«سیروس محمدی» با اشاره به آموزش مهارتهای کشاورزی و شغلی به سوادآموزان گیلانی به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: محتواهای لازم در این حوزه به زبان ساده و شیوا تالیف شده است و سوادآموزان از آن استقبال خوبی کردهاند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گیلان با بیان اینکه در دنیای امروز سواد معنا و تعاریف مختلف و گستردهای دارد عنوان کرد: امروزه سواد به معنی فقط خواندن و نوشتن نیست بلکه شاخصها و گزینههای مختلفی برای سنجش این امر تعریف شده است.
محمدی سواد عاطفی، سواد رسانهای، سواد ارتباطی یا سواد فرزندپروری را از جمله این شاخصهای جدید خواند و ابراز داشت: سواد رایانهای و ICDL کاربرد بسیار زیادی در زندگی انسانها دارند و در واقع سبک زندگی امروزی نیاز انسان به این سوادها را واجب کرده است.
وی فراهم کردن امکانات لازم برای سوادآموزی مکمل را مورد تاکید قرار داد و گفت: با توجه به سبک جدید زندگی ما سعی کردیم در بحث سوادآموزی و افرادی که در کلاسهای ما برای آموزش خواندن و نوشتن مراجهه میکنند یکسری کلاسهای مکملی مانند آموزش رایانه را برگزار کنیم.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گیلان با بیان اینکه سوادهای مکمل انگیزه افراد را برای حضور در کلاسها افزایش میدهد تصریح کرد: این اقدام فواید بسیار دیگری هم دارد و موجب میشود که افراد زندگیهای موفق و مثمرثمرتری را در جامعه داشته باشند.
محمدی با بیان اینکه در کنار کلاسهای سوادآموزی مهارتهایی هم به افراد آموزش داده میشود اذعان کرد: آموزش مهارتهای ما بر دو نوع است که یکی بر مبنای مهارتی است که خود فرد دارد و ما با محتواهای تولید شده آموزش لازم را به او میدهیم تا از مهارت خود و شغلی که در آن مشغول است اطلاع داشته باشد.
وی تولید و کشاورزی در استان گیلان را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: با توجه به اینکه افراد ساکن در روستاهای گیلان اکثرا کشاورز هستند سعی کردیم بر مبنای مهارتهای آنان محتواهای لازم را با زبان ساده تعریف و تدوین کنیم تا این افراد پس از سواددار شدن بتوانند از این کتابها استفاده کنند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش گیلان افزایش میزان تولیدات بخش کشاورزی را از جمله آثار مثبت ارائه چنین محتواهایی به کشاورزان دانست و اظهار داشت: به طور مثال در زمینه نوغانداری کتابی را تالیف کردیم که با استفاده از آن کشاورزان با روشهای جدید نوغانداری آشنا میشوند.
محمدی با تاکید بر اینکه در بحث برنجکاری و چای نیز محتواهایی تهیه شده است تصریح کرد: همه اینها باعث میشود که یک کشاورز در زمان کاشت، داشت و برداشت محصول خود بتواند با آگاهی که از کتابهای خود پیدا کرده بهرهوری تولیدات خود را افزایش دهد.
وی استفاده کمتر از سم و انواع کودهای شیمیایی در راستای تولیدات ارگانیک بخش کشاورزی را از دیگر موضوعاتی که برای آن محتواهای لازم آموزشی تهیه شده است خواند و گفت: در این کتابها که در اختیار سوادآموزان قرار میگیرد نحوه تولید محصولات ارگانیک کشاورزی به زبان ساده آموزش داده میشود.
به گزارش خبرگزاری شبستان، بر طبق آمار سال 1370 نهضت سوادآموزی گیلان توانسته است 1653 روستای استان را در دورههای مقدماتی، تکمیلی و پنجم بزرگسال با 81 هزار و 904 نفر سوادآموز تحت پوشش قرار دهد. بررسی آمارها نشان میدهد که بیشتر تعداد سوادآموزان در سنین 30 تا 39 قرار دارند و سوادآموزان عمدتا در دورههای مقدماتی و تکمیلی به یادگیری سواد اشتغال داشتهاند از طرفی استقبال مردان و زنان از این طرح چشمگیر بوده است.
در میان شهرستانهای استان گیلان، رشت و تالش بیشترین مشتاقان سوادآموزی را در خود جای داده است از سویی طبق آمارهای موجود استقبال زنان گیلانی از باسوادشدن هم روند بسیار قابل ملاحظهای داشته است.
نظر شما