به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، کارگاه های چاپ دستی برای نخستین بار به سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر آمده است و هر روز از ساعت 10 تا 16 میزبان علاقمندان است، در کنار این کارگاه آموزشی نمایشگاهی از آثار چاپ دستی هنرمندان ایرانی و خارجی برپا شده است و ورک شاپ های آموزشی نیز برگزار می شود، درباره چگونگی آمدن چاپ دستی به جشنواره سیزدهم فجر با «احمد وکیلی»، دبیر هنری سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:
آوردن چاپ دستی به جشنواره فجر با چه انگیزه ای صورت گرفت؟
عیدی سازی یک سنت قدیمی در حوزه تجسمی ایران بوده سال های گذشته که مکتب بوده است اساتید به شاگردان یک باسمه ای را طراحی می کردند و در عید نوروز به آنها کادو می دادند و جالب اینجاست که تعداد عیدی هایی که داشتند، نمایانگر سال هایی بود که اینها شاگرد این استاد بودند؛ به همین خاطر عنوان نمایشگاه «عیدی سازی»شد. برای اولین بار من به آقای مظفری پیشنهاد دادم و قبول کردند.
در بخش چاپ دستی غیر از نمایشگاه چه کارهایی انجام دادید؟
در این بخش ورک شاپ های آموزشی مرتبط با چاپ دستی برای هنرجویان برپا می شود تا از نزدیک ببیند و با روند کار آشنا شوند همچنین یک نمایشگاه پر و پیمانی از آثار اساتید و دانشجویان فعال حوزه چاپ دستی برگزار کردیم؛ امیدواریم هر سال این اتفاق با تبلیغات بیشتر در جشنواره تجسمی بیفتد تا زحمات مان در حوزه چاپ دستی به ثمر نشیند.
برپایی کارگاه آموزشی چاپ دستی در جشنواره می تواند فرهنگ سازی برای نسل جوانی که با چاپ دستی کمتر آشنا هستند باشد؟
بله؛ قطعا برپایی این کارگاه آموزشی می تواند برای نسل جوان اثر مثبتی داشته باشد، این فضا، فضای مثبتی است. دیدن نمایشگاه و کارگاه می تواند برای جوانان سئوالاتی درباره چاپ دستی ایجاد کند که قطعا اثر مثبتی خواهد داشت.
کارگاه آموزشی چاپ دستی می توانست برای شرکت کنندگان یک کورس دانشگاهی باشد، استقبال از این کارگاه چگونه است؟
بله، به راحتی این کارگاه می توانست یک کورس دانشگاهی باشد، من به نوعی طراحی کردم هر سه نوع چاپ هم لتیگوگرافی هم کالگوگرافی هم زیروگرافی یعنی چاپ برجسته، مسطح و گود هر سه تا تدریس شود و یک کارگاه ساختن کاغذ چاپ که از امروز شروع می شود، همه را به استفاده از این کارگاه دعوت می کنم، می دانم کرونا هست و شرایط خوبی نیست اما یک نقد کلی به جامعه هنری دارم که متاسفانه ارزش های یک جریانی را کنار می گذارند و وارد حاشیه می شوند. البته کسانی هم بودند که آمدند و آثار را دیدند.
در نمایشگاه چاپ دستی آثار هنرمندان خارجی هم دیده می شود؟
دیدن خود نمایشگاه می توانست برای مخاطبان آموزنده باشد، در نمایشگاه از دانمارک و از آمریکا کار آمده است و علاقمندان می توانستند دیدگاه های آنها را داشته باشند، از طرفی آثار اساتید خودمان که عمری زحمت کشیدند و کار کردند را می توانستند در این نمایشگاه ببینند.
شما در کارگاه چاپ دستی تجربیات خود و دیگر هنرمندان را به اشتراک گذاشتید؟
کارگاه چاپ دستی کارگاهی است که یک عمر تجربه من پشت آن است و آشنا بودن من با هنرمندانی که دعوت من را قبول کردند می توانست راهگشا برای هنرجویان دانشجویان و علاقمندان باشد، من شخصا خیلی از این کارگاه یاد گرفتم.
نظر شما