خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد به نقل از ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما)، حجتالاسلام والمسلمین «حبیبرضا ارزانی»، رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور پیامی را به مناسبت 18 اسفند، سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد صادر کرد.
متن این پیام به این شرح است:
«امسال، به لطف و منت خداوند تبارک و تعالی، بیست و هشتمین سال از تأسیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور را پشت سر میگذاریم. بیست و هشت سال تلاش، در گسترش فرهنگ و هنر مساجد کشور؛ تلاشی وصفناپذیر در توسعه، خدمت و نوآوری.
تأسیس بیست و شش هزار کانون فرهنگی هنری مساجد، بیش از ده هزار باب کتابخانه مجاور مساجد؛ جذب حدود دو و نیم میلیون نوجوان و جوان مسجدی و حدود یک میلیون و هشتصد هزار فعالیت فرهنگی طی این مدت، نشان افتخار، مجاهدت و تلاش بیشائبه بچههای مسجد و دستاندرکاران کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور میباشد.
کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور طی این سالها، فراتر از فرهنگ، هنر و اسناد بالادستی، مسئولیت خدمت خالصانه به مردم عزیز کشورمان در تمام رویدادها و حوادث را نیز سرلوحه وظایف خود قرار داده و نمونه بارز «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ» گردیدند.
ارزش هنر در آموزههای اسلامی به قدری است که خداوند متعال در آیاتی چند از قرآن کریم به آن پرداخته و میل به زیبایی و استفاده از شیوههای مختلف هنری را یادآور شده است. به عنوان نمونه در آیه هفت سوره سجده بیان فرموده: «الَّذِی أَحْسَنَ کُلَّ شَیْءٍ خَلَقَهُ...»؛ «کسی که هرچه را آفرید، به نیکویی آفرید...»؛ یا در آیه شصت و چهار سوره تغابن بیان فرموده: «وَ صَوَّرَکُمْ فَأَحْسَنَ صُوَرَکُمْ...»؛ «شما را صورتگری کرد و صورتتان را نیکو آفرید...»؛ یا در آیه چهارده سوره مؤمنون فرموده: «فَتَبارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقِینَ...»؛ «پس بزرگ است، خدایی که بهترین آفرینندگان است...». همچنین در آیه یکصد و سی و هشت سوره بقره بیان فرموده: «صِبْغَة اللَّهِ وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَة...»؛ یا در آیه سی و یک سوره اعراف: «یا بَنِی آدَمَ خُذُوا زِینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِدٍ...»؛ در تمامی آیات فوق مینگریم که زیبایی که همان زبان فرهنگ و هنر است، سرلوحه خلقت انسان است و به آن توجه تام شده است. حتی زینت و زیبایی آسمان که هنری وصفناپذیر است را این چنین تعریف فرموده: «وَلَقَدْ زَیَّنَّا السَّمَاءَ الدُّنْیَا بِمَصَابِیحَ... (ملک، 5)» و «إِنَّا زَیَّنَّا السَّمَاءَ الدُّنْیَا بِزِینَةٍ الْکَوَاکِبِ... (صافات، 6).
میبینیم که خداوند زیبایی را از نشانه های خود معرفی نموده و زینت، زیبایی، استواری و نظم را سرمنشاء خلقت قرار داده و با داشتن چنین باوری، هرگز نمیتوان پذیرفت که اسلام به عنوان دین کامل و الهی، با زیباییها و جلوهها و هنرها و صداهای دلپذیر و روحانگیز هستی، مخالفت کرده باشد.
آری؛ ابزارهای هنری و فرهنگی، یکی از رساترین، بلیغترین و کاریترین ابزارهای شیوه بیان است؛ منتها این شیوه بیان از هر شیوه تبیین دیگر، رساتر، دقیقتر، نافذتر و ماندگارتر است و در عصر حاضر آثار هنری هر ملتی، اعم از: شعر، نقاشی، موسیقی، سینما و... نشاندهنده چگونگی زندگی و تمدن آن ملت به شمار میرود. نبوغ هنری، نیرویی است که انسان میتواند آن را به سود ملت خویش در بعد مادی و معنوی به کار گیرد و هنر، نردبان ترقی انسان به سوی ملکوت و کمال میباشد.
از اینرو، ضمن شکرگزاری از این نعمت الهی که مسئولیت خطیر و ارزشمند آن برعهده اینجانب و دستاندرکاران این عرصه وزین فرهنگی قرار گرفته؛ فرارسیدن خجسته سالروز تأسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور را به تمامی فعالان فرهنگ و هنر مساجد، تبریک عرض نموده و رشد و بالندگی بیش از پیشِ این شجره طیبه تنومند را از خداوند متعال، ذیل توجهات حضرت ولی عصر (عج) و حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) ولیّ امر مسلمین و رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی ایران، مسألت مینمایم.
حبیبرضا ارزانی
مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور
نظر شما