به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دیروز یکشنبه 23 اسفندماه دستورالعمل نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی و میدانهای شهری از سوی مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی اعلام شد و قرار است از سال 1400هر گونه مجسمه یادمان در اماکن عمومی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نصب شود.
آییننامه صدور مجوز ساخت و نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی و میدانهای شهری روز ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ به همه دستگاهها و استانها ابلاغ شده و از سال 1400 لازمالاجراست. بر اساس این دستور العمل از سال آینده ساخت و نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی و میدانهای شهری بدون مجوزهای لازم از سوی نهادهای مسئول در این امر امکانپذیر نیست.
«هادی مظفری» مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره می گوید: این دستورالعمل در اجرای آییننامههای قبلی و مصوبه چهارم شهریور ۱۳۹۷ شورای راهبری توسعه مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه شده است و بر اساس آن، مجسمهها و یادمانهایی برای ساخت مجوز میگیرند که بناست در یکی از اماکن عمومی کشور نصب گردند.
بر اساس دستورالعمل جدید معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس شورا، مدیرکل هنرهای تجسمی، نماینده وزارت کشور، نماینده وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی کشور، نماینده انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، نماینده فرهنگستان هنر، یک نفر از استادان هنرهای تجسمی با معرفی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، شهردار شهر مربوط ، دو نفر از صاحبنظران عرصه فرهنگ و هنر به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد و تصویب شورای فرهنگ عمومی، نماینده بنیاد شهید و نماینده وزارت راه و شهرسازی اعضای شورای نظارت بر نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی و میدانهای شهری را تشکیل می دهند و احکام شان با امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مدت دو سال اجرایی میشود.
باید امیدوار بود و دید که اعلام دستورالعمل جدید آیا می تواند به زیبا سازی بیشتر فضای شهری و هماهنگی بیشتر دستگاه ها در توجه به مجسمه های شهری و المان هایی که در سطح شهر نصب می شوند کمک می کند یا خیر .
البته دستور العمل نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی و میدانهای شهری سابقه ای چندین ساله نیز دارد و به گفته مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی تاکنون ۳ مصوبه در این زمینه وجود داشته که یکی مصوبه سال ۱۳۳۸ است و دومی شورای عالی انقلاب فرهنگی به تاریخ چهارم خرداد ۱۳۷۸ و سومین مصوبه هم مربوط به شورای فرهنگ عمومی به تاریخ ۱۸ آبان ۱۳۷۹. که تمامی این مصوبات به دلایلی امکان اجرایی شدن نداشتند. یکی از این دلایل و موانع، تمرکز تصمیمگیری در تهران و حضور مقامات عالی وزارتخانههای مرتبط، و عدم تفویض اختیار برای تصمیمگیری در شهرها و استانها بوده است که این اختیار در مصوبات قبلی پیشبینینشده بود و یا ارگانهای مرتبط با موضوع، شعب متناظر را در استان نداشتند.
حال باید دید دستگاه های ذی ربط و تاثیر گذار بر امر زیبایی شهرها و بویژه کلان شهر تهران چگونه با دستور العمل جدید نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی و میدانهای شهری برخورد خواهند کرد و این دستور العمل به سرنوشت دیگر دستورالعمل ها دچار خواهد شد یا خیر !!!
نظر شما