به گزارش خبرنگار شبستان، به گفته رییسجمهور از 510 هزار میلیارد تومان بودجه پیشنهادی دولت به مجلس شورای اسلامی برای سال 1391، 400 هزار میلیارد تومان مربوط به شرکتهای دولتی است.
احمدینژاد در ادامه تشریح جزییات بودجه سال آینده تصریح کرد: محور اصلی بودجه رسیدن به رشد هشت درصد است. کاهش نرخ بیکاری، افزایش بهرهوری، توسعه عدالت، کاهش فاصله طبقاتی، رسیدن ضریب جینی به کمتر از 37 دهم از اهداف بودجه 90 به شمار میرود.
وی افزود: امسال مسکن مهر ادامه خواهد داشت، یارانهها پیشبینی شده و طرح هدفمندی یارانهها با قدرت ادامه پیدا میکند و گامهای بعدی را در این زمینه بلندتر خواهیم برداشت.
رییسجمهور همچنین با بیان این مطلب که طرح بزرگ اشتغالزایی نیز در بودجه پیشبینی شده، تأکید کرد: حمایت از سرمایهگذاری بخصوص در مناطق محروم، افزودن چند هکتار به زمینهای در حال کشاورزی در کشور نیز در بودجه مدون شده است.
وی همچنین با اشاره به تعالی فضای فرهنگی، رشد آگاهی، تقویت فرهنگی ایرانی اسلامی در برنامه بودجه سال 91 گفت: حمایت از بخش خصوصی و تعاونیها در سازندگی کشور، تقویت زیرساختهای انسجام ملی و هویت جوانان، تقویت نهاد خانواده، جایگاه جوانان در عرصههای عمومی و دیگر بخشها نیز از سرفصلهای برنامه بودجه سال آینده است.
احمدینژاد کاهش سهم مردم از هزینههای سلامت، بهبود خدمات بهداشتی و سلامتی و افزایش سهم دولت در هزینههای درمانی را از پیشنهادهای بودجه بهداشت و سلامت دانست.
رییسجمهوری بودجه عمومی سال 91 را 6/5 دهم درصد کمتر از امسال اعلام کرد و گفت: این کاهش به افزایش بودجه شرکتهای دولتی نسبت داده شده یعنی سرمایهگذاری، تولید و خدمات در کشور اضافه میشود.
وی افزود: برای حمایت از تولید مجموعه سرمایهگذاریهای دولت و شرکتها 136 هزار میلیارد تومان بودجه پیشبینی شده که نسبت به بودجه 90، 20 درصد افزایش یافته است.
به گفته احمدینژاد، درآمدهای مالیاتی بدون در نظر گرفتن یارانه سوخت 27 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
رییسجمهوری همچنین سهم درآمدهای عمومی دولت در تأمین اعتبارات هزینهای را نسبت به بودجه سال 90، 5/75 درصد بیشتر خوانده و گفت: رشد اعتبارات هزینهای در لایحه بودجه بدون اعتبارات هدفمندی یارانهها 8/12 درصد است.
وی همچنین بودجه بخش بهداشت و درمان سال 91 را 893 میلیارد تومان پیشبینی کرده و به مجلس پیشنهاد داد. طبق نظر دولت 303 میلیارد تومان در بودجه سال 91 به اعتبارات دستگاههای فرهنگی اختصاص داده شده است و برای صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشگری هر کدام 730 میلیارد تومان و هزار و 100 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است.
رییسجمهوری در ادامه اعلام بودجه بخشهای مختلف دولت در سال 91، 819 میلیارد تومان برای مؤسسات عالی و دانشگاهها 38 هزار و 500 میلیارد تومان بودجه عمرانی، 56 درصد افزایش بودجه برای بخش علوم و فناوری و 127 درصد افزایش برای دستگاه دفاع کشور اعلام کرد.
در ادامه، بر اساس سخنرانی احمدینژاد منابع آب کشور 19 درصد، انرژی 26 درصد، حمل و نقل 19 درصد، مسکن 32 درصد افزایش بودجه در سال 91 خواهند داشت. همچنین بودجه بخش مسکن 575 میلیارد تومان در لایحه پیشبینی شده است. برای سال آینده سهم اعتبارات استانی هشت هزار و 430 میلیارد تومان اعلام شده که نسبت به سال گذشته 42 درصد افزایش داشته است.
احمدینژاد همچنین در ادامه سخناناش اظهار داشت: در خصوص شرکتهای دولتی باید گفت که بودجه آنها 7/11 درصد رشد یافته و همچنین تعداد آنها از 440 شرکت به 434 شرکت رسیده که نشان از سیاست مهم دولت برای منظور نکردن کمک زیاد به شرکتهای دولتی در سال 91 است.
پایان پیام/
نظر شما