ارائه حفظ نماینده لیبی به روایت «قالون»/ راهکار مسابقات برای اختلاف نمره داوران چیست؟

اگر میان نمره داور خارجی و ایرانی بین دو و نیم نمره یعنی حدود ۱۰ درصد اختلاف وجود داشته باشد قابل اغماض است اما اگر این اختلاف افزایش پیدا کند این دو داور باید همدیگر را قانع کنند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ سومین شب از سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران ۱۷ اسفندماه ساعت ۱۹ در حوزه هنری تهران آغاز و تا حدود ساعت ۲۳ ادامه داشت.در این شب اجرای ضبط شده شرکت‌کنندگان رشته‌ حفظ کل قرآن از کشور‌های آمریکا، آفریقای جنوبی، عراق، ایران، افغانستان، لیبی، روسیه و موریتانی پخش شد.

بنابراین گزارش هاشم روغنی، ناظر داوران سی و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با اشاره به ساز و کار برگزاری این رقابت‌ها گفت: برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در شرایط  شیوع ویروس کرونا، تجربه خوبی را برای برگزاری این رقابت‌ها به این شیوه به جای گذاشت. این رقابت ها حاصل  زحمات با تجربه هاست و خدا را شاکریم که در بخش داوری نیز شاهد حضور اساتید پخته و خوش خوان هستیم. ترکیب داوران خارجی نیز بسیار مناسب انتخاب شده است به طوری که اغلب نمرات پس از عکس گرفتن و ارسال به نمرات داوران ایرانی نزدیک است.

 

وی افزود: اگر میان نمره داور خارجی و ایرانی بین دو و نیم نمره یعنی حدود ۱۰ درصد اختلاف وجود داشته باشد قابل اغماض است اما اگر این اختلاف افزایش پیدا کند این دو داور باید همدیگر را قانع کنند که چرا نمره بیشتر و یا نمره کمتر داده‌اند.

  این داور بین‌المللی قرآن تصریح کرد:جالب است بدانید که در طی سه شب برگزاری سی و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن  به ندرت در حد دو تا سه مورد شاهد اختلاف نمره بین داوران ایرانی و خارجی بودیم و این نشان می‌دهد که ترکیب داوران ایرانی و خارجی به خوبی انتخاب شده است.

وی با اشاره به سطح کیفی و فنی حافظان سی و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم گفت: حفاظ خارجی در استفاده از صدا  ضعف دارند و این امر موجب می‌شود که حفاظ ایرانی در آیتم های صوت و لحن نسبت به آنها سرتر باشند.البته اهتمام حافظان ایرانی در ارائه صوت و لحن ممتاز موجب شده است تا حفاظ خارجی نیز طی چند سال اخیر رشد قابل توجهی داشته باشد.

روغنی تصریح کرد: امیدواریم  مسابقات بین المللی قرآن مسئولین را تکان دهد قاریان قرآن جزء مهجور ترین اقشار جامعه هستند و باید برای ترغیب مردم به قرآن کریم به این قشر از جامعه توجه شود.

 

این گزارش می‌افزاید یکی از تلاوت های مورد توجه شب سوم سی و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم  ارائه حفظ نماینده کشور لیبی بود. عبدالکریم محمود حافظ شرکت کننده از کشور لیبی بر خلاف عرف معمول تلاوت آیات قرآن کریم به روش حفض از عاصم  از روایت قالون استفاده کرد گفتنی است اغلب مسلمانان  کشور لیبی ممحض در روایت قالون و یا روایت ورش از نافع هستند.

شایان ذکر است؛ در این دوره از مسابقات ۲۳ استاد و پیشکسوت قرآنی از کشور‌های ایران، عراق، سوریه، لبنان، سودان، اندونزی، اردن و تونس به داوری اجرا‌های این دوره از مسابقات پرداختند که در اولین شب، مهدی حسنی در بخش حُسن حفظ؛ عباس امام‌جمعه، تجوید؛ احمد ابوالقاسمی، صوت؛ سعید رحمانی، وقف و ابتدا؛ مهدی دغاغله، نحو؛ علی الخفاجی از عراق، وقف و ابتدا؛ شیخ طلال المسمار از لبنان، تجوید؛ صدری عمر از سودان، حسن حفظ؛ محمد علی از اندونزی، صوت؛ رضوان درویش از سوریه، لحن و همچنین هاشم روغنی، ناظر هیئت داوران و احمد حاجی‌شریف به عنوان رئیس کمیته فنی حضور داشتند. البته در این دوره ریاست گروه داوران بر عهده عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی گذاشته شده است.

 

کد خبر 1035661

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha