تهدیدها و فرصت‌های هیئات مذهبی در استان زنجان بررسی می شود

هیئات‌های مذهبی در فرهنگ شیعه، از دیرباز متکفل اصلی زنده نگه داشتن یاد اهل بیت(ع) و اقامه‌ امر آنان در جامعه بودند و سابقه‌ تاریخ جریان غنی شیعه نیز گویای این مطلب است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، با پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی، جوانانی که روزگاری را در هیئات مخفی، در دوران ستم‌ شاهی با عزا‌داری و سینه‌زنی سپری می‌کردند، با امید رسیدن به آرزوی همیشگی خود، یعنی شهادت پا به جبهه‌ها می‌گذارند تا همچون مولای خود، حضرت اباعبدالله(ع) جان خود را تقدیم اسلام کنند.

تأثیر هیئات مذهبی در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل در روحیه‌ مبارزان غیرقابل انکار و حتی اندازه‌گیری است.

پس از پایان جنگ و گسترش روحیه رفاه طلبی در مردم ذائقه ها تغییر پیدا می کند و عزاداری و سینه‌زنی برای حسین(ع) ترویج خشونت نام می‌‌گیرد.

در بحبوحه دهه 80 بار دیگر هیئات‌ رشد و در مقابل فرهنگ بیگانه قد علم می‌کنند و خاصیت عزاداری و گریه در رسای حسین (ع) نفی فرهنگ‌های غیرشیعی و زدودن انحرافات از دین شناخته می شود.

در حال حاضر 55 هزار هیئات مذهبی در سطح کشور فعالیت می کنند که از این تعداد 45 هزار هیئات توسط برادران و 36 هزار هیئات توسط خواهران مدیریت می شود.

در همین راستا نیز در استان زنجان بیش از 700 هیئات مذهبی فعالیت می کند که برنامه های قابل توجهی برای ارتقا بینش اعضای این هیئات در سطح استان اجرا می کنند. 

حجت‌الاسلام علیرضا مهرانفر، رئیس شورای هیئات مذهبی شهرستان زنجان به خبرنگار شبستان گفت: به منظور آسیب شناسی فرصت ها و تهدید های جدی هیات مذهبی همایش با عنوان " تهدیدها و فرصت‌های هیئات مذهبی" در استان زنجان برگزار می شود. 

به گفته وی این همایش با حضور تعدادی از اساتید دانشگاه و حوزه علمیه و مسئولان هیئات مذهبی برگزار می‌شود تا دستمایه‌ای برای برنامه‌ریزی‌های آینده باشد.
حجت السلام مهرانفر ادامه داد: در حال حاضر قرآن، مسجد، آموزش و روحانی چهار محور مهم در هیئات مذهبی شهرستان تلقی می‌شود و در خصوص هریک از این محورها، اقداماتی در شورای هیئات مذهبی صورت گرفته است.
این مقام مسئول، برگزاری دو دوره آموزشی برای مسئولان هیئات مذهبی شهرستان در قم و مشهد را یکی از این اقدامات عنوان کرد و افزود: اهدا اقلام فرهنگی اعم از منابع علمی مکتوب، غیرمکتوب و نرم‌افزارها به هیئات مذهبی و برگزاری همایش‌هایی به همراه تقدیر از فعالان و پیشکسوتان هیئات مذهبی، از دیگر اقدامات شورا بوده است.
رئیس شورای هیئات مذهبی شهرستان زنجان به برگزاری پنج همایش با عنوان "علمداران" توسط این شورا اشاره کرد و گفت: تعیین رابطان فرهنگی برای هیئات مذهبی، یکی از اقداماتی است که توسط شورای هیئات مذهبی شهرستان در حال انجام است و این انتظار از هیئات وجود دارد که در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند، چرا که اگر هیئات صرفاً به صورت سخت‌افزاری اداره شوند، از محتوا تهی خواهند شد.
حجت‌الاسلام مهرانفر با بیان اینکه شورای هیئات مذهبی شهرستان، مجموعه‌ای کوچک و با توانمندی مالی کم است، گفت: همین امر باعث شده است که این شورا نتواند آنچنانکه باید به هیئات مذهبی روستایی خدمت کند، از همین رو لازم است دستگاه‌های ذی‌ربط، بودجه خود را عادلانه‌‌تر تقسیم کنند تا هیئات روستایی، بیشتر تقویت شود.
وی، ادامه داد: هیئات مذهبی از پتانسیل بسیار بالایی برخوردارند، ولی مورد غفلت واقع شده‌اند و استفاده درستی از نیروی عظیمی که در هیئات وجود دارد، صورت نمی‌گیرد.
حجت‌الاسلام مهرانفر به تنظیم آئین‌نامه‌ای جهت پرداخت مساعدت‌های مالی به هیئات مذهبی اشاره کرد و گفت: افزایش سقف کمک‌های مالی به هیئات مذهبی جزو برنامه‌های شورا نیست، بلکه تلاش داریم بودجه‌هایی را که موفق به جذب آن می‌شویم، برای اجرای برنامه‌های فرهنگی به هیئات هدایت کنیم و اداره امور مالی را به خود آنان بسپاریم.
وی از آغاز دوره تربیت مربی قرآن برای اعضای علاقه‌مند هیئات مذهبی شهرستان زنجان در دهه‌فجر خبر داد و افزود: کسانی که موفق به کسب گواهی‌نامه از این دوره‌ها شوند، می‌توانند به آموزش قرآن در هیئات مذهبی بپردازند.
رئیس شورای هیئات مذهبی شهرستان زنجان با ابراز تأسف از اینکه گاهی انتظارات عامیانه‌ای از هیئات مذهبی وجود دارد و کارکرد این هیئات تنها به عزاداری‌ها محدود می‌شود، تصریح کرد: اگر هیئات مذهبی، محلی برای حل مشکلات مالی، خانوادگی و درسی باشد، طبیعتا کارکرد وسیع‌تری خواهد داشت و کسانی که در سطح کلان خواستار حل مشکلات هستند به سمت گسترش کارکرد هیئات حرکت خواهند کرد.
وی، کمیته بانوان را یکی از کمیته‌های مهم شورای هیئات مذهبی شهرستان زنجان عنوان کرد و افزود: هیئات‌های مذهبی بانوان آسیب‌پذیرترند و باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند، ولی در عین حال فعالیت‌های بسیار قوی دارند.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 103902

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha