به گزارش خبرگزاری شبستان، «معصومه ظهیری» به مناسبت سالروز میلاد امام جواد الائمه(ع) اظهار داشت: بعد از مرگ مامون حکومت عباسی رو به افول گذاشت و در آن زمان معتصم به دنبال اثبات حکومت خویش بود، از این رو مناظرات علمی مختلفی برگزار کرد.
وی افزود: امام جواد(ع) که از علم الهی برخوردار بود و از روش تفسیر قرآن به قرآن استفاده می کرد در این باره نقل شده است که یک روز «ابن ابی دُؤاد» از مجلس معتصم بازگشت و گفت: شخصی به سرقت اعتراف کرد و از خلیفه (معتصم) خواست که با اجرای کیفر الهی او را پاک سازد. خلیفه همه فقها را گرد آورد و محمد بن علی(ع) را نیز فرا خواند و از ما پرسید: دست دزد از کجا باید قطع شود؟ من گفتم: از مچ دست. گفت: دلیل آن چیست؟ گفتم: چون منظور از دست در آیه تیمم: «فَامْسَحُوا بِوُجُوهِکُمْ وَاَیْدِیْکُمْ؛ صورت و دستهایتان را مسح کنید» تا مچ دست است.
معاون فرهنگی و تبلیغی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران ادامه داد: گروهی از فقها در این مطلب با من موافق بودند و میگفتند: دست دزد باید از مچ قطع شود، ولی گروهی دیگر گفتند: لازم است از آرنج قطع شود، و چون معتصم دلیل آن را پرسید، گفتند: منظور از دست در آیه وضو: «فَاغْسِلُوا وُجُوهَکُمْ وَاَیْدِیَکُمْ اًّلیَ الْمَرافِقِ؛ صورتها و دستهایتان را تا آرنج بشویید» تا آرنج است. معتصم رو به امام جواد(ع) کرد و پرسید: نظر شما در این مسئله چیست؟ گفت: اینها در اشتباهند، زیرا فقط انگشتان دزد باید قطع شود و بقیه دست باید باقی بماند. معتصم گفت: به چه دلیل؟ حضرت فرمود: زیرا رسول خدا(ص) فرمود: سجده بر هفت عضو بدن تحقق میپذیرد: صورت، دو کف دست، دو سر زانو، و دو پا. بنابراین اگر دست دزد از مچ یا آرنج قطع شود، دستی برای او نمیماند تا سجده نماز را به جا آورد، و نیز خدای متعال می فرماید: «وَ أَنَّ الْمَسَاجِدَ لِلَّهِ فَلَا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَدًا؛ سجده گاهها از آن خداست، پس هیچ کسی را همراه با خدا مخوانید» و آنچه برای خداست، قطع نمیشود.
خانم ظهیری بیان داشت: امام جواد(ع) با اینکه در جوانی دارای چنین علم و منزلتی بود همیشه نسبت به مردم و اطرافیان متواضع و فروتن بود و این مهربانی و علم ایشان بود که اطرافیان را جذب می کرد.
وی با بیان اینکه دوران امامت و زندگانی امام جواد(ع) بسیار کوتاه بود، گفت: امام جواد(ع) در سال ۱۹۵ هجری قمری در مدینه به دنیا آمد، ایشان در هشت سالگی به مقام امامت رسید، ۱۷ سال امامت کرد و در ۲۵ سالگی به شهادت رسید.
معاون فرهنگی و تبلیغی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران اضافه کرد: دوران کوتاه امامتش به این دلیل بود که حکومت به ایشان حساس شد و با نفوذ در خانواده ایشان، این امام بزرگوار را به شهادت رسانند.
وی با اشاره به اینکه امام جواد(ع) سریر امامت را ادامه داد، گفت: ایشان حلقه اتصال امامت بودند و باعث شدند تا بسیاری از مردم شیعه ۱۲ امامی شوند.
خانم ظهیری ابراز داشت: واقِفیه گروهی از شیعیان بودند که بر امامت امام موسی کاظم(ع) توقف کردند، از اعتراف به امامت امام رضا(ع) سرباز زدند و معتقد بودند که امام کاظم(ع)، مهدی موعود است که در غیبت به سر میبرد و رجعت خواهد کرد اما کسانی که امام جواد(ع) را پذیرفتند ۱۲ امامی شدند.
وی با بیان اینکه مامون درصدد بود تا مدینه را از وجود امام خالی کند، بیان داشت: مأمون خلیفه عباسی تلاش کرد تا مدینه را خالی از کرسی امامت کند، از این رو امام رضا(ع) پدر ایشان را به مرو برد در حالی که مدینه از امامت خالی نشد.
معاون فرهنگی و تبلیغی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران گفت: یکی از القاب امام محمد تقی(ع) جواد است، ایشان مظهر جود و بخشش هستند و روایت های متعددی در این باره از ایشان نقل شده است.
وی با تاکید و توجه به جایگاه امامان معصوم، گفت: اهتمام به این امر سبب فهم بیشتر دین می شود، چیزی که امروز جامعه ما نیاز به آن دارد، الگوگیری از چنین شخصیت هایی است تا با توجه به سیره آنان فروتنی و وحدت در جامعه نهادینه شود.
خانم ظهیری یادآوری کرد: فصل بندگی در ماه های رجب، شعبان و رمضان و توجه به سیره معصومان انسان را در رسیدن به وحدت در جامعه و توسل به ائمه معصومان کمک می کند.
نظر شما