ریشه‌های روانشناسی و فرهنگی و البته اقتصادی نیز داشت.

مدیر حقوقی سابق بورس، ورود موفق افراد به بازار سرمایه را نیازمند مطالعه، آموزش، آگاهی و تدبیر دانست و گفت: اگر ما صفت طمع را در هر حوزه‌ای کنترل نکنیم احتمالاً بیشتر ضرر می‌کنیم.

فرهادی با اشاره به اینکه بازار سرمایه از سال 92 تا اواخر 98 یک بازار متعادل و روتینی بود گفت: علت اتفاقات بدی که در سال 98 برای این بازار افتاد ناشی از دعوت‌های پیاپی و سخنرانی‌ها و دخالت‌ها و مصاحبه‌های رادیویی و تلویزیونی عده‌ای بود که می‌خواستند بهره برداری سیاسی کنند.

وی ریزش شدید بازار سرمایه در مردادماه را نتیجه استقبال زیاد از این بازار و به دنبال آن تصمیمات و آئین نامه‌ها و مقررات مسئولان دانست و بیان کرد: در حقیقت اتفاق اصلی، اعتماد مردم بود زیرا وقتی اعتماد مردم به بازار از دست می‌رود همه چیز آسیب می‌بیند.

مدیر حقوقی سابق بورس تصریح کرد: وقتی دستورالعمل‌ها و مقررات بازار سرمایه برای بازسازی اعتماد مردم تلاشی نکند قطعاً تاثیری هم نخواهد داشت.

فرهادی با طرح سوالی درمورد ساختار بازار سرمایه گفت: آیا نمایندگان مجلس قدرت و امکانات لازم را در اختیار شورای عالی بورس و سازمان بورس و اوراق بهادار قرار داده‌اند که از آنها توقع مدیریت و کنترل بازار را دارند؟ !
امکانات شورای عالی بورس کافی نیست و ابزارهای لازم را در اختیار ندارد و مقررات مجلس نیز اقتدار کافی را به سازمان بورس نداده تا بتواند تصمیمات لازم را بگیرد.

مدیر حقوقی سابق بورس شفافیت، پیشگیری، انضباط مالی، تقویت کنترل‌های داخلی، افشای اطلاعات و قابل اتکا بودن این اطلاعات را از ضروری ترین راهکارها برشمرد و بر آن تأکید کرد.

فرهادی از سازمان بورس و نمایندگان مجلس تقاضا کرد که پروژه جامع برگرداندن اعتماد را بنویسند و اجرایی کنند چراکه با تصمیمات جزیره‌ای و محکوم کردن یکدیگر هیچ اتفاقی در بازار رخ نخواهد داد.

وی از فعالیت شبکه‌های موازی و خارج از بورس خبرداد که با سیگنال دادن، بازارهای غیررسمی و موازی با بورس را تشکیل می‌دهند و از مسئولان نیز درخواست کرد که این شبکه‌ها را شناسایی و با آن‌ها برخورد کنند.
مدیر حقوقی سابق بورس معتقد است که ایجاد تشکل‌های خود انتظام نیز می‌تواند برای تقویت نظارت‌ها به سازمان بورس کمک شایانی کند.

کد خبر 1039316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha