به گزارش خبرگزاری شبستان،پرویز بیگی حبیب آبادی دبیر ششمین جشنواره بینالمللی شعر فجر در نشست خبری این جشنواره که صبح روز دوشنبه (10بهمن)برگزار شد،گفت:جشنواره شعر فجر مانند بسیاری از جشنوارههای هنری دیگر در سیامین گام برگزاری خود نیست و تنها شش قدم از مسیر خود را طی کرده است.
وی افزود: امسال تعداد اشعار رسیده به دبیرخانه و نیز تعداد شاعران شرکتکننده در جشنواره با افزایش 25 درصدی همراه بوده است اما حضور زنان شاعر به میزان 4 درصد کاهش یافته که البته به همین اندازه حضور آقایان با افزایش روبرو بوده است.
وی اظهار کرد:من معتقدم که از روزی که اولین جشنواره شعر فجر آغاز شد تا به امروز از حیث کمی و کیفی شاهد ارتقای آن بودهایم و امیدوارم در سالهای آینده نیز این مسئولیت در اختیار هر عزیزی بود این موضوع ادامه داشته باشد.
بیگی حبیب آبادی خاطر نشان کرد:ما در دوره سوم و چهارم جشنواره شعر فجر تنها به رقابت در حوزه شعر سنتی، نیمایی، سپید، کودک ونوجوان میپرداختیم اما در سال پنجم با پیشنهاد من بخش سرود و ترانه نیز به جشنواره اضافه شد و امسال هم بخش پژوهش را به این جشنواره افزودیم.
وی یاد آور شد: در سالهای بعد هم میتوانیم حوزه نقد، ترجمه شعر در کنار معرفی بهترین ناشران و بهترین آثار سروده شده در هر سال و حتی معرفی فعالترین انجمنهای شعری کشور را در این جشنواره داشته باشیم و در این صورت است که میتوان ادعا کرد جشنواره بینالمللی شعر فجر به هدف خود رسیده و تاثیرگذاری لازم را در فضای داخل و خارج کشور داشته است.
دبیر ششمین جشنواره شعر فجر با اشاره به پایان داوریهای دوره نخست جشنواره در پایان هفته گذشته بر انجام دومین مرحله از داوریهای این جشنواره در پایان این هفته اشاره کرد و گفت: تمام اشعار رسیده به دبیرخانه رمزگذاری شده است، حتی آثاری که به صورت کتاب به دست ما رسیده به گونهای برش خورده که تنها شعر در اختیار داوران قرار بگیرد. همچنین اگر داوران ما نیز در زمره شرکت کنندگان در جشنواره بودند، از حوزه داوریها کنار گذشته شدند و همچنین اگر فردی از خانواده یا نزدیکان آنها نیز در جشنواره شرکت کرده است، این داوران را از پروسه داوری حذف کردهایم و در نهایت پس از اعلام نتایج در روزهای پایانی جشنواره اسامی شاعران برگزیده رمزگشایی خواهد شد.
حبیبآبادی در ادامه با اشاره به میزان حضور قابل توجه استانها در این دوره از جشنواره گفت: استان تهران بیشترین حضور را در جشنواره امسال داشته و پس از آن استان البرز، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی حائز رتبههای بعدی هستند. در مجموع در سال جاری هزار و 451 شاعر با ارسال بیش از 50 هزار قطعه شعر در جشنواره شرکت کردند.
این شاعر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بخش بینالملل جشنواره اظهار کرد: امسال 25 شاعر از کشورهای پاکستان، چین، گرجستان، لهستان، افغانستان، پاکستان، دانمارک، هند، قرقیزستان، کره جنوبی، ترکیه، تاجیکستان، لبنان و ایتالیا در جشنواره شرکت دارند که همگی در زمره اساتید زبان فارسی و یا شاعران مسلط به سرودن اشعار به زبان فارسی هستند.
دبیر ششمین جشنواره بینالمللی شعر فجر در بخش دیگری از این نشست با انتقاد از انتخاب نشدن چهره ماندگار در حوزه شعر در دو سال اخیر در همایش انتخاب چهرههای ماندگار، گفت: شعر اصیلترین و نابترین هنر ماست اما در دو سال گذشته در این جشنواره مهم به آن بیاعتنایی میشود در حالی که ما الان در کشور تنها در حوزه وبلاگ نویسی بیش از 5 هزار وبلاگنویس فعال داریم. در حوزه بینالمللی کتاب سال نیز امیدوارم امسال حداقل برخلاف همایش چهرههای ماندگار یک اثر به مرحله تقدیر برسد.
وی افزود: امسال در مراسم افتتاحیه جشنواره بدون شک مراسم تجلیل از برخی چهرههای ماندگار را داریم اما معرفی این افراد به پس از برگزاری نشست شورای سیاست گذاری موکول خواهد شد.
حبیبآبادی همچنین در پاسخ به سئوالی درباره برگزار شدن یا نشدن چنین جشنوارههایی در خارج از ایران اظهار کرد:تا جایی که من اطلاع دارم و شرکت کردهام جشنوارههای شعر در همه کشورهای دنیا هستند اما نحوه برگزاری آنها با ما متفاوت است.
وی ادامه داد: در کشور ما بیش از 25 جایزه شعر وجود دارد اما با این حال ما در جشنواره شعر فجر با شعر موضوعی برخورد نمیکنیم و همین موضوع در کنار فراجناحی و فراسیاسی بودن این جشنواره و نگاه آن به کل جریانات شعری کشور به اعتبار جشنواره افزوده است.
دبیرخانه جشنواره شعر فجر دایمی می شود
در ادامه این نشست رضا حمیدی دبیر اجرایی جشنواره نیز در سخنانی با اشاره به دایمی شدن دبیرخانه این جشنواره در سال جاری گفت: از دولت دهم به بعد همایش شاعران ایران و جهان به مجموعه برنامههای فرهنگی وزارت ارشاد در حوزه شعر افزوده شد.
وی تصریح کرد: در کنار آن سالانه کنگرههای موضوعی شعر نیز در استانهای کشور از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود و همه اینها ضرورت دائمی کردن دبیرخانه را ایجاد میکرد. در کنار آن ما امسال بانک اطلاعاتی شاعران را نیز آماده کردهایم و پایگاه اطلاع رسانی جشنواره شعر فجر نیز از امروز به صورت دایمی به فعالیت خواهد پرداخت.
حمیدی سپس با اشاره به برنامه اجرایی ششمین دوره جشنواره شعر فجرنیزعنوان کرد: : جشنواره از روزهجدهم بهمن ماه در کرمانشاه افتتاح خواهد شد و پس از آن در روز 19 بهمن استان البرز و استانهای همجوارآنها مانند همدان و قزوین میزبان جشنواره خواهند بود.
وی یاد آور شد: استان آذربایجان شرقی به همراه استانهای اردبیل، زنجان و آذربایجان غربی در 20 بهمن، استان قم به همراه استان سمنان و تهران 21 بهمن، استان کرمان و هرمزگان و سیستان و بلوچستان 24 بهمن، استان مازندران، گیلان و گلستان 25 بهمن، استان خراسان رضوی و خراسان جنوبی و شمالی 26 بهمن، استان اصفهان، یزد و چهارمحال بختیاری 27 بهمن و استانهای فارس، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر در 28 بهمن میزبان جشنواره هستند.
وی اضافه کرد: در روزشنبه و یکشنبه 29 و 30 بهمن جلسه شعرخوانی در تهران در دو دانشگاه و دو فرهنگسرای مرکزی برگزار خواهد شد و در کنار آن کنفرانس بینالمللی بیداری اسلامی در شعر، در این دو روز با حضور شاعران خارجی حاضر در جشنواره شعر فجر برگزار میشود و مراسم اختتامیه نیزعصر روز دوشنبه اول اسفند در تالار وحدت تهران خواهد بود.
حمیدی گفت: نمایشگاهی از دستخط 50 شاعر ایرانی همزمان با مراسم اختتامیه در تالار وحدت برگزار میشود و در کنار آن رونمایی از مجموعه آثار شاعران برگزیده جشنواره در دوره پنجم و نیز رونمایی از مجموعه اشعار شاعران خارجی برگزیده در جشنواره پنجم شعر فجر انجام خواهد شد.
,d در پایان از برنامه تجلیل از رسانهها و خبرنگاران برتر در زمینه پوشش اخبار ششمین جشنواره بینالمللی شعر فجر خبر داد.
پایان پیام/
نظر شما