به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، رحمن فلاحی، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، پیش از ظهر امروز(9 بهمن) در چهاردهمین همایش تجلیل از معلمان پژوهنده استان که در تالار شهید مطهری اهواز برگزار شد، با بیان اینکه معلم به عنوان عنصر پژوهشگر، خلاق و مبتکر در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش معرفی شده، گفت: آنچه از نظر طرح و کار در آموزش و پرورش استان انجام میشود، نشان دهنده پتانسیل و جایگاه بالای علمی استان است.
وی با اشاره به اینکه استان خوزستان با داشتن 900 هزار دانشآموز، 60 هزار پرسنل و 8 هزار مدرسه رتبه 3 را از نظر جمعیت دانشآموزان در کشور دارد، اذعان داشت: آموزش و پرورش استان با این کمبودها گامهای علمی بلند و مؤثری با تلاش همکاران و معلمان برداشته است.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، موفقیتهای آموزش و پرورش استان را در زمینه راهاندازی سایت IT در مدارس روستایی، آزمایشگاههای سیار، نانو تکنولوژی، الکتریکی، روشهای نوین تدریس و مسابقات قرآنی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه اصلاح هدایت تحصیلی دانش آموزان از سال گذشته صورت گرفته است، ادامه داد: باید بیش از 60 درصد از دانشآموزان خوزستان به عنوان استان صنعتی، در رشته فنی و کار و دانش مشغول به تحصیل شوند.
وی ایجاد مجتمعهای آموزشی و پژوهشی، مجتمعهای شهری، مدارس قرآن، راهاندازی طرح سبا، راهاندازی طرح ژیمناستیک، یک نوبته کردن مدارس، هوشمندسازی مدارس و تغییر نظام آموزشی و... را در جهت اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش دانست.
عبدالعظیم مهرخواه، معاون هماهنگی و قائم مقام مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، نیز با بیان اینکه تنها 5 درصد از معلمان استان در عرصه پژوهش و تحقیق فعالیت میکنند، اضافه کرد: نسبت تعداد معلمان پژوهنده به کل معلمان استان بسیار کم است و باید بیش از 30 درصد از معلمان استان در عرصه پژوهش و تحقیق فعالیت کند.
وی با بیان اینکه دو نوع پژوهش آکادمیک و کاربردی داریم، اضافه کرد: نیاز اساسی ما در آموزش و پرورش، پژوهش کاربردی است چرا که زودتر به نتیجه دست مییابیم؛ سال گذشته یک هزار و 15 معلم و امسال یک هزار و 27 معلم در پژوهش کاربردی شرکت کردند.
وی با بیان اینکه باید فرهنگ پژوهشخوانی و پژوهشخواهی در جامعه گسترش یابد، افزود: آموزش و پرورش باید در محورهای گسترش فرهنگ پژوهش در میان معلمان، تقویت خودباوری در بین آنها و کمک به رشد استعدادهای بالقوه آنان در جهت حل مسائل پژوهشی، مستندسازی تجربههای مفید معلمان بهمنظور استفاده از کلیه دست اندرکاران، کاهش مشکلات ناشی از کاربرد یافتههای پژوهشی متداول، فراهم ساختن زمینههای ارتقای دانش و بازآموزی کارکنان از طریق درگیر کردن آنان با پژوهش در عمل، فعالیت کند.
پایان پیام/
نظر شما