امامان جماعت اهل تسنن بهترین گزینه برای احیای مساجد در محلات خود هستند

حجت‌الاسلام رفیعی با اشاره به نقش برجسته علمای اهل تسنن، گفت: باید امامان جماعت اهل تسنن با اتکا به نسخه‌های مختص به منطقه خویش، مساجد محله خود را احیا کنند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، روز گذشته (یکشنبه، ۱۹ بهمن ماه) جمعی از علما و فرهیختگان برجسته اهل سنت کشور در سازمان دارالقرآن کریم در جلسه «ظرفیت‌های قرآنی امت اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی» حضور یافتند و با حجت‌الاسلام اخوان صباغ، رئیس سازمان دارالقرآن کریم و حجت‌الاسلام حمید رفیعی، مدیرکل قرارگاه تحول اجتماعی مسجدمحور، دیدار کردند.

 

حجت‌الاسلام حمید رفیعی در این نشست با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد تشکیل جامعه اسلامی اظهار داشت: در جامعه اسلامی که رهبری به آن اشاره می‌کنند «مردم» در اداره کشور و پیشرفت آن نقش اساسی بر عهده‌ دارند و دارای آرمان‌ها و اهداف اسلامی هستند که باید تلاش کنیم تا به این آرمان‌ها دست پیدا کنیم.

 

مدیرکل قرارگاه تحول اجتماعی مسجدمحور با تأکید بر لزوم بهره‌مندی از سیره پیامبر اسلام(ص) برای تشکیل جامعه اسلامی یادآور شد: اولین اتفاقی که در دوران رسول اکرم (ص) برای شکل‌گیری جامعه اسلامی رخ داد «تشکیل مسجد» بود و به همین دلیل حضور مؤمنین در مساجد بود که حیات آنان شکل گرفت.

 

حجت‌الاسلام  رفیعی با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری در مورد ویژگی‌های مساجد گفت: معظم له «مساجد» را «مرکز جنبش و حرکت‌های اسلامی، پایگاه فعالیت‌های اجتماعی، هسته مقاومت فرهنگی، مرکز سیاست و عامل پیروزی انقلاب اسلامی» می‌دانند.

 

وی با بیان اینکه مساجد نیاز به «هدایتگری» دارند و پیامبر اسلام (ص) هنگامی‌که مساجد را راه‌اندازی کردند خودشان هم هدایت‌گری آن را بر عهده داشتند، اضافه کرد: باید نسبت به نقش مساجد و کارکرد آن اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم و امامان مساجد باید برای حل مسائل و مشکلات مهم جامعه، از درون مساجد برنامه‌ریزی را آغاز کنند.

 

مدیرکل قرارگاه تحول اجتماعی مسجد محور با اشاره به نقش علمای اهل تسنن گفت: باید مردم، مساجد را به‌عنوان یک پناهگاه مطمئن به رسمیت بشناسند و هر امام جماعت و عالِم دینی اهل تسنن نیز با اتکاء به نسخه‌های مختص به منطقه خویش و منطبق بر یک الگوی واحد دینی، مساجد اهل سنت محله و منطقه خود را احیا کنند.

 

حجت‌الاسلام مهدی اخوان صباغ نیز در این نشست اظهار داشت: سازمان دارالقرآن الکریم در سال ۱۳۶۱ و به‌فرمان حضرت امام (ره) تأسیس شد و اولین مأموریت آن نیز نظارت بر چاپ و نشر قرآن در جمهوری اسلامی بود.


رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اعلام کرد: بیشترین تعداد نشر کتاب در کشور، مختص به قرآن کریم است و سالانه بیش از ۱۰ درصد از نشر کشور را شامل می‌شود.

 

به گفته رئیس سازمان دارالقرآن الکریم؛ تاکنون ۶۰ هزار معلم قرآن در دوره‌های استاندارد سازمان دارالقرآن کریم آموزش دیدند و بیش از ۸ هزار مدرک حفظ قرآن نیز طی ۱۵ دوره به حافظان قرآن اهداء شده است.

 

حجت‌الاسلام اخوان صباغ بابیان اینکه ۱۴ هزار خانه قرآن و موسسه قرآنی در کشور فعال شدند که بخشی از آن متعلق به اهل سنت است گفت: از زمان ریاست حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد قمی بر سازمان تبلیغات اسلامی، شاهد توسعه فضاهای قرآنی در کشور بودیم و در فضای تقویت حرکت‌های قرآنی کشور، فعالیت‌های تربیتی و آموزشی خوبی انجام‌ شده است.

 

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن در کشور؛ این امر را نیازمند به عزم ملی دانست و تاکید کرد: مؤسسات متعددی در زمینهٔ قرآن در کشور فعال هستند و ما هم برای اهدای مدرک حفظ عمومی قرآن در کنارشان خواهیم بود.

 

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم یادآور شد: طبق آخرین آمار، ۹۸ درصد از مردم ایران اعم از شیعه و سنی به تقدس قرآن اعتقاد دارند اما فقط ۱۰ درصد از مردم روزی یک صفحه قرآن می‌خوانند. درحالی‌که اگر مردم بدانند قرآن چه اثراتی در زندگی‌شان دارد حتماً اهتمام بیشتری به قرآن خواهند داشت.

 

در پایان این جلسه نیز؛ علمای اهل تسنن به ارائه نقطه نظرات و دیدگاه‌های خویش نسبت به ظرفیت‌های قرآنی در کشور و مناطق اهل سنت پرداختند.

کد خبر 1024892

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha