به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، رضا فتحی زاده شنبه (16 اسفند) در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان کرمان با بیان اینکه به تبع از مجمع انجمن خیرین حوزه قرآن و عترت کشور، انجمن خیرین حوزه قرآن و عترت استان کرمان شکل می گیرد، گفت: خوشبختانه در استان کرمان خیرین در حوزه موسسات فرهنگی قرآن و عترت خدمات بسیار شایسته ای انجام دادند.
رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به اینکه حدود 46 موسسه فرهنگی قرآن و عترت در سطح استان داریم که خیرساز هستند، ادامه داد: تقریباً همین تعداد موسسه قرآنی هم با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان تشکیل شده و با مشارکت سایر خیرین بخشی از موسسه و یا بخشی از امکانات موسسات فرهنگی قرآن و عترت را تامین کردند.
وی با اشاره به آیین نامه «شناسایی خیرین حوزه قرآن و عترت»، افزود: برای اینکه این خیرین به خوبی شناسایی شوند، حوزه های مختلفی در حوزه قرآن و عترت تعریف شد و به تناسب سطح و حوزه کاری می توان خیرین را شامل هنرمندان، مبلغان، پژوهشگران و نویسندگان، سازندگان، معلمان و مربیان، موسسات مراکز، ناشران آثار دانست.
فتحی زاده با بیان اینکه همانطور که در حوزه های مختلف خیرین وجود دارد؛ انجمن خیرین قرآن و عترت هم باید در استان تشکیل شود، اظهار کرد: حوزه قرآن و عترت به شدت مظلوم و امکانات ما محدود است اما در ایام شیوع کرونا تعداد زیادی از موسسات قرآنی به دلیل کمبودها تعطیل و مربیان بیکار شدند و مشکلات متعدد دیگر دارند که امیدواریم با راه اندازی انجمن خیرین این مشکلات برطرف شود.
وی بیان کرد: بحث دیگر انتخاب و معرفی روستای قرآنی ایران است که یکی از موارد بسیار مهم و ضروری در حوزه قرآن و عترت می تواند باشد و به عنوان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سابقه روستاهای زیادی را داریم و در حوزه کتاب اقدامات شاخص انجام شده و در حوزه قرآن تقریباً اولین تجربه است.
رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه اقدامات قرآنی روستاها معمولاً بیشتر است، خاطرنشان کرد: طرح انتخاب و معرفی روستای قرآنی ایران اهدافی از جمله الگوسازی و جهت دهی فعالیت های قرآن و عترت در روستاها، جریان سازی فرهنگ قرآنی در مناطق مختلف روستایی کشور، تقویت هویت دینی و شبکه سازی دارد.
وی افزود: برای اینکه روستای قرآنی را شناسایی کنیم و بدانیم روستای قرآنی موفق چه روستایی خواهد بود؟ شاخصه هایی از جمله امور قرآنی، وجود پژوهش قرآنی، جشنواره قرآن و عترت، جلسه قرآنی مردمی، حافظ قرآن کریم، خادم و فعال قرآنی، قرآن آموز، تولید کالای قرآنی، کرسی تلاوت، مربی قرآنی، محفل قرآنی، موقوفه قرآنی، آثار علمی و اموزشی، برگزیده مسابقات و جشنواره های قرآنی، تواشیح و همخوانی، رویداد قرآنی، معلم قرآنی، نمایشگاه قرآن تعریف شده است.
فتحی زاده خاطرنشان کرد: همچنین شهدا و ایثارگران روستا، مساجد و حسینیه فعال، کتابخانه فعال و آثار علمی منتشر شده توسط اهالی روستا و ... از دیگر شاخصه های انتخاب روستای قرآنی است.
نظر شما